Suomi
Gamereactor
laitearviot

Sony WH-1000XM4

Langattomien eliittiä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Sony WH-1000XM4

Sonyn langattomien, aktiivisella äänenvaimennuksella varustettujen WH-1000XM3:n pohjalta tämänvuotiselta mallipäivitykseltä oli lupa odottaa suuria, eikä odotuksia petetty. Kovaa hintalappua vastaan saa suurin piirtein parhaat mahdolliset korvien ympäri ulottuvat luurit liikenteeseen, vaikka ero edellisiin ei ole ehkä niin massiivinen kuin olettaisi.

Värivaihtoehtoina ovat edelleen hieman tylsästi vain vaalean harmaat ja mustat variantit. Kupit ovat aavistuksen edellisversioita isommat, mutta muita ulkoisia eroja saa kaivaa suurennuslasin kanssa. Suuresta koostaan huolimatta luurit eivät ole erityisen painavat ja tuntuvat mukavilta pitkissäkin sessioissa ilman, että kävellessä niiden pelkäisi tippuvan päästä. USB-C-liitännän ja virtanapin ulkopinnassa olevat hipaisukytkimet vaativat varsin pitkän totutteluajan, eikä silloinkaan niiden täsmällistä kohtaa tahtonut aina paikantaa. Luurit on joka tapauksessa laitettu hyvin kasaan, mitä tämän hintaluokan laitteesta sopii jo edellyttääkin. Pöly- tai roiskesuojausta sillä ei valitettavasti ole.

WH-1000XM4:n pinnan alta löytyykin sitten paljon jännittäviä ominaisuuksia. Toisessa kupissa oleva sensori kertoo, milloin kuulokkeet ottaa päästä ja vaimentaa musiikin tai podcastit välittömästi. Mikki taas tunnistaa, milloin yrität puhua jonkun kanssa ja samaan tapaan vaimentaa ääniä väliaikaisesti. Äänet voi mykistää hetkellisesti myös itse asettamalla kätensä oikean kupin päälle. Sensoreilla ja fiksulla ohjelmistosuunnittelulla ollaankin päästy varsin pitkälle oikeasti näppärien ominaisuuksien tuomiseksi kuluttajille. Sen sisuksista löytyy muutenkin yllättävän runsas valikoima säätöjä äänensävyistä erilaisiin automatiikkoihin ja pikkuviilauksiin. Mahdollisuus parittaa luurit kahteen eri laitteeseen yhtä aikaa sopii hyvin esimerkiksi etätyöhön, jossa sekä tietokone että kännykkä syöttävät äänisignaalia.

Tämä on mainos:
Sony WH-1000XM4

Aktiivinen äänenvaimennus on erinomainen, ja sellaiseen ensimmäistä kertaa tutustuville lähes maaginen kokemus. Kuten muissakin vastaavissa toteutuksissa, tasaiset tietokoneen, liikenteen tai ilmastoinnin huminat poistetaan tehokkaimmin. Tasaisen taustamelun katoamisen seurauksena kokonaisvolyymiä voi tiputtaa normaalia alemmas, mikä vähentää korviin kohdistuvaa pitkäaikaisrasitusta. Puhelimeen asennettavalla säätöohjelmistolla aktiivista äänenvaimennusta voi muokata haluamallaan tavalla vielä lisää. Ilman säätöjä luurien äänimaisema on tasapainoinen, ryhdikäs ja tarvittaessa jykevä. Basso ei automaattisesti aja keskiäänien yli, mutta Bass Boost päällä musiikki kuin musiikki paukuttaa lujaa puuroutumatta. Lämmin yleisvaikutelma ja avara ääniala vähentävät myös osaltaan pitkäaikaisrasitusta.

Sony WH-1000XM4:t ovat ehkä pienehkö uudistus edelliseen malliin verrattuna, mutta sisältävät valtavasti fiksuja ominaisuuksia, laadukkaan äänenvaimennuksen sekä äänenlaadun sellaisia kaipaavalle. Pölyn- ja roiskeenkeston heikkous on tosin harmillinen takapakki suomalaisessa syksyssä kävelevälle. Mutta jos kova hinta ei ole este, vastineeksi saa suurin piirtein tuoteluokkansa parhaat kuulokkeet.

Sony WH-1000XM4
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Erinomainen äänenvaimennus, fiksut ominaisuudet, lämmin ja avara äänenlaatu
-
Varsin isokokoiset, pienehkö parannus edellisiin, korkea hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä