Suomi
Gamereactor
laitearviot

Sound Blaster Tactic3D Fury

Hyvän hinta-laatusuhteen pelikuulokkeet.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Audiojätti Creativen mallisto kasvaa. Agressiiviseen sävyyn brändätyt Wrath ja Rage saavat seuraa Furysta. Maltillisesti hinnoiteltu Vimma on perustason headsetiksi varsin monipuolinen.

HQ

Furyn muotoilu on Sound Blaster Tactic -sarjan tuttua kauraa. Veljet Wrath ja Rage rakentuvat prikulleen saman mallin päälle. Tutun pelkistetty design kätkee sisälleen jämptiin metallirunkoon pultatut 40-milliset kaiutinelementit, jotka ovat pykälän isoveljiään kesymmät.

Sound Blaster Tactic3D Fury

Irrotettava mikrofoni on mukana uusimmassakin mallissa. Ragessa nähdyt koristeelliset led-valolaatat on riisuttu pois. Isona plussana edellisten mallien riesa, hiostava keinonahkaverhoilu, on vaihdettu huokoisempaan materiaaliin. Harmittavasti isopäisille nämäkään Tactic-kupit eivät oikein sovi, sillä sangan ja kuppien säätövara leveyssuunnassa on minimaalinen. Luurit puristavat testaajan 60 sentin ympärysmitan kalloa, eikä teräsrunko armahda ohimoita.

Furyn ykkösominaisuus edeltäjiinsä nähden on niin kutsuttu Dual Mode. Kuulokkeita voi siis käyttää kiinteän 3,5 mm -plugin kautta esimerkiksi tabletin kanssa leffakäytössä ja USB-adapterin kanssa työpöydän taisteluasemassa pelatessa. Mikki on toimintavalmis kummassakin tapauksessa, kunhan emolaitteen jakkipesään mahtuu nelipinninen plugi. Adapterin avulla Furyn voi liittää myös vaikkapa PS4-konsoliin. Mikrofonin mykistys ja muut namikat on siirretty headsetin rungosta kaapeliin kiinnitettyyn klipsuun.

Tämä on mainos:

PC-kuulokkeiden kaveriksi kuuluu kunnollinen softa. Creativen SBX Prostudio tarjoaa audioavustusta moneen lähtöön. Säätämään väsyneille tarjotaan sponssitiimi compLexityn ja Dignitaksen valmiita asetuksia niin ralli-, räiskintä- kuin roolipeleihin. Säätosofta on selkeä ja helppokäyttöinen, ja se toimii myös Mac-tietokoneilla. Softa taipuu myös äänenmuunteluun, jolla voi joko saada parit naurut irti kavereiden kesken pelaillessa - tai bannit väärässä paikassa pelleilystä.

SBX Surround -tekniikka loihtii kaksista kupeista ulos näennäisen 3D-äänimaailmaan. Simuloidun tilaäänen avulla virtuaalisia kaiuttimia on myös kuulijan ylä- ja alapuolella. Näin äänilähde on aistittavissa myös vertikaalisessa tasossa. Käytännössä tekniikka on samaa, mitä on kuultu jo tuoteperheen vanhempien ämyreiden parissa. 3D-efetkti jää kilpapelivehkeistä selvästi, mutta äänimaailman suuntaus toimii kahden elementin ja noin 60 euron pakettiin suhteutettuna hyvin. Oletusarvoillaan Fury on selvästi bassovoittoinen, mikä toki sopii toimintaleffoihin ja musiikkipuolella bassojen pudotteluun. Mobiililaitteelta keskusteluohjelmaa tai nettiradiota kuunnellessa äänimaailma jää kolkoksi ja selvästi toispuoleiseksi. Täytyy kuitenkin todeta, että monipuolisuus on tämän hintaluokan vehkeissä tärkeämpi juttu kuin absoluuttinen erottelukyky.

Creative tuottaa siis jälleen kerran varman tuotteen. Markkinaykkönen ei ota riskejä päivittäessään Tactic3D-mallistoa, mutta hyvien perustusten päälle toki kelpaakin rakentaa. Vimma lunastaa käytettävyydellään paikkansa langallisten luurien budjettiluokan kärkikamppailussa, yhdessä sisarmalliensa kanssa.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hinta-laatusuhde, adapterin ansiosta monikäyttöinen, monipuolinen tukiohjelmisto, rakenne
-
Edeltäjiään pienemmät kaiutinelementit, sopii huonosti suureen päähän, bassovoittoinen äänentoisto varauksin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

4
Sound Blaster Tactic3D Fury

Sound Blaster Tactic3D Fury

LAITEARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Audiojätti Creativen mallisto kasvaa. Agressiiviseen sävyyn brändätyt Wrath ja Rage saavat seuraa Furysta. Vimma on perustason headsetiksi monipuolinen.Ladataan seuraavaa sisältöä