Suomi
Gamereactor
laitearviot

SteelSeries Alias & Alias Pro ovat hyviä mikrofoneja

Oikea alusta asti nimenomaan suoratoistoon tehty mikrofoni.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

SteelSeries lanseeraa ainakin itselleen uudenlainen tuotteen, ja se on videopelaamisen mikrofoni. Kyseessä ei siis ole PC:n mikrofoni, eikä podcastailuun tehty mikrofoni, vaan aivan erikseen pelien suoratoistoon suunniteltu mikrofoni.

SteelSeriesilla on oma ajatuksensa mukana. Miksi haaskata tilaa ja rahaa ylimääräiseen, kun ei kyseessä ole kuin yksi ihminen mikrofoniin puhumassa ja mieluiten niin, etteivät näppäinten äänet kuulu läpi?

HQ

SteelSeries on tehnyt massiivisen 25 mm peukalon kokoisen kapselin, ja laittanut sen suuntaavaan kuoreen. Äänityslaatu on 24 bit/48KHz. Kokonaisuus on pyöreässä kuoressa sijoitettuna iskun kestävään alustaan ja vankkaan metallijalkaan. Erikoista on, ettei kokonaisuus ole täysin samaa materiaalia ja väriä.

Alias liitetään USB-C:llä, ja kankaan alla on LED-valaistus unohtamatta mikrofonin hallintanappeja. Mukana on mykistys ja gain edessä, ja äänenvoimakkuus takana, jossa on myös kuulokkeiden piuhan paikka. RGB on mukana sekin. Hintaa on muheva 200 euroa, mutta se on kuitenkin hintansa arvoinen.

Tämä on mainos:

Pro-version mukana tulee uusi SteelSeries Stream Mixer, ja mukana on myös kaksi USB-paikkaa. Mikseriä on helppo käyttää ja se on osittain muokattava. Tärkeintä kuitenkin on, että pehmeä pinta on miellyttävä koskea, ja nappien painaminen on asianmukaista. Mikseri on varsin samanlainen kuin markkinoilla olevat vastaavat noin 200 euron mikserit, ja hintaa yhdessä jalan ja XLR-kaapelin kanssa on 350 euroa. Hinta on halpa suhteessa muihin vastaaviin kokonaisuuksiin. Kaksinkertainen PC-tuki on loistava ratkaisu.

Äänenlaatu on loistava, ja EQ-vaihtoehdoilla voi vielä lisää säätää ääntä haluamakseen. Pro-version kohinataso on hieman alhaisempi kuin USB-versiossa, mutta muuten ääni on samanlainen. Mukana on edelleen se kummallinen ääni, joka kuuluu useimmissa tietokonemikrofoneissa. Kysymys ei kuitenkaan ole ammattimaisesta äänitysstudiosta.

SteelSeries Alias & Alias ProSteelSeries Alias & Alias Pro

SteelSeriesin uusi kaikuääniohjelmisto on ilmainen ja yhteensopiva kaikkien laitteiden kanssa. Näin asetuksien laittaminen on helppoa. Mukana on yksi aivan mahtava ominaisuus, ja se on tekoälyavusteinen melunvaimennus. Testasin toimintoa äänekkäässä toimistossa, isolla kaupunkialueella ikkunan alla ja liikenteessä. Kaikki melu vaimentui todella hyvin. Uusin versio auttaa myös poistamaan ylimääräisen kaiun äänestä.

Tämä on mainos:

Edistyneemmille käyttäjille graafinen käyttöliittymä on niitä käyttäjäystävällisimpiä ohjelmistoja pitkään aikaan. Mukana on erikseen käsin tehtävä säätö jokaiselle viidelle sisään- ja ulostulolle unohtamatta erillistä ekvalisaattoria.

Kaikkiaan siis hieno tuote. Itse asiassa fantastinen ensiyritys mikrofonille, jota on helppo käyttää. Näin asioiden pitäisi aina olla valmistajasta riippumatta.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä