Suomi
Gamereactor
laitearviot

Steelseries Apex 9 TKL

Pikkunäppärä näppis vaatii harjaantumista.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

TKL-versio Steelseriesin Apex 9 -näppäimistöstä on täällä ja pääsi testipenkkiin. Lyhenne tulee sanoista TenKeyLess, ja tarkoittaa näppäimistöä, josta ns. Numpad-osio on poistettu kokonaan tilankäytöllisistä syistä. Itse näppäimet ovat myös lähempänä toisiaan kuin perinteisessä täyskokoisessa versiossa, ja näihin tottumiseen menee ehdottomasti aikansa.

Apex 8 TKL käyttää Steelseriesin omia uusia OptiPoint-kytkimiä, jotka havaitsevat nimensä mukaisesti valonsäteitä ja niiden katkeamista painalluksen tunnistamiseksi. Tämän ansiosta niiden toimintaa voi vaihdella kahden tilan välillä. Syvempi aktivoitumistaso voi sopia esimerkiksi paljon kirjoittaville ja kynnys on matalampi pelaajille, jotka hakevat mahdollisimman nopeaa palautetta. Käytännössä näiden tilojen välillä vaihtelun kyllä huomaa, mutta kaikkeen tunnetusti tottuu lopulta eikä ero perinteiseen näppäimistöön tuntunut suurenmoisen erikoiselta. Näppäinten pinnassa on mukava karhennus, joka antaa mukavan, luotettavan painallustuntuman ilman liukkautta.

Apex 9 TKL:ään kuuluu muiden hintaluokkansa näppäimistöjen tavoin myös säädettävä RGB-valaistus. Näppäimet on valaistu niiden sisäpuolelta, ja valo "hohkaa" näppäinhattujen alta mustalle alapinnalle. Värit ovat hyvin saturoituja ja selkeitä, ja niitä voi hallinnoida Steelseriesin uuden, hieman tarpeettoman pöhöttyneen GG-ohjelmiston kautta. Hauskana pikkuyksityiskohtana näppiksen alle on piilotettu näppäinhattujen poistoon tarkoitettu työkalu oman silikoniläppänsä alle. Alta löytyvät myös kallistussäädöt kahdella eri vaihtoehdolla.

Käytännössä Numpad-osion puuttumiseen tottui kohtalaisen nopeasti ja vapautunut pöytätila antoi mahdollisuuden esimerkiksi hiiren hieman voimakkaampaan heilutteluun. Näppäinten vierekkäisyys aiheutti sen sijaan enemmän ongelmia vuosikymmenien lihasmuistin uudelleentreenauksessa. Peleissä tämä ei juuri vaikuttanut (mitä nyt muutamat pikanäppäimet piti hakea muutaman kerran sormen alle), mutta kirjoittaminen hidastui varsin merkittävästi. Jos olet hommaamassa tiivistetyllä asettelulla varustettua näppäimistöä, tämä kannattaa ottaa huomioon totutteluvaiheessa.

Tämä on mainos:

Kuten tavallista, noin 120 euron hintainen Steelseries Apex 9 TKL ei tehnyt arvostelijasta välittömästi e-urheilukelpoista suorittajaa, mutta pieni koko ja tukeva rakenne helpottavat näppäimistön ottamista esimerkiksi reissulle mukaan tilanteessa, jossa läppärin omat, usein kehnot nappulat eivät riitä. Aktiiviselle kirjoittajalle sitä on vaikeampi suositella, mutta ahtaan pöytätilan kanssa painivat saattavat arvostaa jokaista neliösenttiä, mikä pelipaikasta vapautuu.

Steelseries Apex 9 TKL
Steelseries Apex 9 TKL
Steelseries Apex 9 TKL
Tämä on mainos:
Steelseries Apex 9 TKL
Steelseries Apex 9 TKL
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Karhennetut näppäinpinnat, laadukas rakenne, painalluksen säädöt
-
Vaatii rutkasti totuttelua, ei paljon kirjoittavalle, hieman kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä