Suomi
Gamereactor
laitearviot

Steelseries Arctis 7P+

Tuttua muotoilua, nyt Playstation 5:lle

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Steelseries Arctis 7P+

Steelseriesin Arctis-mallisto on ollut maisemissa jo pitkään, ja mukavat tuplapannalla varustetut kuulokkeet on julkaistu suurin piirtein jokaiselle kuviteltavissa olevalle alustalle. Nyt on Playstation 5:n vuoro, ja lopputulos on ehkä tylsästikin pitkälti juuri sitä, mitä toivoa saattaa.

Langattoman USB-C-vastaanottimen ja perinteisen 3,5-millisen liitännän kautta pleikkariin yhdistettävä 7P+ tuntuu päässä juuri yhtä mukavalta kuin sarjan edellisetkin tuotokset. Langattomuus tuo luureihin aavistuksen lisää painoa, mutta näppärän tuplapannan takia se ei painosta päälaella liiemmälti. Bluetooth-yhteyttä ei valitettavasti ole, joten mukana tuleva erillinen vastaanotin on langattomassa käytössä pakollinen. Hyvänä puolena sen vähäisen viiveen 2,4 gigahertsinen taajuus ei hevillä katkea, vaikka kuulokkeiden kanssa vähän liikkuisikin.

Mikrofoni on tuttuun tapaan vasemman kupin sisään työnnettävää mallia hieman joustavalla varrella. Mukavan istuvuuden lisäksi varsin pitkäkestoinen, noin 30 tunnin yhtäjaksoiseen pelaamiseen jaksava akku takaavat, että pelisessiot eivät lopu kesken. Mikrofonin äänenlaatu riittää hyvin pelien aikana käytävään keskusteluun, eikä se juurikaan poimi normaalia taustamelua höpinöiden päälle.

Tämä on mainos:
Steelseries Arctis 7P+Steelseries Arctis 7P+

Laitteen 40-milliset kaiutinelementit Playstation 5 -brändätyn värimaailman kanssa värisevät mukavan neutraalisti ilman suuria bassovääristymiä. Ne tukevat lisäksi Sonyn Tempest 3D -audiota, joka on tähän asti vaatinut sen omien Pulse-kuulokkeiden ostamista. Tilaäänen tuntuma on hyvä, muttei eroa valtaisasti muista vastaavanlaisista laadukkaista virtualisoinneista. Askelten ja aseiden äänet voi paikantaa pelkän kuuloaistin avulla hyvin sinne, mistä ne tulevat. Mitään auraalista ahaa-elämystä ei ole luvassa, mutta eipä sitä odotettukaan. Parhaimmillaan 3D-ääni on sitä kunnolla tukevissa peleissä kuten Spider-Man:ssa tai Ratchet & Clank: Rift Apartissa, joissa molemmissa sattuu ja tapahtuu joka puolella pelihahmoa.

Vaikka PC-puolella on tarjolla muitakin Arctis-muunnelmia, 7P+ toimii myös tietokoneen kanssa sekä langattomana että langallisena. Äänenlaadun hienosäätöön voi lisäksi ladata Steelseriesin uuden SteelseriesGG-hallintaohjelman ekvalisaattoreineen päivineen.

Steelseries Arctis 7P+ on pätevä pleikkaripelaajan kuuloke, joka pärjää myös PC-käytössä. Hinta on aavistuksen suolainen, mutta vastapainona saa toimivan tilaäänen sekä Arctis-kuulokkeiden tutun käyttömukavuuden sekä langattomana että langallisena käyttötarpeen mukaan. Mutta vaikka Arctis on edelleen miellyttävä mallina, Steelseries voisi tuoda myös muotoilurintamalle pian jotain uutta.

Tämä on mainos:
Steelseries Arctis 7P+
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Pätevä Tempest 3D -tilaääni, mukava, pitkä akunkesto
-
Ei Bluetooth-yhteyttä, varsin kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä