Suomi
Gamereactor
laitearviot

Steelseries Arctis Pro Wireless

Toimivaa langattomuutta kovalla hintalapulla

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Langattomat kuulokkeet ovat tulleet viimeisen parin vuoden aikana markkinoille ryminällä, jopa niin että tietyt puhelinvalmistajat ovat pudottaneet perinteisen kuulokeliitännän laitteistaan kokonaan pois. Myös pelaavassa maailmassa piuhat halutaan pois tieltä sotkemasta.

Steelseriesin Arctis Pro Wireless -kuulokkeet lupaavat tarjota langatonta äänentoista sieltä parhaasta päästä. Syytä olisi, sillä 350€ hintalapulla varustettuna kuulokkeet ovat selkeästi muita, vastaavaan tarkoitukseen suunniteltuja, kilpakumppaneitaan kalliimmat.

Paketista kuoriutuvat itse kuulokkeiden lisäksi myös samalla ekvalisaattorina toimiva lähetin, sekä nippu erilaisia piuhoja kytkentöjä varten. Yksinkertaisimmillaan kuulokkeet saa kuitenkin koneeseensa kiinni vain kytkemällä lähettimen USB-piuhalla tietokoneeseen, sillä kaikki muut johdot ovat muita optioita varten.

Kuulokkeet itse ovat laadukkaan oloiset ja yli 300 gramman painostaan huolimatta kevyen tuntuiset päässä. Erityisesti pehmusteissa käytetyt materiaalit ovat pätevät, minkä vuoksi kuulokkeet muotoutuvat omaan päähän sopiviksi varsin nopeasti. Kunhan pakollinen sovitusjakso on ohi, Arctis Prot ovat päässä mukavan huomaamattomat.

Tämä on mainos:

Langattomuutta ajatellen settiin on keksitty muutama todella nerokas idea. Olennaisin liittyy kuulokkeiden lataamiseen. Paketissa tulee mukana kaksi akkua, joista toinen on kiinni kuulokkeissa ja toinen latautuu jatkuvasti lähettimessä. Niinpä akun vaihto sujuu tarvittaessa todella vauhdikkaasti ilman sen kummempaa odottelua. Akkujen useiden tuntien mittainen kesto ansaitsee niin ikään kiitoksen.

Kuulokkeet ovat PC:n lisäksi kytkettävissä optisella äänijohdolla PS4-konsoliin kiinni. Johtoja ja asetuksia ei tarvitse kummallakaan koneella ensikytkentöjen jälkeen hypistellä, sillä laite osaa vaihtaa äänentoiston automaattisesti kaiuttimiin, kun kuulokkeista on kytketty virta pois. Kuulokkeiden kantama ansaitsee myös kiitoksen. Pisimmillään liikuin ympäri asuntoani yli 30 metrin päässä lähettimestä useiden seinien takana ja siitä huolimatta ääni oli täysin häiriötön.

Steelseries Arctis Pro WirelessSteelseries Arctis Pro WirelessSteelseries Arctis Pro Wireless

Suoraan paketista tempaistuna kuulokkeiden äänenlaatu on todella tasainen. Tätä varten lähettimestä löytyy näppärä ekvalisaattori, jolla äänentasoa pystyy säätelemään tilanteen mukaan vikkelästi. Ekvalisaattoria pystyy myös säätämään itse ja omat asetukset voi luonnollisesti tallentaa lähettimen muistiin.

Tämä on mainos:

Kuulokkeiden ääni on säädöistä huolimatta todella diskanttipainotteinen, mutta siitä huolimatta lämmin ja rasittamaton. Bassot eivät juuri kallossa kumise, vaikka niitä vääntäisi ylöspäin kuinka. Hintataso näkyykin eniten kuulokkeiden erottelukyvyssä. Erilaiset äänet erottuvat toisistaan todella miellyttävästi, mikä lienee ollut Steelseriesin alkuperäinen ideakin. Pelikäytössä Arctis Pro Wirelessit ovat tämän ansiosta aivan erinomaisen hyvät.

Musiikki- ja elokuvakäytössä tilanne on vähän toinen. Diskanttipainotteisuudesta johtuen jämäkät hiphop-biitit ja nopeampi metal-musiikki eivät ole kuulokeparilla elementissään. Vaan kun kuulokkeisiin johdetaan esimerkiksi klassista musiikkia, tilanne muuttuu aivan toiseksi. Yhtäkkiä lämmin keskialue ja todella kauniisti erottuvat diskantit muuttavat kuuntelutilanteen aivan erinomaisen hienoksi. Tämän vuoksi myös elokuvissa Arctis Pro Wireless loistaa. Kunhan ei odota päätä räjäyttävää basson toistoa, eri äänten erottuminen ja loistava tilavaikutelma surround-tilassa antavat leffoille paljon lisää.

Pelaamista ajatellen kuulokkeisiin sisältyy tietenkin myös mikrofoni, tällä kertaa itse kuulokkeiden sisään kätkettynä. Systeemissä on puolensa ja puolensa. On tietenkin kiva, että mikrofonia ei tarvitse esimerkiksi irrotella koko ajan, mutta koska ilmeisesti kuulokkeiden sisällä oleva mikrofoniura on tiukka, mikki on joka kerta esiin nykäistäessä väänneltävä sopivaan asentoon uudestaan. Mikrofonin äänenlaatu jättää myös toivomisen varaa. Chattiääntä ajatellen mikrofonin ääni on selkeä, mutta ärsyttävän puhelinmainen ja pistävä. Juuri pelinaikaista chattia kummempaa mikrofonilla ei siis kannata kuvitella tekevänsä.

Kovaa hintaa vastaan Arctis Pro Wireless antaa siis paljonkin, mutta paljon jää myös puuttumaan. On selvää, että kuulokkeet ovat suunniteltu kovan tason pelikäyttöä ajatellen ja siinä tarkoituksessa kuulokkeet kieltämättä ajavat asiansa erittäin hyvin. Jos langattomuus on ehdoton vaatimus, pelikäyttöön ei parempaa kaupasta saa. Jos taas piuhojen kanssa pelaaminen ei haittaa, satasen halvempi langallinen Arctis Pro -paketti mukana tulevan kuulokevahvistimen kanssa on luultavasti fiksumpi ratkaisu.

Steelseries Arctis Pro Wireless
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä