Suomi
Gamereactor
laitearviot

Steelseries Rival 500

Fiksu MMO-hiiri

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Normaalin hiiren näppäinasettelu on pysynyt pitkälti samana jo vuosikymmenien ajan, eivätkä edes pelit ole onnistuneet murtamaan asetelmaa. Monet niin sanotuista MOBA/MMO-hiiristä tunkee yleensä peukalon alle hiiren kylkeen napin jos toisenkin mutta harvoin hyvin lopputuloksin. Steelseriesin Rival 500 onnistuu tässä varsin mukavasti, eikä loppuosakaan hiirulaisesta ole pöllömpi.

Siistissä paketissa tullut Rival 500 edustaa langallisen pelihiirien hieman kookkaampaa kalustoa. Esimerkiksi Logitechin perusvalikoimaan nähden se on leveämpi ja hieman painavampi. Johto on tällä kertaa hieman tylsästi perinteinen kumiletku, eikä paremmin työpöydän koloihin ja käänteisiin sopiva punottu versio. Valaistusalueita löytyy rullasta ja Steelseriesin logosta, joten vallattomaan valoshowhun ei tällä kertaa pyritä. Tämän hiiren erikoisuudet löytyvätkin nappivalikoimasta sekä hieman yllättäen force feedback -tärinästä. Yhteensä 14 napista löytyy kaikkea perinteisestä erikoisempaan, joten näiden hyödyntämiseksi ihan näppärän hallintaohjelmiston kanssa tuli puljattua hetki jos toinenkin. Profiileja voi vaihtaa automaattisesti tietyn pelin käynnistyttyä. Opettelukynnys on varsin korkea, jos kaikki napit haluaa fiksuun käyttöön vaikkapa Diablo 3:n tai Battlefield 1:n kanssa. Kun vasemman käden on vuosien saatossa kouluttanut tiettyyn käyttöön ja oikean toiseen, tehtävien jakaminen pään sisällä ei onnistu yhtä helposti kuin uusien makronäppäinten ohjelmointi.

Pienen totuttelun jälkeen uusiin näppäimiin ja hiiren tuntumaan alkoi tottua, vaikka omat suosikkiosoittimet ovat yleensä hieman pienempiä ja kevyempiä. Etenkin epäsymmetristen peukalonäppäinten asettelusta huomasi, että Steelseriesillä on oikeasti mietitty niiden kokoa ja sormien pituutta normaalipeliasennossa. Oma, hieman hiiren takareunassa oleva ote ei aivan auttanut yltämään kaikkein etummaisille napeille, mutta etenkin kättään reilusti hiiren päällä lepuuttava saa Rivalin kaikki namikat hyvin käyttöön. Allekirjoittanut olisi toivonut hivenen tiiviimpää asettelua lähempänä hiiren keskiosaa. Värinäpalaute jäi kuriositeetin asemaan, eikä vajavainen valmiiden peliprofiilien määrä auttanut asiaa. Valmiita asetuksia olisi suonut olla reilusti lisää, jotta Rivalin ominaisuuksiin olisi päässyt nopeammin käsiksi ilman pitkää asetusrumbaa. Mattamusta pinnoite vaikutti testien aikana säilyvän suhteellisen puhtaana eikä muuttunut liukkaaksi käsien hieman hiotessa kesähelteisen alkaessa.

Rivalin mukana tuli myös kaksi kappaletta QcK Limited -hiirimattoja. Perus-QcK on noin A4:n kokoinen kun plussamalli lähentelee reipasta A3:sta. Molemmat ovat erittäin laadukkaasti rakennettuja kangaspinnoitteisia mattoja. Yläpinta on liukas, mutta ranteen alla mukava. Alapinnan tahmea muovi antaa erittäin hyvän pidon melkein millä tahansa pöytätasolla. Pyöristetty ja ommeltu reunus ei törrötä tai repsota, eikä se näytä kulumisen merkkejä ainakaan arvion kirjoittamishetkellä lainkaan. Jos plussamalli ei mahdu työpöydälle melkoisen kokonsa takia, normaaliversio kelvannee pelaajalle kuin pelaajalle.

Tämä on mainos:

Steelseries Rival 500 on pätevä ja hyvin mietitty hiiri sellaiselle, jolle normorotan pari-kolme namikkaa eivät riitä ja tavallinen toimistohiiri on kenties hieman liian pieni. Tuntuma on hyvä ja näppäinten asettelu selkeästi mietitty, vaikka aivan kaikkien käteen ne eivät varmasti sovikaan. Värinäominaisuudelle ei ollut erityisemmin käyttöä tai tarvetta. Punottu kaapeli olisi ollut mukava lisä tällaisessa kalliimmassa (OVH noin. 90,00€) lisälaitteessa.

Steelseries Rival 500Steelseries Rival 500Steelseries Rival 500
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Peräti 14 nappia hyvin mietityissä paikoissa, mukava, luistamaton pinnoite, paljon säätömahdollisuuksia
-
Värinäominaisuus vähäisessä käytössä, ei punottua kaapelia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä