Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Terminator: Dark Fate

Terminator: Dark Fate

Terminator saa viimeinkin sen alkuperäisen aikajanansa kohdilleen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

En koe millään tavalla ongelmalliseksi sitä, että uusin Terminator ohittaa kokonaan kaiken sen, mitä tarinassa on tapahtunut sitten Terminator 2: Judgement Dayn. Toisin sanoen juoni jatkaa siitä, kun Sarah ja John Connor laskivatt Model 101 -terminatorin sulaan metalliin.

Paluun rooleihinsa tekevät niin Linda Hamilton kuin Arnold Schwarzeneggerkin, joskin elokuvan ensimmäinen puolikas on ehdottomasti Hamiltonin johtamaa menoa. Uutena nähdään tulevaisuuden augmentoitu supersotilas Grace, jota esittää Mackenzie Davis. Uutta on myös tulevaisuudelle jollakin tavalla tärkeä Daniella "Dani" Ramos, jota jahtaa tulevaisuuden hyvinkin edistynyt terminator Rev-9 (Gabriel Luna). Uusin terminator on jotain Robert Patrickin T-1000 ja vanhemman T800-mallin väliltä. Rev-9 pystyy jakautumaan, jolloin yksi uhka kahdentuu. Dania esittää Natalia Reyes, joka pian joutuu pakenemaan henkensä edestä. Onneksi pakoa ei tarvitse tehdä yksin.

Terminator: Dark Fate

Sarah Connor liittyy mukaan varsin aikaisessa vaiheessa, ja silloin elokuva alkaa tuntuakin ihan oikealta Terminator-rainalta. Deadpoolin ohjauksella kunnostautunut Tim Miller hoitaa työnsä hyvin, mutta silti James Cameronin vaikutus tuntuu keikkuvan koko ajan taka-alalla. Käsikirjoitus antaa kokonaisuudelle omanlaisensa auktoriteetin, jota kolmella aikaisemmalla elokuvalla ei vain ole ollut.

Valitettavasti Dark Fate ei kykene kilpailemaan kahden ensimmäisen elokuvan kanssa, toisin kuin esimerkiksi Blade Runner 2049 oli hieno seuraaja alkuperäiselle Blade Runnerille. Dark Fate hukkaa välillä itsensä ylenmääräisiin räjähdyksiin, vaikka käsikirjoitus hyvin toimiikin.

Tämä on mainos:
Terminator: Dark Fate

Sijoitus kolmanneksi parhaana Terminator-elokuvana ei kuitenkaan ole huono suoritus. Rev-9 on pelottavan määrätietoinen saalistaja, joka pystyy oman teknologiansa avulla manipuloimaan nykyajan teknisiä vempaimia. Ja paetessaan Dani, Sarah ja Grace jättävät jälkeensä tuhoa ja ruumiita. Toisin sanoen räjähdykset ja tehosteet yleensä ovat erittäin vaikuttavia, mitä tietysti osasi odottaakin. Mieleen jäävät myös lähietäisyyden kamppailut, joiden koreografia muistuttaa hieman Bourne-elokuvia.

Rev-9-terminatorin saalistus saavuttaa onnistuneesti päätöksensä, ja muutenkin tarinan langat sidotaan hyvin yhteen. Katsomisen jälkeen voi olla tyytyväinen siihen, että on saanut katsella oikean Terminator-elokuvan pitkästä aikaa. Mikään moderni klassikko Dark Fate ei siitä huolimatta ole.

HQ
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä