Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Death of Superman

The Death of Superman

Tämän selvemmin Messiaan tarinaa voi tuskin populaarikulttuurissa esittää.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Supersankarisarjakuvien tunnetuimpia tarinoita on moniosainen tarina, jossa Teräsmies kuolee taistelussa Doomsday-hirviötä vastaan. Nyt tämä varsin eeppinen tarina on sovitettu 80-minuuttiseksi animaatioelokuvaksi. Lopputulos on sitä samaa laatua kuin muutkin DC Comicsin animaatioleffat.

Elokuvan tarina on itsessään hyvinkin yksinkertainen. Avaruudesta tulee Maahan meteoriitin mukana olio Doomsday, jonka ainoa toimintamalli on tuhota kaikki. Otus on niin ikään lähes tuhoutumaton, jolloin itse Teräsmiehelläkin on hankaluuksia pahiksen aisoihin laittamisessa. Lopulta tehtävä vaatii jopa "sinisen partiopojan" hengen. Elokuvan loppu muistuttaa häiritsevän paljon Uuden testamentin evankeliumien tarinaa Jeesuksesta, ja toki tarinan jatko on aikanaan sekin tulossa animaatioelokuvan muodossa.

Mielenkiintoista ei siis ole itse tarina, ellei sitten sellaiseksi lasketa visuaalisesti hyvin toteutettua tappelua Doomsdayn ja Teräsmiehen kesken. Kiinnostavaa kokonaisuudessa ovatkin ennen kaikkea erilaiset henkilöhahmot. Lois Lanen ja Clark Kentin suhde joutuu puntariin, jonka pohtiminen tosin keskeytyy maailmaa uhkaavan hävittäjän saapuessa sotkemaan kuvioita. Lex Luthor haistaa kuviossa tilaisuuden, ja tutusti älykkään rikollismiljardöörin pohdinnat Doomsdayn luonteesta ovat sitä leffan parasta antia. Dialogi kuljettaa tarinaa eteenpäin suurimman osan ajasta, ja tämän trendin rikkoo ainoastaan ennen kaikkea visuaaliseen toimintaan luottava mittava tappelujakso.

Ytimeltään yksinkertaisen tarinan ja nopean tempon ansiosta elokuvaa on helppo seurata. Animaation jälki on yksinkertaista, ja kohderyhmänä ovat selvästikin nuoremmat sarjakuvien fanit. Itse tarina on kuitenkin jo vanha, ja tämä on otettu huomioon sisällyttämällä leffaan paljonkin viittauksia vuoden 1978 elokuvaan Superman. Nuoremmat katsojat eivät varmasti näitä huomaa, mutta naavapartojen suuntaan viittaukset ovat mukava pieni lisä.

Lisämateriaaleina on ennakkokatsaus tarinaa jatkavaan elokuvaan Reign of the Supermen, jonka on määrä tulla ulos ainakin Yhdysvalloissa tammikuun lopulla 2019. Lisäksi alkuperäisen sarjakuvan tekijät kertoilevat työnsä vaiheita ja sen vaikutuksia populaarikulttuuriin. Lisämateriaalit ovat onnistuneita, sillä niiden avulla ymmärtää paremmin juuri katsotun elokuvan taustoja.

Tämä on mainos:

Kaiken kaikkiaan The Death of Superman on erittäin vaikuttava katselukokemus ennen kaikkea Teräsmiehen ja DC Comicsin sarjakuvien faneille.

The Death of SupermanThe Death of SupermanThe Death of SupermanThe Death of Superman
HQ
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä