Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Hole in the Ground

The Hole in the Ground

Ennalta arvattava, mutta lopulta hyvin kerrottu kauhupätkä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pääasiassa irlantilaista tekoa olevaan Hole in the Groundiin on osallistunut myös joukko suomalaisia, ja enimmäkseen kameran takana tehtävään työhön. Mitenkään erityisesti tätä ei kuitenkaan huomaa muuta kuin lopputekstejä katselemalla. Hole in the Ground on periaatteessa yhden idean leffa, jonka rauhallinen kerronta ja huolella tehty loppuratkaisu pelastavat paljon.

HQ

Yksinhuoltajaäiti muuttaa pienen poikansa kanssa irlantilaiseen pikkukylään, ja he löytävät talonsa takaisesta metsästä ison kuopan. Läheisen toisen talon vanha pariskunta on joskus vuosikausia sitten menettänyt poikansa tapaturmaisesti, jonka jälkeen vaimo alkoi hokea, ettei poika hänen oikeasti ollutkaan. Samanlainen kuvio alkaa toistua myös yksinhuoltajaäidin elämässä, ja jäljet johtavat isolle kuopalle.

Hole in the Ground on äärimmäisen ennalta arvattava. Se lainaa koko tarinansa muutamasta tunnetusta kauhuelokuvasta, ja tarina kerrotaankin hyvin perinteitä ja kliseitä kunnioittaen. Joukossa on myös useita ärsyttäviä epäloogisuuksia. Miksi yksinhuoltajaäiti ei kerro huolistaan oikeastaan kenellekään? Miksi asioita on pakko lähteä selvittämään keskellä yötä pimeässä yksin? Useatkin äidin tekemät toimet ovat mukana selvästi siksi, että tekijät olettavat niiden olevan pelottavia. Ei siis siksi, että ne sopisivat jotenkin järkevällä tavalla kokonaisuuteen.

Silti hattua on nostettava siitä rauhallisesta tavasta, jolla kerronta etenee. Kiirettä ei pidetä, eikä toisaalta katsojalle liiaksi asioita kerrota. Tämä yhdistelmä mahdollistaa sen, että katsojalle jää riittävästi aikaa pohtia näkemäänsä itse. Huonoista ennusmerkeistä huolimatta elokuva saatetaan varsin onnistuneesti loppuun, jolloin katsojalle ei jää lopputunnelmaksi niin monen kauhuelokuvan helmasyntiä, eli asioiden jättämistä ilmaan roikkumaan selvittämättöminä.

Teknisesti 90 minuuttia kestävä Hole in the Ground on hyvää laatua. Ainoa hieman toistuvampi marmatus on väripaletti, joka on selvästi käsitelty jälkituotantovaiheessa liian harmaaksi. Oletettavasti jälleen kerran kauhuelokuvan perinteitä kunnioittaen. Blu-ray-julkaisun mukana ei ole lainkaan lisämateriaaleja, mutta toisaalta ei niitä osannut kaivatakaan.

Tämä on mainos:

Hole in the Ground ei lopulta tee kummoista vaikutusta, mutta toisaalta ei se petäkään.

Hole in the Ground
Hole in the GroundHole in the GroundHole in the Ground
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä