Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Man With the Iron Heart

The Man With the Iron Heart

Kun holokaustin puuhamies hengestään pääsi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vuonna 2010 Laurent Binet julkaisi historiallisen romaanin HHhH, joka innoittuu toisen maailmansodan aikana toteutetusta Oparaatio Anthropoidista. Natsien miehittämässä Prahassa salamurhattiin 27. toukokuuta 1942 Reinhard Heydrich, joka muistetaan yhtenä juutalaisten joukkotuhon eli holokaustin puuhamiehistä. Romaani sovitettiin elokuvaksi nimellä The Man With the Iron Heart, joka käy läpi operaatiota niin natsien kuin vastarintaliikkeen näkökulmastakin.

HQ

Leffan rakenne on yllättävän kaavamainen. Tämä ei välttämättä ole huono asia, sillä se helpottaa tapahtumien seuraamista. Tunteisiin vetoavien alun ja lopun väliin mahtuu hyvinkin selkeästi etenevä tarina, jossa seurataan vuorotellen niin natsijohtajan elämää ja nousua kuin vastarintaliikkeen toimien etenemistä, joka kulminoituu salamurhaan ja sen jälkiselvittelyihin. Sotaisesta aiheestaan huolimatta kyseessä on enemmän draama kuin toiminnallinen sotaelokuva, vaikka ajoittain ohjaaja pyrkiikin siviilien teloituksia kuvaamalla luomaan toiminnallista tuntumaa.

Teknisesti The Man With the Iron Heart on pätevästi, joskin yllätyksettömästi, toteutettu. Kuvaus, puvustus, lavasteet ja näyttelijäsuoritukset ovat kaikki hyvin tehty. Korviin pistävää on suuria tunteita tavoitteleva musiikki, joka ei kuitenkaan yksin onnistu luomaan tihentyvää tunnelmaa. Tämä johtuu siitä, ettei elokuvan muu rauhallinen kerronta tue musiikkia riittävästi. Suurena ongelmana moista ei kuitenkaan voi pitää.

Blu-ray-julkaisussa ei ole mukana minkäänlaisia lisämateriaaleja, jolloin tarinan taustojen selvittäminen jää yksinomaan katsojan harteille. Moinen on huomattava hukattu tilaisuus, sillä tällainen elokuva - jos mikä - olisi hyötynyt katsauksista, joissa selvitetään niin oikeita historiallisia tapahtumia kuin elokuvan pohjana olevan romaanin syntyäkin.

Kokonaisuutena The Man With the Iron Heart on luokkaa "ihan OK". Julkaisu olisi ehdottomasti kaivannut kattavia lisämateriaaleja taustoittamaan tapahtumia, ja dramaattisten vaiheiden mausteeksi olisi pitänyt saada luotua enemmän tihentyvää jännitystä.

Tämä on mainos:
The Man With the Iron HeartThe Man With the Iron Heart
The Man With the Iron HeartThe Man With the Iron HeartThe Man With the Iron Heart
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä