Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Marvels

The Marvels on se sotkuisin Marvelin elokuva tähän asti

Marvelin viimeinen elokuva vuodelle 2023 ei ole se piristysruiske, jota olisi tarvittu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Katsovan kansan on sanottu potevan supersankariähkyä, mikä näkyy alentuneina katsojalukuina ja alentuneina lipputuloina. The Marvels saadaankin katsottavaksi vähän huonoon aikaan. Lisäksi taustalla on uusintakuvauksia, melkein 250 miljoonan dollarin budjetti ja ohjaajakin vaihtui vain kuukausia ennen jälkituotantovaiheen loppuun saattamista. The Marvels on periaatteessa Captain Marvel 2, joka lisää mukaan Brie Larsonin Captain Marvelin rinnalle Miss Marvelin ja WandaVisionin Monica Rambeaun. The Marvels on ehkä se kaikkein sotkuisin Marvelin elokuva tähän asti, eikä se toimi oikein millään tasolla.

Captain Marvel vaihtaa fyysisesti paikkoja WandaVisionin Monica Rambeaun ja Kamala Khanin eli Miss Marvelin kanssa aina, kun Captain Marvel käyttää omia valovoimiaan. Kree on taas homman nimi, ja johdossa on Supremor Dar-Benn, joka saa koko galaksin epätasapainoon. Näin muodostetaan The Marvels, ja 1 h ja 45 min. aikana on paljon tilaa kankeille vitseille, epätasaiselle toiminnalle ja kummallisille kohtauksille.

The Marvels on elokuva, jolla on kiire. Toisin sanoen kestoa on vähemmän kuin mitä tarina vaatisi tullakseen kerrotuksi kunnolla. Henkilöhahmojen keskinäiset suhteet eivät kehity luonnollisen tuntuisesti, toimintaa on turhan vähän eikä elokuva toimi hyvänä paluuna Captain Marvelille. Tämä on sääli, sillä mukana on joitakin hyviä ideoita. Kolme päähenkilöä paikkoja vaihtamassa saa aikaan komediallisia hetkiä, ja Kamala Khanin perhe on aina hyvä ruudulla ollessaan. Ajoittain perinteistä supersankarikaavaa yritetään luotsata uuteen suuntaan. Silti aina jotain jää sanomatta, riittävän pitkälle kehittymättä tai on vain huonosti tehty.

Tämä on mainos:

Yhdelläkään kolmella päähenkilöllä ei ole hyvää käsikirjoitusta edessään. Larson ei vaikuta olevan kovin kiinnostunut roolistaan. Ammattitaidosta ei ole kyse vaan siitä, ettei Captain Marvelina oleminen kiinnosta. Iman Vellani hurmaa Miss Marvelina, mutta käsikirjoittajat ovat vanginneet hänet fanitytön rooliin. Rambeau saa parhaat hetket, mutta elokuvan kesto ja rajallinen ruutuaika eivät mahdollista tarvittavaa kehitystä. Pahis Dar-Bennia näyttelee Zawe Ashton, joka on se pahin. Hän on kehno versio Guardians of the Galaxyn Ronan the Accuserista.

Musiikki on unohdettavaa, digitaalitehosteet kovin epätasaisia eikä elokuvalla tunnu olevan mitään kokonaisvaltaista sanomaa. The Marvels ei siis ole se piristysruiske, jota olisi tarvittu. Avengers: Endgamen jälkeen hyvä on ollut Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, mutta eipä sitten muuta.

The MarvelsThe Marvels
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä