Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Mitchells vs. The Machines

The Mitchells vs. The Machines (Netflix)

Vauhdikas ja viihdyttävä animaatioelokuva on melkoinen ilopilleri.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
The Mitchells vs. The MachinesThe Mitchells vs. The MachinesThe Mitchells vs. The Machines

Ajoittain elokuva onnistuu yllättämään. Valitettavan usein se yllätys on negatiivinen, mutta aina välillä sitä saa yllättyä positiivisesti oikein isolla kädellä. Netflixiin saapunut Sonyn animaatioelokuva The Mitchells vs. The Machines on juuri tällainen positiivinen yllätys. Tarina on hulvaton, ja kunhan hieman levottomaan kerrontatyyliin tottuu, on luvassa vajaan kahden tunnin ajan mahtavaa menoa. Vertailukohdaksi tulee etsimättä mieleen Pixarin Ihmeperhe (The Incredibles).

Periamerikkalainen Mitchellin perhe on kohtaamassa niin sanotun tyhjän pesän ongelman. Tytär on lähtemässä toiselle puolelle mannerta opiskelemaan. Vielä viimeisen kerran vanhojen hyvien aikojen perään haikaileva isä Rick (Danny McBride) järjestää koko perheelle niin sanotun "roadtripin" maan halki. Tavoitteena on siis lentokoneen sijasta viedä tytär uudelle opiskelupaikkakunnalle autolla. Matka alkaa, ja jossain puolivälissä koneet ottavat vallan. Mitchellin perhe on maailman ainoa mahdollisuus, joten ihmiskunta on pelastettava. Moinen tapahtuu moderneja älylaitteita hyödyntäen. Ongelmaksi muodostuu tietenkin se, ettei vanhempi sukupolvi tiedä teknologiasta juuri mitään. Pisteenä iin päällä koko tarina kerrotaan ikään kuin tyttären roadtripillä kuvaamana Youtube-videona.

The Mitchells vs. The MachinesThe Mitchells vs. The MachinesThe Mitchells vs. The Machines
Tämä on mainos:

Tarina ei ota itseään liian vakavasti, ja se tarina myös kerrotaan hyvin. Toimintaa riittää runsaasti alusta loppuun, mikä saattaa joidenkin mielestä olla huonokin asia. Elokuvaa nimittäin vaivaa tietynlainen levottomuus, eikä hiljaisempia suvantokohtia ole käytännössä lainkaan. Ajan kuluessa tähän tottuu, mutta ensimmäisen tunnin ajan moinen saattaa häiritä.

Animaatiojälki on hyvin ilmeikästä, ja siinä hyödynnetään useita erilaisia tyylejä. Suurin osa on toteutettu tietokoneanimaatiolla, mikä luo aina hieman muovisen vaikutelman. Tehosteenomaisesti hyödynnetään perinteistä kaksiulotteista animaatiota, joka virkistää katsojaa joka kerta, kun sellaisen ruudulla huomaa. Dialogi luistaa luonnollisesti, ja puhetta myös piisaa runsain mitoin. Ääninäyttelijäksi on päätynyt myös lähinnä talk show -juontajana muistettava Conan O'Brien.

En ihan heti edes muista, koska olisin viimeksi naureskellut elokuvan ääressä niin paljon kuin sen kahden tunnin aikana, minkä The Mitchells vs. The Machines kestää. Katsomista voi suositella lämpimästi.

The Mitchells vs. The MachinesThe Mitchells vs. The MachinesThe Mitchells vs. The Machines
Tämä on mainos:
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä