Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Mummy

The Mummy

Viihdyttävä ja toiminnallinen, mutta tarpeeton uusintaversio.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Universalin klassinen tarina henkiin heräävästä kirotusta muumiosta on nähty valkokankailla vuosikymmenten saatossa useita kertoja. Jostain mystisestä syystä Hollywoodissa päätettiin, että nyt on aika uusintaversiolle. Rooleihin pestattiin niin Tom Cruise kuin Russel Crowe, ja mukaan sekoitettiin vielä tohtori Jekyll ja Mr. Hyde -tarina kaiken lisäksi. Tuloksena saadaan näyttävä ja toiminnallinen elokuva, joka sortuu painottamaan liiaksi toimintaa tarinan kustannuksella.

HQ

Mesopotamian eli nykyisen Irakin alueelta löytyy hiekasta elohopeaan upotettu muumio, joka toki kaivetaan ylös ja kuljetetaan Lontooseen. Johdon ottaa erikoinen järjestö, joka on jo kauan taistellut pahuutta vastaan. Kaikki tietenkin alkaa mennä reisille hyvin nopeasti, ja pian kirottu muumio riehuu vapaana pitkin kaupunkia. Lopulta maailma pelastuu, mutta Tom Cruisen Nick Morton joutuu maksamaan siitä kovan hinnan.

Tarinalla olisi ollut mahdollisuuksia kertoa vaikka minkälaisia historiallisia legendoja, opettaa katsojalle hieroglyfien tulkintaa ja niin edelleen. Oikeastaan mitään tällaista ei kuitenkaan ole tehty, vaan meininki supistuu liian nopeasti silkkaan tehosteiden esittelyyn ja näyttäviin toimintakohtauksiin. Ikääntyvä Cruise on kieltämättä edelleen komea näky ja erittäin ammattitaitoinen työssään, mutta yksinomaan sillä ei vielä luoda hyvää elokuvaa. Itse muumio olisi ollut mitä kiinnostavin hahmo, mutta hänkin typistyy aivan liian yksioikoiseksi. Toinen mahdollisuus on se, ettei ohjaaja vain osannut tuoda syventäviä osuuksia luontevasti osaksi kokonaisuutta.

The Mummy vuosimallia 2017 alkaa varsin vahvasti, mutta toisella puoliskolla se ei kykene pitämään katsojaa otteessaan. Lopputekstien rullatessa ei koe minkäänlaista tarvetta katsella lisämateriaaleja, koska jo itse leffa tuntuu tyystin tarpeettomalta. Lisämateriaaleina on kavalkadi poistettuja kohtauksia ja kourallinen elokuvan tekemisestä kertovia mainospätkiä. Paino on sanalla mainos, sillä materiaali on lähes pelkkää perinteistä rinkikehua.

Tom Cruisen tähdittämä The Mummy on isolla rahalla ja kovalla ammattitaidolla tehty, liikaa toimintaan tarinan kustannuksella keskittyvä tarpeeton uusintaversio klassisesta elokuvasta.

Tämä on mainos:
The MummyThe MummyThe MummyThe Mummy
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

The Mummy

The Mummy

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Viihdyttävä ja toiminnallinen, mutta tarpeeton uusintaversio.Ladataan seuraavaa sisältöä