Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Perfect Weapon

The Perfect Weapon

Steven Seagal entistäkin huonompana

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Eilispäivän toimintatähti Steve Seagalin nimellä myytävä The Perfect Weapon on elokuva, jossa ei toimi oikein mikään. Ultimaattiselta 1/10-arvosanalta rainan pelastaa vain se, että tarinaa on lopulta melkoisen helppo seurata.

HQ

Vuonna 2029 Yhdysvaltoja hallitsee jokin iso veli valvoo -tyylin esivalta, joka jostain syystä palkkaa aivan IO Interactiven Hitman-sarjan agentti 47:n näköisiä palkkatappajia poistamaan kuvioista hallinnon oletettuja vastustajia. Yksi kaljupää ryhtyykin sitten odotetusti kapinaan esimiehiään vastaan. Jostain kuvioon ilmaantuu kaunis blondi. Keinotekoista rakastumista nähdään, petoksia tehdään ja kankeaa toimintaa katsellaan. Lopulta leffa loppuu eikä katsoja koe tulleensa hullua hurskaammaksi.

Sanonta mitä useampi kokki, sitä huonompi soppa pätee elokuvaan hienosti, sillä rainan tarinalla on peräti neljä eri käsikirjoittajaa. Juoni on jonkinlainen köyhän miehen pettuleipäversio V niin kuin verikostosta, ja lakkaa kiinnostamasta ehkä viiden minuutin katsomisen jälkeen.

Kuvauksen ja rytmityksen osalta The Perfect Weapon ei ole oikein mitään tyylilajia. Täysin satunnaiselta tuntuvasti kerronnan tempo vaihtelee hitaan draaman, huonosti ohjattujen toimintaosuuksien ja lähikuvia vilisevän saippuaoopperan välillä. Hahmonkehitykseen ja koko vallitsevan maailmantilanteen taustoitukseen ei käytetä läheskään riittävästi aikaa. Asiaa eivät varsinaisesti auta harvinaisen huonot näyttelijäsuoritukset. Tihenevästä jännityksestä ei ole tietoakaan, sillä ruuduntapahtumien herättämät tunnelmat vaihtelevat ääripäästä toiseen muutaman minuutin siirtymillä. Toisin sanoen katsoja ei millään tavalla pysy perässä tunnetiloissaan, eikä varmaan kyllä haluaisikaan. Lopputuloksena saadaan tylsä ja läpeensä amatöörimainen elokuva, joka onneksi on ohi noin 80 minuutin jälkeen.

Jonkinlaista nautintoa olisi voinut irrota näyttävistä lavasteista ja kauniista näyttelijöistä. Kuvaukset kuitenkin tuntuvat tapahtuneen oikeissa tiloissa, joihin vain on roudattu kuvauskalusto tallentamisen ajaksi. Toisin sanoen mikään ei näytä siltä, että lavasteita olisi erityisesti valmisteltu juuri tämän elokuvan tyyliin sopiviksi. Katseenvangitsijoita ulkonäkönsä puolesta on vain yksi eli Sasha Jackson, jonka nimi muistuttaa enemmänkin aikuisviihdetaiteilijaa.

Tämä on mainos:

Lyhyesti ilmaistuna kaikki The Perfect Weaponissa viestii siitä, että sitä ovat olleet tekemässä joko elämäänsä kyllästyneet ammattilaiset tai nuoruuden intonsa kadottaneet amatöörit. Lisämateriaaleja ei onneksi ole, jolloin DVD-levyn pääsee laittamaan lasinaluseksi heti lopputekstien alkaessa.

The Perfect WeaponThe Perfect WeaponThe Perfect Weapon
Tämä on mainos:
02 Gamereactor Suomi
2 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä