Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Secret Life of Walter Mitty

The Secret Life of Walter Mitty

Kaunis sielunmatka itsensä löytämiseen osaa itkettää ja naurattaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Walter Mitty (Ben Stiller) elää rauhallista, tavallista elämää. Hänen seikkailuhenkensä tulee esiin vain hänen villeissä unelmissaan, joiden pariin Mitty unohtuukin toistuvasti. Harmaa arki kuitenkin muuttuu, kun vakavasti työnsä ottava Mitty päättää etsiä hukatun valokuvan, joka on tärkeä hänen työnsä kannalta. Kuvan etsintä vie Mittyn uskomattomiin seikkailuihin mutta ennen kaikkea kauniille matkalle itsensä löytämiseen.

HQ

Vauhdikkaasta kerronnasta huolimatta elokuvasta välittyy viehättävän seesteinen tunnelma. Kohtauksien annetaan hengittää ja hahmoilla on riittävästi aikaa kasvaa tarinan mukana. Elokuva ei suoraan tarjoa valmiita vastauksia elämän suuriin kysymyksiin, muttei myöskään unohdu pohdiskelun syvimpiin syövereihin. Itsensä löytämisen ohella elokuva tarjoilee sopivassa tasapainossa huoliteltua komiikkaa, seikkailua ja pientä romantiikkaakin. Miellyttävän yhtenäinen kokemus onnistuukin välttämään genrelle tyypilliset sudenkuopat monipuolisella ja tapahtumarikkaalla sisällöllään. Elokuvan tunteikas musiikki ja upea kuvaus vahvistavat kaunista kokemusta tekemällä maisemista todellista taidetta ja harmaista konttorikohtauksista eläväisiä.

Ben Stiller on kasvanut nokkelaksi elokuvantekijäksi, joka osaa ammentaa sielunsa syvyyttä kameran molemmin puolin. Walter Mitty -hahmoon Stiller saa luotua luonnollisen oloista haurautta, kytevää seikkailuhenkeä ja ylpeyttä tekemäänsä työtä kohtaan. Tunteiden kirjo välittyy ruudulle uskottavasti ja ajatuksia herättävä lopputulos yllättää erittäin positiivisesti Stillerin aikaisemmat tuotannot huomioon ottaen. Myös elokuvan muut tähdet (mm. aina yhtä hyvä Sean Penn) ovat nappivalintoja rooleihinsa ja yhdessä he luovat erittäin aitoa synergiaa elokuvalle ja sen sympaattiselle tunnelmalle.

Sujuvasta kokonaisuudesta huolimatta Stiller tekee elokuvassa muutaman turhan ylilyönnin, mutta mies on selvästikin rauhoittunut ja aikuistunut vuosien varrella. Tästä hyvänä esimerkkinä on julkaisun ekstroista löytyvät ja katsojien onneksi poistetut sekä pidennetyt kohtaukset, jotka ovat täynnä typerää komiikkaa. Runsaasta ekstramäärästä löytyy myös mielenkiintoisia, tosin lyhyitä, videoita elokuvan teosta ja muuta mielenkiintoista elokuvaan liittyen.

The Secret Life of Walter Mitty
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä