Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Suicide Squad: Suicide Mission

The Suicide Squad: Suicide Mission

Näyttävää ja viihdyttävää rytinää, kunhan ei ota sitä liian vakavasti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

David Ayerin ohjaama Suicide Squad vuodelta 2016 ei liiaksi kehuja kerännyt, mutta ainakin Margot Robbien esittämä Harley Quinn jäi mieleen. Nyt viitisen vuotta myöhemmin on aika uudelle yritykselle. Ohjaajana ja käsikirjoittajana on Guardians of The Galaxyllä vakuuttanut James Gunn, ja lopputulos on parempi kuin edeltävällä Ayerin versiolla. Näyttävää rytinää riittää, ja huumori on varsin kieroa. Niin ja paidattomat miehet ovat komeita.

Kirjava joukko superpahiksia pestataan itsemurhatehtävään. Corto Maltesen saarivaltiossa on tapahtunut vallankaappaus, ja avaruudesta innoitusta saanut salainen aseprojekti on jäänyt vääriin käsiin. Task Force X suuntaa paikalle, ja tarkoituksena on laittaa paikat matalaksi. Taustalla on toki muutakin, mutta siitä ei kannata kauheasti välittää.

The Suicide Squad: Suicide Mission
Tämä on mainos:

Elokuva on melkein tyystin alusta loppuun silkkaa rymistelyä, väkivaltaa ja huulenheittoa. Pauke on totisesti näyttävää kaiken aikaa, veri lentää kaaressa ja huumori osuu pääosin maaliinsa. Elokuva tavoittaa juuri oikean tasapainon vakavan otteen ja läskiksi lyömisen välillä. Kokonaisuus on toteutettu suurella budjetilla ja vankalla ammattitaidolla, mutta näyttelijöiden vakavista ilmeistä huolimatta minun on helppo kuvitella, että kuvauksissa on pokka pettänyt kerran jos toisenkin. Ainutkaan elokuvan osa-alue ei erotu joukosta huonompana kuin muut, joten katsomiskokemus on nautittava.

The Suicide Squad: Suicide MissionThe Suicide Squad: Suicide Mission

Henkilöhahmoista mieleen jäävät enemmän tai vähemmän kaikki, mikä on melkoisen hyvä suoritus tällaiselta elokuvalta. Kukaan ei varasta valokeilaa, mutta toisaalta kaikki saavat sen oman tilaisuutensa loistaa. Positiivinen yllätys on, että lähinnä vapaapainijana tunnetusta John Cenasta on kehkeytynyt myös pätevä näyttelijä. Olisin toivonut enemmän ruutuaikaa Harley Quinnille, mutta ohjaajan valitsema tasapainoinen lähestymistapa toimii sekin oikein hyvin.

Tarina hyppii ajoittain ajassa eteen- ja taaksepäin, mutta ei onneksi niin paljoa, että juonen seuraaminen hankaloituisi. Mukana on pientä yhteiskuntakritiikkiä, mutta onneksi hyvin pientä. Poliittiseksi kannanotoksi ei The Suicide Squad: Suicide Missionia voi missään tapauksessa luonnehtia. Kyse on kaksituntisesta aikuisille suunnatusta viihteestä, ja siinä kaikki. Ei enempää eikä vähempää.

Tämä on mainos:
The Suicide Squad: Suicide MissionThe Suicide Squad: Suicide Mission
The Suicide Squad: Suicide MissionThe Suicide Squad: Suicide Mission
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä