Suomi
Gamereactor
laitearviot

Tritton Ghost Recon: Future Soldier 7.1 Surround Sound Headset

Mitä tehdä kun television oma äänentoisto ei enää riitä, ja taskussa polttelee runsaasti ylimääräisiä euroja? Ostetaan kertaheitolla trittonit, ryppyotsaisen kilpapelaajan suosikkiluurit. Teemapohjaiset Ghost Recon- pelikuulokkeet tarjoavat muhkeat äänet, ei juurikaan muuta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ensiasennukseen kannattaa varata tovi jos toinenkin. Trittonin diplomi-insinöörit ovat nimittäin ladanneet paketin niin täyteen erilaisia piuhoja ja pussukoita, että heikompaa hirvittää. Onneksi ohjekirjojen vuoressa selitetään askel askeleelta, miten laitteet saa toimimaan. Alkuhämmennyksestä toivuttuani selviydyin urakasta vajaassa vartissa. Kaiken ollessa asennettu, ainoastaan kuulokkeista lähtevä sormenpaksuinen suurjännitejohto pistää ärsyttämään. Mokoma piuha kun on koko ajan tiellä.

HQ

Laatu näkyy päällepäin. Kuulokkeet tuntuvat jämäköiltä, ja istuvat päähän mukavasti. Pitkissäkään pelisessioissa eivät laput tuntuneet liian epämukavilta. Kaiken mukana tulevan tavaran joukosta löytyy vielä ylimääräisiä pehmusteita tarvittaessa. Pelikäyttöön trittonit on tarkoitettu, ja siinä ne myöskin parhaimmat puolensa näyttävät. 7.1 Dolby Surround Sound -teknologia takaa laadun. Päätin heti laittaa laput tulikokeeseen Battlefield 3:n muodossa. Lopputulos ei pettänyt. Dolby -teknologia heijastettuna aktiivisen 3D -toiminnon avulla tarjoili ilosanomaa korville. Sekä matalat bassoäänet että korkeat diskanttiäänet toistuivat kaikissa tilanteissa selvästi. Kunhan ei liikaa volyymiä antanut, ei puuroutumista ollut havaittavissa. Miinusta tulee suhisevasta sivuäänestä, joka kulkee koko ajan mukana asetuksista riippumatta.

Kuulokkeet eivät toimi ilman erityistä dekooderia. Vekotin toimii eräänlaisena keskusyksikkönä muokkausvaihtoehdoille ja selvittää konsolista saadun signaalimössön ääneksi. Vakavamielistä pelaamista ajatellen dekooderin ääniasetukset ovat erittäin suppeat. Valittavana on vain kolme erilaista asetusta. Normaali asetus, jolla ei käytännössä ole mitään virkaa. Silloin ei nimittäin edes käytetä kuulokkeiden täyttä potentiaalia, vaan käytössä on vain pieni osa lappujen tehosta. Seuraavana on itse 7.1 Surround -asetus, jota tulee käytettyä eniten. Viimeisenä löytyy Cinema Mode, joka on elokuvien katselua varten optimoitu asetus.

Pelikäytössä ja elokuvia tiiraillessa trittonit siis toimivat hyvin, mutta siihen se sitten jääkin. Mihinkään muuhun ne eivät sovi. Esimerkiksi musiikin kuunteleminen ei juurikaan aisteja hivele. Samantasoista ääntä saa viiden kympin tarjousluureilla. Lisäksi voisi helposti luulla, että luurit voisi kytkeä kiinni tietokoneseen kasuaalikäyttöä varten. Kuitenkaan näin ei ole, sillä trittonit toimivat vain ja ainoastaan Playstationilla ja Xboxilla. Vaikka mukana tulee tietokoneeseen yhteensopivat kaapelit, ei testatessa kuulokkeista kuulunut pihaustakaan.

Pelikäyttöön tarkoitettuja headsettejä löytyy markkinoilta runsaasti. Vaikka aluksi luulisi rahalla saavan parasta, trittonit eivät juuri tarjoa kilpailijoihinsa verrattuna mitään muuta kuin paremman äänenlaadun. Eli jos haussa on monikäyttöisyyttä pelkän äänentoiston lisäksi, kannattaa miettiä kaksi kertaa ennen kuin investoi trittoneihin.

Tämä on mainos:
Tritton Ghost Recon: Future Soldier 7.1 Surround Sound Headset
Tritton Ghost Recon: Future Soldier 7.1 Surround Sound Headset
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Äänenlaatu on luurien ehdoton valttikortti
-
Suhiseva sivuääni ärsyttää, luurien paksu kaapeli on epäkäytännöllinen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Tritton Ghost Recon: Future Soldier 7.1 Surround Sound Headset

Tritton Ghost Recon: Future Soldier 7.1 Surround Sound Headset

LAITEARVIO. Kirjoittaja Joni Eriksson

Mitä tehdä kun television oma äänentoisto ei enää riitä, ja taskussa polttelee runsaasti ylimääräisiä euroja? Ostetaan kertaheitolla trittonit, ryppyotsaisen kilpapelaajan suosikkiluurit. Teemapohjaiset Ghost Recon- pelikuulokkeet tarjoavat muhkeat äänet, ei juurikaan muuta.Ladataan seuraavaa sisältöä