Suomi
Gamereactor
laitearviot

Turtle Beach Ear Force PX22

Turtle Beachin uudet langalliset pelikuulokkeet tarjoavat hintalaatusuhteeltaan mainion vaihtoehdon hyvää äänentoistoa kaipaaville.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Turtle Beachiltä on totuttu näkemään laadukkaita pelikuulokkeita jo usean vuoden ajan. Yhtiön tänä vuonna julkaistu Ear Force -sarjan uusin edustaja ei juurikaan poikkea hyvästä linjasta. PX22 on hyvä päivitys PX21:een ja tarjoaa passelin kuulokekokonaisuuden, joka ei kuitenkaan ole täysin vailla ongelmiaan.

HQ

Ear Force PX22 on ulkomuodoltaan perustyylikäs esitys. Päämateriaali on mattamustaa muovia, joka ei ole aivan jykevimmistä päästä, mutta kestää silti helposti satunnaiset maahan putoamiset tai jopa vahingossa päälle istumisen (tuli kokeiltua, vahingossa tietenkin). Neonsiniset yksityiskohdat pistävät hieman silmään, mutta kyseessä ovat silti mukavan näköiset peliluurit.

Tärkein asia muotoilussa on tietysti käyttömukavuus. Kuppikuulokkeet ja panta ovat molemmat hyvälaatuista ja miellyttäväntuntuista kangasta. Päässä luurit tuntuvat sopivan jämäköiltä ja kupit istuvat hyvin korvien ympärille. Kupit vaiensivat myös ulkoääniä, mikä on omiaan pelien äänimaailmaan paneutuessa. Pitemmissä, yli tunnin sessioissa PX22:t alkoivat painaa korvia ja hyvää asentoa joutui hieman hakemaan. Täytyy tosin mainita, että isokorvaisena törmään tähän lähes jokaisen luurin kohdalla ja suosinkin yleensä ultrakeveitä pelikuulokemikrofoneja. Lyhyissä sessioissa en kohdannut ongelmia mukavuuden kanssa.

Turtle Beach Ear Force PX22Turtle Beach Ear Force PX22

Ear Force PX22:ta on mahdollista käyttää lähestulkoon kaikilla alustoilla konsoleista tietokoneisiin sekä kannettaviin laitteisiin. Siinä missä PC:llä asennus ja käyttö oli suoraviivaista, konsolien kytkennät osoittautuivat yllättävän hankaliksi. Erityisesti hermoille kävi luurien käyttäminen Xbox 360:lla. Optista kytkentää luurit eivät tue ja HDMI:hin liittäminen vaatisi erillisen adapterin, joka on erikseen ostettava lisälaite. Näin ollen jouduin kytkemään 3,5 mm -äänijohdon suoraan televisiooni, mikä vastaavasti pakotti sulkemaan lisäkautinjärjestelmäni. Lyhyen USB-virtajohdon ja 3,5-millisen johtovaran takia jouduin lisäksi siirtämään konsolin lähemmäksi televisiotani. Tästä voikin jo arvata, etten tule jatkossa käyttämään PX22:ta boksilla pelatessani.

Tämä on mainos:

Käyttövalmiudessa asennushankaluudet oli kuitenkin helppo unohtaa. PX22:n äänentoisto on nimittäin kerrassaan erinomainen. 50 millimetrin kajarit tuottavat kirkkaan ja häiriöttömän äänialan, ja 5.1-surroundin ansiosta pelikokemuksen immersio on taattu. Erillinen Inline Amplifier -laatikko tarjoaa puolestaan reilusti säätömahdollisuuksia, joiden avulla bassojen ja tärskyjen tasot on helppo tuunata itselleen sopiviksi. PX22 puoltaa paikkaansa myös elokuvien katselussa ja musiikin kuuntelussa.

Mikrofonissa on riittävästi säätövaraa ja sen saa helposti oikealle etäisyydelle. Keskustelu erottui kirkkaasti peliäänistä ja viestintä tiukankin luotimyrskyn keskellä oli selkeää ja helppoa. Juttelu sujui yhtä hyvin niin pelin chatissä kuin Skypessäkin, mutta luureja voi käyttää myös puhelimen kanssa, joskaan kovin kätevää se ole. Se edellyttää erillisen johdon yhdistämistä vahvistinboksiin, jossa ei kuitenkaan löydy vastausnappulaa puhelimen soidessa.

Turtle Beach Ear Force PX22:n arviointirupeama oli kumma kokemus. Käyttöönotto oli aiheuttaa pienen hermoromahduksen, mutta käytössä ne hoitivat tehtävänsä paremmin kuin uskalsin odottaa. Luurien hinta pyörii 85 euron tietämillä, ja tähän hintaan nähden äänenlaatu on erinomainen. Konsoleilla johtoviidakko ärsyttää, mutta jos haluaa hyvät langalliset kuulokkeet ilman suursijoitusta, on PX 22 varteenotettava vaihtoehto. Ennen ostosta kannattaa vain tarkistaa, miten asennus onnistuu omaan äänijärjestelmään.

Turtle Beach Ear Force PX22Turtle Beach Ear Force PX22
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Toimii monipuolisesti lähes kaikilla alustoilla, hyvä äänentoisto, hintalaatusuhde
-
Johtoviidakko, käyttöönotto konsoleilla, puutteellinen ohjekirja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Turtle Beach Ear Force PX22

Turtle Beach Ear Force PX22

LAITEARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Turtle Beachin uudet langalliset pelikuulokkeet tarjoavat hintalaatusuhteeltaan mainion vaihtoehdon hyvää äänentoistoa kaipaaville.Ladataan seuraavaa sisältöä