Suomi
Gamereactor
laitearviot

Turtle Beach Ear Force XP400

Turtle Beachin tämän vuoden kuulokemallistoa edustava Ear Force XP400 pyrkii jatkamaan yhtiön menestystä peliluurien kärkikastissa hiomalla äänen langatonta lähetystä. Laadulla on kuitenkin hintansa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kotiteatterin takana lojuvaa, lievästi pelottavaa kaapelimöykkyä katsellessa kaikki tilaisuudet roikaleiden vähentämiseen kiinnostavat. Langattomia kuulokemikkisettejä on ollut markkinoilla tarjolla maailman sivu, mutta ne kärsivät usein joko häiriöistä tai heikosta äänenlaadusta. Turtle Beachin uudet XP400 -luurit lupaavat pistää molemmille lopun, kiitos Dolby 7.1 -äänen, laadukkaiden komponenttien ja kaksitaajuuksisen radiolähettimen.

HQ

Luurit istuvat isoonkin päähän hyvin. Suuret kankaalla päällystetyt kupit peittävät korvat hyvin ja poistavat osan ulkopuolisista häiriöäänistä jo sellaisenaan. Kuppeihin on liitetty varren päässä olevan mikin lisäksi tukku painikkeita, joilla voi säätää peliääniä, omaa puheääntä sun muuta. Painikkeiden opettelussa menee hetki, mutta sen jälkeen asetusten säätäminen lennosta on nopeaa ja helppoa. Mukana tulevan (valitettavasti langallisen) lähettimen ja kuulokkeiden parittaminen kävi parin yrityksen jälkeen helposti. Xboxilla puhe kulkee mukavasti langattoman, ohjaimeen liitettävän pikkumokkulan ja luurien välillä hyvin. Playstation 3:n kohdalla mikrofoni kytkeytyy konsoliin vieläkin vähemmällä vaivalla suoraan Bluetoothin ansiosta. Vaikka laitetta ei ole suunniteltu tietokonetta varten, kytkeminen siihenkin onnistuu, kunhan koneesta löytyy optinen äänilähtö ja Bluetooth-vastaanotin.

Turtle Beach Ear Force XP400
Kuulokkeet ovat langattomat, mutta lähetinlaatikko on silti kytkettävä konsoliin optisella äänikaapelilla ja USB-piuhalla (virtalähde).

Kuulokkeiden ominaisuuksista löytyy tilaäänisäätöjä ja esimerkiksi kovien räjähdysten rajoitinta, mutta alkuasetusten löytämisen jälkeen en moisiin kajonnut enää kertaakaan. Nappeja on sitä verran monta sekä luureissa että muovisessa vastaanottimessa, että ohjekirjaa saa hetken aikaa tavata, jotta erilaiset ledien vilkkumiset kääntyvät ihmisen ymmärtämään muotoon. Omaan makuuni paras äänenlaatu syntyi kääntämällä kaikki avut ja ehostukset suosiolla pois.

Äänenlaatu sekä peliäänien että puheäänen kohdalla on XP400:ssa kohdallaan. Peliäänet ovat tasapainoiset, eikä esimerkiksi Creativen luurien tapaan basso jyrää muuta äänimaisemaa alleen. Räiskinnöissä hyvin toteutetut ambienssit ja aseäänet pääsevät oikeuksiinsa, ja langattomuudestaan huolimatta häiriötön vastaanotto pitää tunnelmaa yllä myös hiljaisissa kohdissa. Puheääni on ainakin pelikavereiden palautteen mukaan selkeää ja häiriötöntä, joten myös mikki hoitaa tehtävänsä hyvin. Musiikin kuuntelussa epäilen audiofiilien nillittävän hieman suttuisesta keski- ja diskanttiäänien jaosta. Satunnaiseen fiilistelyyn ne sopivat kuitenkin hyvin.

Tämä on mainos:
Turtle Beach Ear Force XP400Turtle Beach Ear Force XP400
Yhtenä erikoisuutena on kuulokkeiden linkittäminen Bluetoothilla älypuhelimeen, jolloin puheluihin voi vastata pelin aikana ottamatta kuulokkeita pois päästä.

Erityismaininnan ansaitsee kahta eri radiotaajuutta käyttävä lähetin. Laite toimii sekä perinteisessä 2,4 GHz:n verkossa että harvinaisemmassa viiden gigahertsin verkossa. Yhtä taajuutta käyttävät kuulokkeet saattavat olla joskus ongelmissa, jos kotoa tai lähiympäristöstä löytyy lukuisia muita langattomia laitteita. Esimerkiksi vieressä langattomassa verkossa ollut iPad aiheutti kovaa suhinaa pari vuotta vanhoissa luureissa. XP400 ei tästä kärsi. Taustasuhinasta se ei aivan sataprosenttisesti pääse eroon, mutta ero on merkittävä aiemmin testattuihin kuulokkeisiin verrattuna.

Kokonaisuutena langaton XP400 on hyvä paketti. Pienen totuttelun jälkeen pelaaminen sujuu hienosti, vaikka langattomat laitteet laulaisivat vieressä. Vastaanottimen kytkeminen konsoliin ja kotiteatteriin ei valitettavasti ole täysin langaton operaatio, joten johtospagetin karsiminen rajoittuu konsolin ja pelaajan välisen yhteyden katkaisemiseen. Yli 200 euron hintaisena luurit ovat varsin tyyriit, mutta rahalla saa myös laatua niin äänen kuin rakenteen osalta.

Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Äänenlaatu, häiriönkesto, tuntuma
-
Kallis, johtospagetti konsoliin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Turtle Beach Ear Force XP400

Turtle Beach Ear Force XP400

LAITEARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Turtle Beachin tämän vuoden kuulokemallistoa edustava Ear Force XP400 pyrkii jatkamaan yhtiön menestystä peliluurien kärkikastissa hiomalla äänen langatonta lähetystä.Ladataan seuraavaa sisältöä