Suomi
Gamereactor
laitearviot

Turtle Beach Ear Force Z60 -pelikuulokkeet

Seitsemän ja yksi ääntä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Turtle Beach toi markkinoille uudet Z60-luurit edullisempaa tilaääntä hakevalle. Siistissä paketissa tulee mukana itse kannujen lisäksi kontrollipalikka muutamia tärkeimpiä säätöjä varten.

HQ

Kevyet, joskin hieman muoviset kuulokkeet sopivat hyvin vähän isompaankin päähän. Muovisina ne eivät paina paljon, mutta eivät toisaalta kestä ronskimpaa käsittelyä. Erityiskiitoksen mainitsee kuppien pehmusteena käytetty hengittävä kangas, joka ei alkanut hiostaa pitkienkään sessioiden aikana. Kupit voi myös kääntää poikittain taukojen ajaksi.

Mikrofoni on irrotettava, mutta harmillisesti sitä ei voi kääntää ylös "talteen" tai työntää kuuloke-elementin sisään Steelseries Siberia -malliston tavoin. Kuulokkeet voi napata irti kontrollimokkulasta ja käyttää niiden 3,5-millistä liitäntää kaikkien yleisimpien laitteiden kanssa vaikka matkakuuntelussa, jos isoja kuppeja ei aristele liikenteessä. Normaalisti kuulokkeet ovat kiinni tietokoneessa kontrollipalikan USB-liitännän kautta. Vinkkinä (jota piskuinen ohjekirja ei kerro) kannattaa vaihtaa kuulokkeiden käyttämää USB-porttia, mikäli 7.1-tila ei tahdo mennä päälle. Kaikki USB-portit eivät kyseistä ominaisuutta tue.

Yleisten Dolby Surroundin sijaan Turtle Beach on päättänyt käyttää DTS Headphone:X -standardia tilaäänen tuottamisessa. Äkkiseltään en löytänyt ratkaisusta ongelmia ainakaan pelipuolella. Askelten ja ampumisen äänet toistuivat hyvin ja niiden suunnan saattoi havaita pelkän äänen perusteella. Muutenkin tuntui, että luurit oli rakennettu toimintapelaajat mielessä. Battlefield 4:n jo entisestään vaikuttava äänimaailma toistui hyvin tiukoissakin tilanteissa. Dialogien toistuminen sen sijaan ontui hieman, mahdollisesti johtuen luurien bassopainotteisuudesta. Peleissä tästä ei ollut vielä ongelmaksi asti, mutta musiikkiin tai elokuviin kuulokkeita hakevat eivät välttämättä saa Z60:stä kaveria.

Kuulokkeiden massiiviset 60-milliset elementit toistivat matalat taajuudet todella puhtaasti bassovoittoisissa R&B-kappaleissa. Poppikin vielä menetteli, mutta raskaamman rokin puolelle siirryttäessä basson yliaggressiivisuus ja siitä seuraava äänimaailman puuroutuminen keskialueella tekivät hevin kuuntelusta väärällä tavalla tuskaista. Elokuvissa pelien tavoin toiminta peittosi hienovaraisemman draaman. Räjähdykset sun muut paukkuivat asiaankuuluvasti korvissa, mutta henkilöiden väliset keskustelut jäivät ajoittain suttuisiksi. Säätöpalikan elokuva- ja musiikkitilat ainoastaan heikensivät äänen laatua.

Tämä on mainos:

Mikrofoni on irrotettava, mutta sitä ei voi siirtää sivuun ja ottaa esille tarpeen tullen. Sen herkkyys on kuitenkin hyvä ja ainakin pelikaverini Skypessä, Ventrilossa ja Razer Commsissa kertoivat puheääneni kuuluvan normaalia paremmin. Mikki on varsin pitkän taipuisan varren päässä, joten sen tarkka sijainti on helppo säätää.

Kuulokkeita voi käyttää myös 3,5-liitäntää tukevien konsolien kanssa, mutta ne eivät kykene vahvistamaan äänisignaalia riittävästi täyttä tehoa varten. Arvio onkin kirjoitettu pääasiallisesti PC-puolen kokemusten kautta.

Kokonaisuutena Z60 on varsin lähellä sitä, mitä hieman halvemmilta 7.1-kuulokkeilta saattoi odottaa. Jykevämpää ja viimeistellympää rakennuslaatua varten pitää yleensä pulittaa seteli tai toinenkin enemmän. Toisaalta pitkät sessiot eivät tuottaneet ongelmia, kiitos kevyen ja hengittävän rakenteen.

Äänessä on kunnolla potkua eikä laatukaan ole hullumpi, mikäli viihtyy bassovoittoisten pelien ja musiikin parissa. Älykännykän tai muun musiikkisoittimen huomioiminen on kiva plussa, mutta isokokoiset kupit eivät kaikkia miellytä liikuttaessa paikasta toiseen. Jos diskantti- ja keskiäänet olisi huomioitu paremmin, kokonaisuutta voisi suositella varauksetta alle satasen tilaäänikuulokkeita hakeville.

Tämä on mainos:
Turtle Beach Ear Force Z60
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kevyt, hengittävät kupit, herkkä mikrofoni
-
Bassovoittoisuus, muovisuus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä