Suomi
Gamereactor
laitearviot

Turtle Beach Grip 500

Kilpikonnasaarelaisten esikoishiiri on onnistunut tapaus.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Peliluureistaan paremmin tunnettu Turtle Beach on laajentamassa repertuaariaan pelilaitteiden puolelle, josta nyt on esimerkkinä Grip 500 -hiiri. Ensisijaisesti oikeakätisille tarkoitettu hiiri on ironisesti hieman liukas reunamateriaalin takia, mutta sopii normaalikokoiseen käteen muuten hyvin.

HQ

Hallintaohjelmistolla säädetyt asetukset kuten valojen värin ja makrot voi tallettaa hiirestä löytyvään pieneen muistiin. Hiirestä on tarjolla myös hieman pienempi ja vaatimattomampi Grip 300 -malli. Testissä ollut viisisatanen ei tosin tuntunut mitenkään suurikokoiselta yleiseen tarjontaan verrattuna. Paketissa tulee hiiren lisäksi vain pari lirpaketta, eli ohjelmisto ja ajurit pitää hakea erikseen. Testauksen alkaessa Turtle Beachin sivut olivat uutuushiiren osalta sen verran sekavassa käymistilassa, että softapuolta piti metsästää tovi ja toinenkin. Sittemmin tilanne on korjattu.

Turtle Beach Grip 500Turtle Beach Grip 500Turtle Beach Grip 500

Muotoilullisesti Turtle Beach ei ole lähtenyt keulimaan. Grip on muihin testaamiini hiiriin verrattuna keskikokoinen niin korkeudessa, leveydessä, pituudessa kuin painossakin. Ainoa pienoinen erikoisuus ovat peukalon alta löytyvät kolme nappia kahden sijaan, mikä voi vaatia totuttelua. Säätöohjelmiston kautta tämänkin voi korjata laittamalla "ylimääräisen" napin toimimaan normaalin eteenpäin siirtymisen tavoin esimerkiksi nettiselailussa. Avago 9800-lasersensori on tarkka ja nopea, yltäen maksimissaan 8200 DPI:n tarkkuuteen. Omaan käyttöön pienemmätkin asetukset riittivät hyvin, kunhan näytteenottotarkkuuden piti tapissa 1000 hertsissä. Omron-kytkimet toimivat suurin piirtein niin tarkasti kuin tämän hintaluokan pelihiirissä on tottunut odottamaan (ja minkä takia kympin toimistohiiren heiluttelu nykypäivänä tuntuu niin kolholta). Pelituntuma oli täten ennustettava sekä nopeissa liikkeissä että hienomotorisimmissakin toiminnoissa.

Grip 500:n suurin ongelma on, että se ei herätä tunteita suuntaan tai toiseen eikä täten nouse muiden valmistajien tarjonnasta selkeästi esille omana tuotteenaan. Jos olet valmis upottamaan 60-70 euroa hyvään pelihiireen, Grip 500 on ihan kelpo valinta.

Tämä on mainos:

Hiirulaisen mukana tuli myös Turtle Beachin oma hiirimatto, Drift Medium. Maton tuntuma on varsin liukas, enkä tahtonut ainakaan itse tottua sen luisteluun millään. Kyse on varmasti osin siitä, mitä itse tapaa normaalisti käyttää, mutta hieman "hitaampi" eli kitkaisempi pinta takaa omasta mielestäni paremman tarkkuuden käytössä. Maton reunukset on tikattu kulumisen estämiseksi, joka varmasti siinä auttaakin. Kannattaa tosin varmistaa, että ranne ei pääse hankaamaan liiemmälti hieman karheaan reunukseen.

Turtle Beach Grip 500
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä