Suomi
Gamereactor
laitearviot

Turtle Beach Stealth 500 on Xboxilla hintaluokkansa laatutuote

Höyhenenkevyet ja mahdottoman mukavantuntuiset keskikastin kuulokkeet erinomaisella akunkestolla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Peliaudion kärkinimi Turtle Beach on julkaissut jälleen uutta herkkua hyvää äänimaailmaa arvostavalle pelikansalle. Stealth 500 -kuulokkeet ovat Turtle Beachin uusimmat "halvat" kuulokkeet, ja kohtalaiseen hintaansa nähden hyvät kuulokkeet ovatkin.

Paketin mukana tulee kuulokkeiden lisäksi USB-lähetin, jolla luurit kytketään konsoliin tai tietokoneeseen, sekä (äärimmäisen lyhyt) USB-C-johto lataamista varten. Sen kummempia krumeluureja ei paketissa ole, mutta se ei kuulokkeiden laatuun onneksi vaikuta. Paketin sisältä paljastuvien luurien ulkonäkö on varsin miellyttävä. Mattamustat ja tyylikkäät kuulokkeet eivät myöskään tunnu, todella kevyestä painostaan huolimatta, läheskään niin leluilta kuin saman valmistajan aiemmat alempien hintaluokkien kuulokkeet. Panta on kelluva, joten sitä ei tarvitse säädellä, vaan kuulokkeet sopeutuvat kuminauhan avulla kuuppaan kuin kuuppaan kivasti. Keveys, mielettömän mukava panta ja korvaosien muistivaahtotyynyt pitävät huolen, että luurit ovat mukavat pisimmissäkin pelimaratooneissa. Vaikkakin nahkamaisissa korvapehmusteissa muhivat kuuloelimet saattavat kuumilla keleillä hiota jonkin verran.

Napit ja rullat äänenvoimakkuuden ja mikrofonin säätämiseen sijaitsevat aiempien TB:n halvempien mallien tapaan vasemman korvaosan takana. Ennen ongelmana oli, että rullat pyörivät päätä nojatessa herkästi miten sattuu, joten ensikatsauksella niiden sijoitus aiheutti epäilyksiä. Stealth 500:n kanssa tätä ongelmaa ei kuitenkaan testatessa ilmennyt. Rullat ovat onneksi sen verran tiukempia ja paremmin sijoiteltu uudessa mallissa, ettei vahinkopyörimistä tapahdu. Myös nappien tuntumaa on parannettu ja paikantamista helpotettu aiempiin malleihin verrattuna huomattavasti.

Kuulokkeiden kenties tärkein ominaisuus eli äänenlaatu on hintaluokkaansa nähden hyvää tasoa, mutta ei sisällä mitään mullistavaa. Taajuusvaste on perinteinen 20 Hz - 20 kHz ja elementteinä toimivat tavanomaiset 40 mm dynaamiset elementit. Millään taajuuksilla kuulokkeissa ei ole mitään järin erikoista, mutta kaikki äänialat kuuluvat kuitenkin kirkkaasti ja häiriöittä.

Tämä on mainos:

Turtle Beachille tuttuun tapaan mukana on laadukas kääntämällä mykistettävä mikrofoni. Mikrofonin äänenlaatu on hintaan nähden huikeaa tasoa ja helppo mykistäminen, sekä mukavan tuntuinen kääntömekanismi ovat jo muuttaneet miltei kaikkien muiden valmistajien mikrofonivaihtoehdot suorastaan surkean tuntuisiksi.

Yhdistäminen tapahtuu USB-vastaanottimella tai Bluetoothilla. USB-liittimen kautta luurit saa kytkettyä Xboxiin tai tietokoneeseen, ja silloin käytössä on 2,4 GHz:n viiveetön yhteys, joka on todella toimiva. Bluetoothia tukeviin laittesiin yhdistäminen onnistuu BT:llä. Pikavaihto-nappulan avulla voi kätevästi vaihtaa yhteyden Bluetoothin ja 2,4 GHz:n välillä, joten esimerkiksi pelaamisesta puheluun ja takaisin voi siirtyä mukavan mutkattomasti. Molemmilla yhteyksillä kantomatka ja signaalin vahvuus ylittää odotukset ja huoneesta toiseen saa rauhassa seikkailla ilman, että yhteys pätkii tai katkeaa.

Akunkesto on yksi Stealth 500:n parhaita ominaisuuksia. Luureilla luukuttaa jopa 40 tuntia putkeen, mikä on mille tahansa kuulokkeille kova lukema, mutta alle 90 euron laitteelta se on aivan kärkitason suoritus. Ne myös latautuvat nopeasti, joten akkupuolelta Stealth 500 nappaa täydet pisteet.

Kuulokkeissa on valmiina neljä eri taajuusasetusta, joiden vaihtamiseen on oma namiskansa. Kuten olettaa saattaa, on mukaan mahtunut tälläkin kertaa myös Turtle Beachin oman superhuman hearing -tila. Se vahvistaa pelisuorituksen kannalta oleellisia ääniä, kuten askeleita. Kilpailullisissa peleissä ominaisuus saattaa tarjota pientä etua ja onkin kiva lisä. Ääni- ja mikrofoniasetuksia voi säädellä tarkemmin Swarm II -sovelluksen kautta. Sovellus on ladattavissa sekä mobiililaitteille että tietokoneelle. Asetusten säätämisen lisäksi myös kuulokkeiden laitteisto päivitellään sovelluksen kautta. Mobiiliversiolla yksilöintimahdollisuudet ovat valitettavan suppeat, eikä esimerkiksi taajuuksien kanssa pääse askartelemaan lainkaan. Pelkällä mobiilisovelluksella ei voi myöskään päivittää laitteistoa, sillä sitä varten kuulokkeiden täytyy olla kytköksissä myös USB-lähettimeen. Puhelimella Swarm II jää siis täysin turhaksi tilanviejäksi. Tietokoneella asetuksia voi säädellä hieman enemmän, mutta ohjelman kanssa onkin sitten urakalla ongelmia. Microsoft Visual C++ saattaa estää ohjelman asentumisen ja asennettunakaan ohjelma ei tahdo löytää yhdistettyä laitetta, vaan kehottaa päivittämään Swarmin, vaikka uusin versio olisi jo käytössä. On myös kummallinen ja jokseenkin turhauttava valinta TB:ltä luoda eri sovellukset eri laitteille sen sijaan, että kaikkia kuulokkeita voisi hallita samalla sovelluksella. Swarmin kanssa taisteleminen onkin Stealth 500:n ikävin osuus. Sen käyttö ei kuitenkaan onneksi ole pakollista.

Tämä on mainos:

Ontuva hallintasovellus jää kuitenkin ainoaksi varsinaiseksi miinukseksi ja perustason äänenlaatua lukuun ottamatta kaikilla muilla osa-alueilla Stealth 500 on erinomainen vehje. Hyvä akunkesto, kerrassaan huikea mikrofoni, sekä äärettömän onnistunut muotoilu ja ulkoasu nostavat kuulokkeet hintaluokkansa kärkisijoille. Jos siis alle 100 eurolla halajaa maksimaalisesti laatua vastineeksi rahoilleen, kannattaa ehdottomasti harkita Turtle Beachin uusinta Stealth 500 -mallia.

Turtle Beach Stealth 500 on Xboxilla hintaluokkansa laatutuoteTurtle Beach Stealth 500 on Xboxilla hintaluokkansa laatutuote
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Akunkesto, kevyet ja mielettömän mukavat, mahtava mikrofoni, hyvä hinta-laatu-suhde, soveltuu usealle eri alustalle
-
Swarm II -sovellus on täynnä ongelmia tietokoneella ja puhelimella puolestaan täysin turha
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä