Suomi
Gamereactor
laitearviot

Turtle Beach Stealth 600 Gen 3 (Xbox) sopii kuin sopiikin

Turtlen uusin Stealth-sarjan malli sopii erinomaisesti paitsi päähän ja korville, myös lompakolle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Peliaudion päällikkö Turtle Beach on jälleen julkaissut uutta herkkua pelaajille Stealth 600 -mallin uuden sukupolven myötä. Ulkoa uusin Stealth 600 näyttää hyvin pitkälti samalta kuin edeltäjänsä, eli luvassa ovat hillityt, mutta tyylikkäät luurit kääntyvällä mikrofonilla. Säädettävä panta on tukeva ja pehmustettu nahkamaisella muovipehmusteella. Korvaosien pehmustuksena puolestaan toimii vaahtomuovi ja niiden muotoilussa on otettu huomioon myös silmälaseja käyttävät, joten mukavasti pitäisi pystyä pelaamaan myös rillit päässä. Korvakupit kääntyvät myös vaakatasoon kuulokkeiden kaulalla pitämistä varten. Uusin 600 on melko jämerä kapistus ja puristaa reippaasti suuremmalla voimalla kuin esimerkiksi tuorein Stealth 500 -malli. Seurauksena ne pysyvät kyllä päässä vallan tukevasti, mutta herkkäkalloisemmille kova puristus saattaa pidemmissä pelisessioissa aiheuttaa pään väsymistä. Hyvät pehmusteet kuitenkin pelastavat paljon ja käyttökokemus on valtaosin hyvä useammankin tunnin pelailuiden aikana. Täytyy kuitenkin sanoa, että mukavuudessa Stealth 600 häviää kevyemmälle kelluvalla pannalla varustetulle Stealth 500:lle melkoisesti.

Vaikka ulkona muutoksia vanhaan onkin vähäisesti, on sisällä kuitenkin tapahtunut myllerrystä ja urakalla. Äänenlaatua on parannettu Gen 2 verrattuna, vaikka edelleen samankokoisilla 50 mm dynaamisilla Nanoclear-elementeillä rokataankin. Sekä matalat että korkeat äänet kuuluvat kirkkaina ja siisteinä koko 20 Hz - 20 kHz alueen mitalta, ja äänenlaatu on hintaluokkaan nähden erinomaista. Myös tilaääni toimii hyvin. Peleissä äänet on helppo paikantaa, ja leffoja katsellessakin surround-imitaatio vakuuttaa. Taajuuksia voi lisäksi säädellä mieleisekseen Swarm II -sovelluksen avulla, joka on saatavilla sekä puhelimelle että tietokoneelle.

Sovelluksella pääsee siis luomaan omia taajuusprofiileita, joita vaihdellaan vasemman kuulokeosan takana sijaitsevalla nappulalla. Myös kuulokkeiden ohjelmiston päivitys ja mikin asetusten säätely tapahtuu Swarmin kautta. PC:llä yksilöintimahdollisuuksia on hieman enemmän ja ohjelman toimivuus on muutenkin puhelinsovellusta parempi. Esimerkiksi kuulokkeiden päivittäminen puhelimella vaatii yhteyden sekä USB-lähettimeen että puhelimeen ja päivitystä joutui puhelimella yrittämään useamman kerran, sillä mysteerisistä syistä päivitys epäonnistui pariinkin otteeseen. Puhelimella Swarmin käyttö jättää siis ikävän sivumaun, mutta PC:llä ohjelma onneksi toimii nykyään hyvin.

Lähes kaikkia luurien toimintoja pystyy säätelemään suoraan kuulokkeista itsestään. Valmiiden taajuusprofiilien välillä hyppimiselle on oma nappinsa, Superhuman hearing -ominaisuus saadaan päälle ja pois näpäyttämällä virtanappia ja bluetoothin ja langattoman yhteyden välillä vaihdellaan sille varatulla namiskalla. Lisäksi on äänenvoimakkuusrullat sekä äänen että keskustelun voimakkuuksille. Kaikki säädöt sijaitsevat Stealth-sarjalle tuttuun tapaan vasemman kuulokeosan takana. Riskialttiista sijoituksesta huolimatta vahinkorullauksia tapahtuu yllättävän vähän, vaikka päätä kuinka hinkkaisikin selkänojaan. Hieman hämmennystä aiheuttaa kuitenkin äänenvoimakkuusrullien rajattomuus. Vanha tapa, jossa rullan liikerata on rajoitettu ja korreloi suoraan voimakkuuksien tasojen kanssa, oli huomattavasti selkeämpi ja sitä tulee joka kerta säätörulliin koskiessa ikävä.

Tämä on mainos:

Turtlen oma Superhuman hearing -ominaisuus on totta kai mukana myös uudessa Stealth 600:ssa. Päälle kytkettynä se vahvistaa pelisuorituksen kannalta oleellisia ääniä, kuten askeleita ja tulitusta ja tarjoaa ehkä siten hieman enemmän informaatiota esimerkiksi vihollisen sijainnista. Kuten aina, Superhuman hearing on kiva lisä, mutta lopulta kovimpia kynärifanaatikkoja lukuun ottamatta sen käyttö jää luultavasti todella vähälle.

Mikrofonin suhteen TB ylläpitää laadukasta tasoaan. Turtlen ilahduttavan ihana, kääntämällä mykistettävä mikrofoni, toimii samalla periaatteella kuin aiemmissakin malleissa, mutta ulkopuolisten melujen suodattamista on paranneltu ja Swarmin kautta pystyy nyt säätelemään mikrofonin asetuksia vapaammin. Äänenlaatu mikrofonissa on hyvä, mutta jonkinmoista ongelmaa Discordin kanssa ilmaantui ajoittain äänen voimakkuuteen, ja vastaanottajan puolella ääntä ei tahtonut kuulua. Valtaosan ajasta mikrofoni ajaa kuitenkin asiansa hyvin ja kääntömykistys nyt vaan on aevan ihana.

Akkua Stealth 600 Gen 3:ssa piisaa päiviksi. Kirjaimellisesti. TB lupaa, että kuulokkeilla voi luukuttaa jopa 80 tuntia putkeen. Testatessa lukumäärä tuntuu täsmäävän melko lähelle todellisuuden kanssa, joten Stealth 600 G3 syöksähtää helposti hintaluokan kärkikahinoihin. Myös lataus sujuu sutjakasti, joten akkupuolella Stealth 600 loistaa kirkkaasti tummasta ulkonäöstään huolimatta.

Yhteyden muodostamiseen mukana tulee USB -lähetin, jonka saa kytkettyä PC- tai konsoliasentoon. Sen kautta yhteys muodostuu viiveettömällä 2,4 GHz:n yhteydellä, joka pelittää todella hyvin. Lisäksi yhdistäminen onnistuu myös Bluetooth 5.2:n kautta ja näiden välillä voi vaihdella lennosta sille varatulla namiskalla. Molemmat yhteydet olivat myös vahvoja, eikä katkeilua tapahdu huonettakaan vaihtaessa. Hivenen vanhentunut Bluetooth-versio näkyy viiveessä jonkin verran, joten esimerkiksi pelaamiseen BT-yhteys ei ole aivan optimaalinen. USB-lähettimen ja itse kuulokkeiden lisäksi paketissa on mukana lyhyt USB-C-johto kuulokkeiden latailua varten.

Tämä on mainos:

Sysimustasta ulkonäöstään huolimatta Stealth 600 Gen 3 loistaa kirkkaasti monella osa-alueella. Äänenlaatu on 100 euron luureille todella hyvä, akunkesto parasta mitä rahalla saa ja TBn mikrofonien kääntömykistys jaksaa ilahduttaa kerta toisensa jälkeen. Swarm II:n toimintaa on myös paranneltu hurjasti ja yksilöintimahdollisuuksia on lisätty. Ainoat varsinaiset huonot puolet testatessa olivat ajoittaiset häiriöt mikrofonissa ja omituiset ikuisesti rullaavat voluumirullat. Kohtalaisen painavat ja jämerät kuulokkeet jättävät myös mukavuudessa hivenen toivomisen varaa. Jos mukavuus ja keveys siis ovat prioriteettilistalla korkealla, on hivenen halvempi Stealth 500 Gen 3 parempi vaihtoehto. Jos kuitenkin äänenlaatu ja akunkesto ovat painavimmat tekijät ostopäätöksessä, on uusin Stealth 600 hintaluokassaan todella varteenotettava vaihtoehto.

Turtle Beach Stealth 600 Gen 3 (Xbox) sopii kuin sopiikinTurtle Beach Stealth 600 Gen 3 (Xbox) sopii kuin sopiikinTurtle Beach Stealth 600 Gen 3 (Xbox) sopii kuin sopiikin
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Pelikuulokkeiksi mainio äänenlaatu, erinomainen akunkesto, mikrofonin kääntömykistys, Superhuman hearing on aina kiva pikku lisä
-
Melko painavat ja puristavat, loputtomat äänenvoimakkuusrullat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä