Suomi
Gamereactor
laitearviot

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX

Vanhan suosikin vahva paluu

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX

Oheislaitevalmistaja Turtle Beach on ollut menossa mukana jo pitkään, mutta viimeaikaiset tuotejulkistukset ovat syystä tai toisesta menneet ohi. Uusi Stealth 700 Gen 2 Max Xboxille palauttaa mieleen, mistä se on tullut aikaan tutuksi.

Monien muiden tietylle konsolille tehtyjen luurien tapaan Stealth 700 yhdistyy myös Playstationiin, Switchiin tai PC:hen sekä myös mobiililaitteisiin Bluetoothin kautta. Monta konsolia omistaville se on siis oivallinen hankinta jo tästä syystä. Se ei ole noin 150 euron hintaisena erityisen halpa, muttei tavattoman kalliskaan. Hyvien ääniominaisuuksien, mukavuuden ja muun ohessa ainakin testisessioiden aikana luvattu, noin 40 tunnin yhtäjaksoinen käyttö yhdellä latauksella tuntui myös pitävän paikkansa. Siis mukava päivitys vuoden 2020 malliin. Mikin äänenlaatu on kelvollinen pelin aikaiseen keskusteluun ja monista muistakin malleista tuttu tapa mykistää se ylös nostamalla on aina tervetullut.

Ulkoisesti mustanpuhuvat luurit eivät ole mitenkään erikoiset. Ne eivät sisällä ledivaloja tai erityisen aggressiivista muotoilua, mikä saattaa olla monille positiivinen asia. Isot, viilentävällä geelillä täytetyt kupit sopivat korvien ympärille erinomaisesti, eikä kokonaisuus paina aivan tolkuttoman paljoa sen järeästä ulkoasusta ja tuplapannan kaltaisien ominaisuuksien puutteesta huolimatta. Stealth 700 saattaa olla hivenen tiukka isopäisille ihmisille, sillä ne eivät juuri anna sivuttaissuunnassa myöten. Onneksi pehmustemateriaali on anteeksiantavaista sorttia, ja sopii myös silmälasien käyttäjille. Äänenvoimakkuus- ja yhteysnapit ovat vasemmassa kupissa ja ylös nostettava mikkipuomi oikeassa. Mukana tuleva USB-lähetin tökätään kiinni vapaana olevaan väylään, ja laite tunnistaa itsensä automaattisesti. Itse langattoman yhteyden laadussa tai luotettavuudessa ei ollut moitteen sijaa ainakaan normaalilla pelietäisyydellä.

Tämä on mainos:
Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAXTurtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX

Stealth 700 Gen 2 MAX:n 50-milliset neodyymiajurit paukuttavat ääniaaltoja korviin miellyttävällä ja varsin skarpilla tavalla. Basso ei puske väkisin kaikesta yli, ja diskanttien erottuvuus on hyvä. Varsinaisista audiofiilin kuulokkeista jäädään jälkeen ennen kaikkea dynaamisuudessa ja pienissä yksityiskohdissa, mutta pelikuulokkeiksi ne kuulostavat erinomaisilta. Luureissa on myös hieman säätövaraa erikseen ladattavan Audio Hub -mobiiliappin ansiosta, mutta oletusasetukset toimivat jo sellaisinaan. Mukana on myös napista aktivoitava "Superhuman Hearing", jonka pitäisi korostaa askelten ja vastaavien ääntä peleissä. Käytännössä superihmiskuulo toimii vähän milloin mitenkin, ja on pitkälti pelistä kiinni, miten paljon aitoa kilpailuetua ominaisuus tuo normaaliin hyvin toteutettuun tilaääneen verrattuna.

Xboxin ja muiden konsoleiden käyttäjille Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX:ia on helppo suositella nimihirviöstä huolimatta. Keskihintainen mutta äänentoistollisesti erinomainen kokonaisuus ei sovi ehkä kaikkein suurimpiin päihin, mutta muutoin siitä on vaikea löytää isompaa vikaa.

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Akunkesto, äänentoisto, mukavat pehmusteet
-
Ei kaikkein isopäisimmille
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä