Suomi
Gamereactor
laitearviot

Ultimate Ears Boom

Arviossa Logitechin mainio langaton matkakaiutin UE Boom.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Tavanomaiset korvakuulokkeet ovat kodin ulkopuoliseen musiikin kuunteluun yleensä se paras ratkaisu, mutta mitä tehdä kun soundeista haluaa nauttia useampi henkilö samaan aikaan? Pihalla tai puistossa musiikin kuunteluun on tarjolla laaja valikoima erilaatuisia ja -kokoisia matkakaiuttimia, joiden seasta voi olla joskus hankalaa päätyä tiettyyn. Jos kuitenkin haluaa yhden kaiuttimen, joka soveltuu mahdollisimman moneen tilanteeseen, niin Logitechin UE Boom on todella mallikas valinta.

HQ

Logitechin omistama Ultimate Ears edustaa jättiyhtiön tuotevalikoiman laatukärkeä, joten odotukset olivat korkealla Boomin suhteen. UE Boom on ollut markkinoilla jo pari vuotta, joten 135 euron hinta lupasi paljon. Pari viikon intensiivisen testaamisen jälkeen laitteesta onkin jäänyt äärimmäisen positiivinen kuva. Se on kaiken kattaen tyylikäs paketti, jonka äänentoisto on kokoluokalleen mainio ja käytettävyydeltään erinomainen.

Ultimate Ears BoomUltimate Ears Boom

UE Boom erottuu eniten joukosta veikeän muotoilunsa ansiosta. Ison juomatölkin kokoinen ja muotoinen pötkylä on persoonallinen näky. Testikappale oli Teräsmies-tyylinen sinipunainen tuubi, mutta saatavilla on monenmoista väriyhdistelmää tyylikkäästä mustaharmaasta todella räikeisiin sekamelskoihin. Muotoilu on myös kätevä, sillä laite sujahtaa kätevästi vaikka repun sivutaskuun, autossa kupinpidikkeeseen tai moneen vastaavaan paikkaan. Taskukokoinen se ei tosin ole ja painoakin (0,54 kg) on sen verran, ettei sitä turhan takia mukana kanna. Se on lisäksi jykevä laite ja roiskeen kestävänä (IP4-luokitus) sopii mainiosti ulkokäyttöön.

Muotoilu ei ole myyntijippo. Sylinterimäisen muodon ansiosta UE Boom tarjoaa lähes 360-asteen äänentoiston, joka sopii mukavasti täyttämään yhden huoneen tai pienen ulkoalueen musatarpeen. Äänentoisto on kokonaisuudessaan hyvällä tasolla, vaikka kultakorville se tuskin edustaa mitään maata mullistavaa. Ottaen huomioon kaiuttimen koon, niin siihen voi silti olla tyytyväinen. Samassa suhteessa basso on jykevä, mutta hieman ontto ja kumiseva. Tämä ei itseäni haitannut yhtään, sillä muuten toisto on kaikilla äänialoilla oli kaltaiselleni Hifi-tavikselle raikkaan tiukka. Soundeja kuunteli todella mielellään, oli kyseessä sitten puhetta podcasteissa tai repivää hevimetallia.

Tämä on mainos:

Ei kuitenkaan hyvää ilman jotain huonoa. Akun keston luvataan olevan noin 15 tuntia, mutta itse en ihan näin isolle luvulle päässyt. Omassa käytössä akku kuoli viimeistään 12-13 tunnin paikkeilla, joskin siihen osasyynä olivat ongelmat lataamisen kanssa. Muutaman kerran akku jätti lataamatta laitetta täyteen ollessaan kiinni tietokoneen USB-portissa. Pientä nipotusten aihetta on myös äänenvoimakkuuden ja akkukeston säädöille. Niille ei ole näyttöä, joten ne selviää ainoastaan ääni-ilmoituksilla, jotka ovat hieman töksähtävän kovaäänisiä.

UE Boomin suurin kompastuskivi lienee kuitenkin sen hinta. Vaikka se on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa, niin 135 euron hintalapulla se ei välttämättä osu kohdalle huokeaa puistokaiutinta etsivälle. Tämä siitäkin huolimatta, että Boom on yksi parhaimmista tähän tarkoitukseen sopivista laitteista. Rahalle saa siis vastinetta. Käyttömahdollisuuksia lisää entisestään, että Boomin voi yhdistää langattomasti toiseen UE-sarjan tuotteeseen. Jos siis hinta ei säikäytä, niin kesän mökkireissuille ja ulkoilukäyttöön UE Boom on kerta kaikkiaan loistava valinta.

Ultimate Ears Boom
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Lähes 360-asteen kirkas äänentoisto, kestää ulkokäytön, käytännöllinen ja tyylikäs muotoilu
-
Korkeahko hinta, akkukesto ei ihan yltänyt luvattuun
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä