Suomi
Gamereactor
uutiset
Super Mario Odyssey

Venäjä harkitsee omien pelikonsolien tuotantoa

Putin on antanut hallinnolle aikaa 15. kesäkuuta mennessä tehdä suunnitelma niin perinteisten kuin käsikonsolienkin tuotannosta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Venäjän presidentti Vladimir Putin on antanut käskyn tutkia pelikonsolien kehitystä ja tuotantoa, ja käsky koskee niin perinteisiä kuin käsikonsoleitakin. Mukana ovat myös käyttöjärjestelmät ja pilvipalvelimet. Tavoitteena on siis luoda kokonaan oma sisäinen järjestelmä. Hallinnolla on aikaa 15. kesäkuuta saakka. RT kertoi asiasta viime viikolla.

Käsky on ounastelun mukaan vastaus Playstationin, Nintendon ja Xboxin vetäytymiseen Venäjältä Ukrainan sodan vuoksi.

Putinilla olisi jo mielessä yhtiö VK, joka ryhtyisi pelikonsoliseen tehtävään. Venäjän median mukaan kokonaisen pelikonsolijärjestelmän polkaiseminen tyhjästä veisi ainakin vuosikymmenen. Varteenotettavin vaihtoehto Venäjälle olisikin tuoda maahan laite Kiinasta, ja tehdä malli tyyliin Steam Deck.

Super Mario Odyssey

Kiitokset, VGC

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Super Mario OdysseyScore

Super Mario Odyssey

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

"Miksi Mario ei hyppää!", raikaa taas taloista ja rappukäytävistä kautta maailman. Nintendon superstaran uutuuspeli on saapunut Switchille, ja tällä kertaa luvassa on eeppinen matka ympäri maailman, josta Homeroskin olisi ylpeä.Ladataan seuraavaa sisältöä