Suomi
Gamereactor
laitearviot

Victrix Gambit Wireless Gaming Headset

Hintaansa nähden hyvät keskitason kuulokkeet.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Victrix Gambit Wireless Gaming Headset

Victrixin tuoteperheen laitteet ovat melko uusia tuttavuuksia Suomen markkinoilla. Kokonaisuuteen kuuluvat Victrix Gambit Wireless Gaming Headset -kuulokkeet sekä Victrix Gambit Dual Core Tournament Controller. Tarkastelemme näistä ensimmäisenä kuulokkeiden laatua.

Rakenteeltaan kevyet kuulokkeet on mahdollista yhdistää langallisesti 3,5 millimetrin liitännän kautta tai langattomasti pakettiin kuuluvan donglen kautta. Harmillisesti bluetoothia ei tueta, joten laite ei sovellu kaikkeen mobiilipelaamiseen. Tarjolla ovat erikseen kahden viimeisimmän sukupolven Playstationeille ja Xboxeille optimoidut laitteet. Myös PC-pelaaminen onnistuu vaivattomasti.

Kuulokkeiden tuntuma on muovinen, mutta riittävän tukeva. Kuulokeosa on keinonahkaa, jonka alla on sopivasti kallon muotoon mukautuvaa muistivaahtoa. Värimaailma on teemaltaan mustan purppurainen. Muovimateriaalilla voi olla vaikeaa luoda erottuvaa muotoilua, mutta pientä yritystä on nähty jättämällä johtoja pilkistämään esiin muovirakenteen läpi.

Tämä on mainos:

Mikrofoni on kiinnitetty kiinteästi, joten kuulokkeita ei ole järkevää ottaa arkikäyttöön esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä. Sen sijaan mikrofonin voi kääntää yläasentoon, jolloin laite mykistää puheen automaattisesti. Tämä on näppärä ja elegantti ratkaisu.

Painikkeiden määrä on pidetty vähäisenä. Vasemmassa kuulokkeessa ovat virtanappi, mikrofonin seuranta-asetukset sekä äänen tasapainoa säätävä rulla. Oikeassa kuulokkeessa sijaitseva äänenvoimakkuussäädin on yllättäen hyvin herkästi pyörivä nuppi, jolla ääni on helppoa pyöräyttää vahingossa aivan liian KOVALLE. Piuhalla yhdistettäessä johdossa on äänenvoimakkuuden ja mykistyksen ohjaus.

Victrix Gambit Wireless Gaming HeadsetVictrix Gambit Wireless Gaming Headset

Äänen laatu on omaan korvaani mainio, ja erityisesti basson toisto vaikuttaa erityisen napakalta. Ääni ei vaikuta myöskään vuotavan ulos kuulokkeista, ja vaikka tarjolla ei ole melua vaimentavia ominaisuuksia, riittää fyysinen suojaus oikein hyvin pitämään halutut äänet sisällä ja häiritsevät äänet ulkona.

Tämä on mainos:

Akun kesto on noin 16 tuntia, mikä on riittävää perustasoa. Harmillisesti automaattista virran poiskytkentää ei ole tarjolla, mikä johtaa herkästi akun loppumiseen yön aikana. Lataus tapahtuu yllättävästi USB-B Micro -paikassa, joka on rehellisesti sanottuna vanhentunut ratkaisu. Lähes kaikki nykylaitteistot latautuvat USB-C-paikan kautta, mutta nyt Victrixin kuulokkeita varten esiin on jätettävä ylimääräinen johto vain tämän laitteen lataustarpeita ajatellen. Jopa saman sarjan peliohjain kytkeytyy USB-C:n kautta.

Miellyttävänä lisänä pakettiin kuuluu elinikäinen käyttölisenssi Dolby Atmos -äänitekniikalle. Tämän tilaäänitekniikan arvo erikseen ostettuna on noin 15 euroa. Tällaiset pienet lisäherkut tuovat selkeää erottuvuutta kilpailijoihin. Victrixillä on oma Control Hub -ohjelmisto, joka ei valitettavasti tarjoa kuulokkeille tukea tai lisäominaisuuksia.

Tällä hetkellä kuulokkeita on myynnissä yllättävän harvassa kivijalkakaupassa, vaikka verkkomyyntimahdollisuus ulkomailta ja tilaustuotteena kotimaasta toki ovat tarjolla. Noin 130 euron hintaluokassa kyseessä ei ole halpistuote, muttei myöskään kaikkein kalleimpaan hintaryhmään kuuluva laite.

Victrix Gambit Wireless Gaming Headset -kuulokkeet täyttävät erinomaisesti tavoitellun tason vaatimukset. Tarjolla on pienillä lisäherkuilla varustettu laite, joka riittää hyvin peruskäyttöön, mutta joka jättää silti toivomisen varaa monilla osa-alueilla.

Victrix Gambit Wireless Gaming Headset
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hintaansa nähden tasokas, sisältää Dolby Atmos -tuen
-
Ei bluetooth-tukea, liian herkkä äänenvoimakkuusnuppi, lataus USB-B:n kautta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä