Bruce Lee tunnetaan ensisijaisesti huippuunsa hiotuista kamppailulajitaidoistaan ja kung fu -elokuvistaan, mutta mies myös muun muassa suunnitteli elokuvia ja tv-sarjoja. Warrior-sarjasta erityisen kiinnostavan tekee juuri se yksityiskohta, että se perustuu Bruce Leen ideoimaan sarjaan.
1800-luvun lopulla Amerikkaan virtasi kiinalaisia töiden parissa. San Franciscon kantaväestö oli vahvasti virtausta vastaan, sillä kiinalaisia pystyi palkkaamaan huomattavasti amerikkalaisia halvemmalla. Työt olivat siis tiukassa ja kiinalaisia ei katsottu hyvällä. Ah San (Andrew Koji) ei kuitenkaan tullut luvattuun maahan töiden parissa, vaan miehen tavoitteena on löytää aikaisemmin Kiinasta Amerikkaan tullut tuttava. Yksinkertaiselta vaikuttava tehtävä äityy kuitenkin nopeasti varsin monimutkaiseksi, kun Ah San löytää itsensä keskeltä kiinalaisjengien välienselvittelyä.
Vaikka Warrior kertookin tarinaa yli sadan vuoden takaa, sarjaan on helppo samaistua sen edelleen kovin ajankohtaisten teemojen takia. Rasismi, työttömyys, valtapelit ja poliittiset kieroilut mylläävät sarjan keskiössä, ja saavat aikaiseksi herkullisen näyttämön yhden miehen pakonomaisen tehtävän suorittamiseen.
Sarjan kerronta on sujuvaa tasapainoilua toiminnan ja hahmojen välisten kanssakäymisten välillä. Kymmenestä jaksosta ainoastaan puolivälin yksi jakso hieman horjahtaa taajaman puolelle viemättä hahmoja tai sen enempää tarinaa eteenpäin. Joka jaksoa kuitenkin marinoidaan reilusti sulojen paljasteluilla, brutaalilla väkivallalla, näyttävillä taistelukohtauksilla niin nais- kuin mieshahmojenkin tekeminä, joten sarjan parissa viihtyy oikein hyvin sukupuoleen katsomatta. Warriorin ensimmäinen kausi tekee hyvää työtä hahmojen, tapahtumien ja yleisen tilanteen esittelyssä. Tarina jää selkeästi kuitenkin kesken jättäen haluamaan lisää. Onneksi sarjasta on tekeillä jo toinen kausi.
Warriorin suurin vahvuus on sen hienosti kirjoitetut monipuoliset hahmot. Yksikään hahmoista ei ole mustavalkoisesti hyvis tai pahis, vaan jokaiselta löytyy pitkälle ajatellut syyt toimia niin kuin he toimivat. Tämä luo autenttista syvyyttä hahmoille, jolloin heidän toimintaansa on helpompi ymmärtää. Näyttelijäsuoritukset ovat ensiluokkaisia, ja karismaattiset näyttelijät ovat kuin luotuja rooleihinsa. Erityisesti pääosaa vetävä Andrew Koji jää mieleen Bruce Leen manööverejä sulavasti omaan persoonansa yhdistävänä taistelijana, joka ei pelkää jakaa mielipiteitään missään tilanteessa. Hahmo kirjaimellisesti potkii tiensä huipulle välittämättä yhtään mistään. Kojin hieman vieno karisma yhdistettynä lievään ylimielisyyteen on täydellinen paketti voittamaan hahmon puolelleen. Warriorissa on myös lukuisia vahvoja naishahmoja tuoden mielenkiintoista vastakkainasettelua aikakaudelle, jolloin naisten asema yhteiskunnassa oli erittäin minimaalinen.
Tekninen puoli sarjassa on erittäin hyvin kohdillaan. Aikakausi on kuvattu näyttävästi ja kiinalainen kulttuuri kaikessa loistossaan sadan vuoden takaisessa amerikkalaisessa slummissa on uskottavasti lavastettu. Taistelukoreografiat ovat näyttäviä, mutta sopivan uskottavia luomaan hyvän tappelutunnelman ja brutaalilla väkivallalla sinetöidään sopiva särmä sarjalle. Kameratyöskentely on myös ensiluokkaista tehostaen tunnelmaa tyylitellyillä kuvilla ja sopivan rauhallisilla liikkeillä, jotta taistelun jokainen isku ja potku välittyy selkeästi kotisohvalle.
Warrior on hienosti mukaansatempaava ja viihdyttävä ajankuvaus karusta Amerikan historiasta, jonka vaikutukset näkyvät vielä nykypäivänäkin. Monipuolinen tarina ja monisäikeiset hahmot kuljettavat kiehtovaa sarjaa vahvasti eteenpäin, jonka aikuismainen sisältö sinetöi varteenotettavaksi laatuviihteeksi. Luulisi Bruce Leenkin hyväksyvän inspiroimansa sarjan.
Ensimmäisen kauden kymmenen jaksoa on jaettu kolmelle levylle. Jaksojen lisäksi levyillä on lyhyet making of -koosteet levyn jaksoista, jotka paneutuvat pintaa syvemmälle jakson tapahtumiin, hahmoihin ja toimintaan sarjan henkilöhaastattelujen voimin.