Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Westworld, 2. kausi

Westworld, 2. kausi

Koneiden kapina aikuisten Puuhamaassa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Lisa Joyn ja Jonathan Nolanin suunnittelema Westworld on yksi kuluvan vuosikymmenen mieleenpainuvimmista ja omalaatuisimmista televisionimikkeistä. Sarja sijoittuu villin lännen kuvastosta ammentavaan, androidien kansoittamaan teemapuistoon, jossa ihmisvieraat saavat mellastaa ja seikkailla mielensä mukaan. Vuonna 2016 ilmestyneellä ensimmäisellä kaudella Westworldin ikävät salaisuudet nousivat pintaan tuhoisin seurauksin, ja kakkoskausi seuraa kaaoksen leviämistä usean eri hahmon näkökulmasta.

HQ

Orja-asemastaan tietoisiksi tulleet, tekoälyn ohjaamat androidit yrittävät karistaa Westworldin hiekkapölyt jaloistaan. Dolores (Evan Rachel Wood) ja Teddy (James Marsden) hyödyntävät häikäilemättä vähemmällä prosessointikapasiteetilla varustettuja peltiheikkikollegoitaan pakoaikeissaan, kun taas pelottavan voimakas Maeve (Thandie Newton) johdattaa oman selviytyjäretkueensa siekailematta puiston vaarallisimpiin osiin. Samaan aikaan henkilökunnan edustajat yrittävät kriisinhallinnan ohella pelastaa oman nahkansa tappaja-androidien kynsistä - Bernard (Jeffrey Wright) ja mustiin pukeutuva Westworldin nimetön kanta-asiakas (Ed Harris) puolestaan jatkavat puiston salaisuuksien selvittämistä henkensä kaupalla.

Westworldin kakkoskausi tarjoilee jälleen kymmenen jakson mittaisen annoksen kunnianhimoista ja monitasoista sci-fi-draamaa, josta painajaismaiset tieteiskauhut ja Lost-henkiset mysteerit löytävät paikkansa erittäin luontevalla tavalla. Joyn ja Nolanin näkemysten toteuttamiseen on selvästi palanut aikaa ja rahaa, sillä näin yksityiskohtaisesti suunniteltua kädenjälkeä ja päräyttävän näyttävää toimintaa näkee television puolella erittäin harvoin. Kasvanut kunnianhimo tulee selväksi kakkoskauden juonessa, joka on kaikessa runsaudessaan ja eri aikatasoineen varsin haastava kokonaisuus. Suosittelenkin lämpimästi katsomaan pohjalle vähintään Youtube-kertausvideon ykköskauden tapahtumista.

Siinä missä ensimmäinen kausi sijoittuu pelkästään Westworldin rajojen sisälle, kakkossesonki venyttää mittakaavaa entisestään erittäin mielenkiintoisella tavalla. Kapinahenki on levinnyt myös muihin teemapuistoihin, ja seikkailu kuljettaa hahmojaan esimerkiksi feodaaliajan Japanista ammentavaan Shogun World -puuhamaahan. Uudet miljööt uusine tuttavuuksineen tekevät melkoisen säväyksen, ja vanhat tutut hahmot tuntuvat uusine pyrkimyksineen luontevilta ja mielenkiintoisilta. Newtonin esittämä Maeve varastaa koko show'n kaikessa mielenkiintoisuudessaan ja ironisessa itsetietoisuudessaan, mutta toisaalta Harrisin esittämä antisankari jää edelleen harmittavan yksitasoiseksi tuttavuudeksi.

Westworldin paluu edustaa televisioviihteen juhlaa - harva sarja on tehnyt näin hurjan ja koukuttavan comebackin parin vuoden hiljaisuuden jälkeen. Tekijät eivät ole säästelleet ilahduttavasti lisämateriaalien määrässä, ja kiintoisat dokumentit esittelevät sarjan hienojen miljöiden suunnitteluun ja tulevaisuuden teknologian toteuttamiseen liittyviä kommervenkkejä. Mukaan on livahtanut myös yllättävän syvällistä itsereflektiota sarjan väkivaltaisista kohtauksista.

Tämä on mainos:
Westworld, 2. kausiWestworld, 2. kausiWestworld, 2. kausiWestworld, 2. kausi
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä