Suomi
Gamereactor
laitearviot

World of Warcraft Wireless Headset

Creativen World of Warcraft -brändätty kuulokemikrofoni on sen verran hintava paketti, että vannoutuneimmankin wowaajan on syytä hieman punnita ostosta. Järkiperusteilla ostoksensa tekevän iloksi voi todeta, että hinnan vastineeksi saa muutakin kuin hittipelin fanileimat.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jykevästi muotoillut ja raskaan näköiset kuulokkeet ovat reilusti kevyemmät kuin miltä näyttävät. Sekä pysty- että vaakasuunnassa kääntyvät, koko korvan peittävät kuulokekopat istuvat jämäkästi monenmalliseen päähän. Pehmustemateriaalit tuntuvat mukavan hengittäviltä pidemmälläkin raidilla, etteivätkä kopat pääse kalvamaan korvaa edes raidi-illan venähtäessä.

Mikrofoni on äänenlaadullisesti mainio ja tarkka värkki, jonka voi myös kokonaan irroittaa, jos sitä ei satu tarvitsemaan. Taipuisasta varresta huolimatta sen asentoa ei kuitenkaan juuri saa säädettyä. Pienipäiselle tämä ei ole ongelma, koska sanka asettuu itsestään sopivalle tasolle - isopäisempi saattaa huomata mikin jäävän niin ylös, että nappaa puheen lisäksi nenätuhinaa. Push-to-talk -ratkaisuihin tottuneille tämä lienee se ja sama, mutta jatkuvasti avointa puhekanavaa suosivia linjalle hönkäily saattaa häiritä. Vannoutuneimmat raidaajat ja areenahirmut voivat ratkaista tilanteen erikseen myytävällä polkimella, jolla äänichatin saa aktivoitua jalalla. Näin tehoraidaajan ei tarvitse siirtää nakkejaan näppikseltä kesken kiivaimman katastrofinhallinnan. Testipakettiin lisälaite ei kuitenkaan kuulunut.

Äänenvoimakkuuden säädöt löytyvät oikean kuulokkeen alalaidasta: napit tuntuvat hieman huterilta, mutta ajavat asiansa ja löytyvät helposti näppituntumalla. Bonuksena - tai ehkä hasardina - nappien sijoitus myös takaa, että jos uhkaa torkahtaa ylitunneille venähtäneen session aikana, olkapäähän osuvat napit kolauttavat volyymin kaakkoon ja herättävät hetkessä. Hieman heikommin on sijoitettu mute-namikka, joka piiloutuu mikrofonin tyveen, ja on riittävän ärsyttävä paikallistettava, ettei sitä oikeastaan halua käyttää kanavan hallintaan.

WoW-brändin kuulokkeissa oikeuttavat muoviin valettu riimukoristelu kuulokekoppien reunoissa sekä värivalaistut Alianssin tai Horden vaakunat kuulokkeiden päällä. Vaakunalinssit ovat vaihdettavissa maun mukaan ja valmistajan sivulta ladattavalla ohjelmistolla pääsee myös säätämään valoja sekä värin että kirkkauden osalta, tai sammuttamaan ne kokonaan. Kirkkaussäätö on kolmiportainen, värisäätö taas portaaton ja sallii myös muuttuvien värisarjojen ohjelmoinnin. Lisäksi säädöistä löytyy pääasiassa hullutteluun sopiva setti äänisuotimia, joilla puheen saa muutettua pelin leimallisimpien NPC-hahmojen tyyliseksi. Valittavina ovat esimerkiksi kääpiöiden, örkkien ja XT-1000 -kersarobotin äänet.

Tämä on mainos:

Yleinen äänentoisto kuulokkeissa on kohdallaan ja sikäli kiinnostava, että ohjelmiston Surround-efekti yrittää jäljitellä kolmiulotteista äänimaisemaa, ajoittaisella menestyksellä. Hifikorvat löytävät asetuksista myös THX-paneelin sekä mahdollisuuden sitoa eri asetuksia pikanäppäimiin, jolloin kaikkia ohjelmiston asetuksia voi käyttää lennosta, peliä keskeyttämättä. Ääniasetuksista on iloa myös jokaiselle, joka tykkää kuunnella omia soittolistojaan pelin taustalla - tai vaikka katsoa elokuvia kannettavalta junamatkoilla.

Pieni purnauksen aihe kuulokkeissa on akkukesto, joka testissä tuntui jäävän luvatusta kahdeksasta tunnista. Haitta on kosmeettinen, sillä koppien usb-latausjohdon voi kytkeä lennosta - tätä ominaisuutta arvostaa jokainen, jonka vaihtopattereita tai telakkalatausta vaativa langaton laite on joskus kyykännyt kesken pelisession. Lieka syö kuulokkeiden käyttöarvoa vain, jos langattomuutta tapaa hyödyntää piipahtaakseen jääkaapilla tai jumppatauolla taktiikkapalaverien aikana.

Kokonaisuutena kyseessä on käyttömukavuudeltaan ja ominaisuuksiltaan erinomainen mutta sittenkin melkoisen hintava laite. Olennaisimmaksi vedenjakajaksi jäänevät mikrofonin sopivuus omiin päänmuotoihin ja kauniisti sanottuna leimaava ulkonäkö. Oli miten ylpeä wowaaja tahansa, on vaikea olla ajattelematta, että kuulokkeiden ostokynnys olisi ollut selvästi matalampi, jos ne päässä ei heti leimautuisi paatuneeksi WoW-nörtiksi.

World of Warcraft Wireless Headset
Tämä on mainos:
World of Warcraft Wireless Headset
World of Warcraft Wireless Headset
World of Warcraft Wireless Headset
World of Warcraft Wireless Headset
World of Warcraft Wireless Headset
World of Warcraft Wireless Headset
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Supermukavat pitkässäkin käytössä, pätevä ja kätevä äänitekniikka, lennosta kytkettävä usb-lataus
-
Korni ulkonäkö, kankea mikrofoni, huterat äänensäätönapit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä