Suomi
Gamereactor
lifestyle

Xiaomi esittelee ensimmäisen EV-mallinsa

SU7: n sanotaan olevan "täysikokoinen korkean suorituskyvyn ekoteknologian sedan".

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Xiaomi tunnetaan laajasta valikoimasta tekniikkaa, olipa kyse puhelimista ja tableteista tai jopa älykkäistä kodin laitteista. Kiinalainen teknologiajätti on nyt haarautumassa myös sähköajoneuvotilaan, sillä äskettäisen EV Technology Launch -tapahtuman aikana Xiaomi on nostanut verhon siitä, mitä kutsutaan SU7-autoksi. #10
Tätä sähköautomallia kuvataan " täysikokoiseksi korkean suorituskyvyn ekoteknologiasedaniksi", jonka tavoitteena on "työntää suorituskyvyn, ekosysteemin ja mobiilin älykkään tilan rajoja". Tämä saattaa tuntua suurelta väitteeltä, mutta Xiaomi menee myös pidemmälle ja lisää, että se aikoo tulla yhdeksi viidestä parhaasta maailmanlaajuisesta autonvalmistajasta seuraavien 15-20 vuoden aikana, ja että käyttämällä asiantuntemustaan muilla teknologiasektoreilla aiotaan "määritellä autoteollisuus kokonaan uudelleen".

SU7: n rinnalla Xiaomi on esitellyt välähdyksiä uudesta EV-tekniikasta, jonka parissa se on työskennellyt, mukaan lukien kaksi V6: ta ja yksi V8-moottori, joka menee HyperEngine E-moottoreiden nimimerkin alle. Lisäksi uusi akkutekniikka, joka käyttää näitä autoja, väittää parantavansa suorituskykyä muihin akkuihin verrattuna 24.4% samalla kun sen teoreettinen kantama on jopa 1,200 km.

Xiaomin tulevissa autoissa on myös itsenäiset ajojärjestelmät sekä älykäs ohjaamo, joka sisältää 16.1 tuuman 3K-keskikonsolin, mahtavan 56 tuuman HUD-näytön sekä 7.1 tuuman pyörivän kojelaudan. Käyttöjärjestelmäjärjestelmä tukee jopa yli 5,000 sovelluksen käyttöä.

On epäselvää, milloin SU7 tekee täyden debyyttinsä, mutta Xiaomi on ilmoittanut, että auton huippunopeus on 265 km/h ja kiihtyvyys 0-100 km/h 2,78 sekuntia.

Tämä on mainos:
Xiaomi esittelee ensimmäisen EV-mallinsa


Ladataan seuraavaa sisältöä