Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
X-Men: Apocalypse

X-Men: Apocalypse

Kolmannet osat ovat aina hankalia myös mutanteille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Apocalypse sukeltaa edeltäjänsä, Days of Future Pastin jälkeiseen maailmaan, joka ei ole ajanvatkauksen jäljiltä enää aivan samanlainen kuin muistamme. Asetelma tarjoaa epätavallisen mahdollisuuden rebootata universumi kesken meneillään olevan trilogian, ja tämä mahdollisuus onkin osin lunastettu mielenkiintoisilla tavoin. Monista tutuista hahmoista (esim. Nightcrawler ja Storm) tehdään uusia tulkintoja, jotka poikkeavat kaikista aiemmista X-elokuvista.

HQ

Ikävä kyllä universumin laajentuminen on johtanut tässä tapauksessa myös niin sanottuun Avengers-ilmiöön, jossa hahmokaarti on paisunut sellaisiin mittasuhteisiin, ettei kaikille hahmoille pystytä tekemään sitä kunniaa, jonka nämä ansaitsisivat. Esimerkiksi edellämainittu Storm on nyt ulkoasultaan parhaimmillaan, mutta tälle on suotu vain kourallinen täyterepliikkejä sekä pari tilaisuutta huolestuneeseen naamanvääntelyyn taistelunmätkeen lisäksi.

X-Men: Apocalypse

Elokuvaa vaivaa myös kummallinen muovisuus. CGI näyttää ajoittain aavistuksen halvalta, ja tuntuu kuin kohtauksista olisi tyystin unohdettu hahmokohtainen valaistus. Ympärillä pyörivä valoshow ei heijastu näyttelijöistä millään tavalla, vaan nämä joutuvat paistattelemaan tasaisentylsän studiovalon alla, joka latistaa puvustusta, ja saa etenkin Psylocken näyttämään cossaajalta.

Käsikirjoituskaan ei ole aiempien elokuvien tasolla. Mukana on tarpeettoman paljon hahmojenvälistä nahistelua, jota ei niinkään koskaan ratkaista, vaan se keskeytyy aina siihen, että maailma meinaa taas tuhoutua.

Tämä on mainos:

Olen itse todella kyllästynyt lähinnä videopelejä mutta myös elokuvia riivaavaan ilmiöön, jossa panokset eivät ole riittävän kovia jos koko maailma tai mieluusti koko universumi ei uhkaa räjähtää. Kyllähän trilogiat yleensä tavataan lopettaa isolla äänellä, mutta nämä jatkuvat maailmanloput kävivät puuduttaviksi jo jossain Thor 2:n kohdalla.

Apocalypse menettelee laiskan päivän äänekkäänä popcorn-viihteenä, mutta se on syvästi epätyydyttävä päätös sille trilogialle, jonka X-Men: First Class aloitti niin hienolla ja omaperäisellä tavalla.

X-Men: Apocalypse
X-Men: Apocalypse
Photo: IMDb
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä