Rohingya-pakolaiset Indonesiassa kohtaavat kasvavan kriisin, kun YK:n siirtolaisuusjärjestö Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö (IOM) leikkaa ratkaisevaa apua, koska sen suurin avunantaja Yhdysvallat ei ole saanut rahoitusta lähteiden mukaan ( Reutersin kautta).
Maaliskuun 5. päivästä alkaen yli 900 rohingya-pakolaista Pekanbarun kaupungissa menettää pääsyn terveydenhuoltoon ja käteistukeen, jolloin he ovat täysin riippuvaisia rajallisista resursseista. Näillä pakolaisilla, jotka pakenivat vainoa Myanmarissa ja Bangladeshissa, ei ollut varaa ansaita tuloja, koska heiltä on kielletty työskentely Indonesiassa.
Päätös on osa Trumpin hallinnon aikana aloitettuja laajempia leikkauksia Yhdysvaltain ulkomaiseen apuun, joka on jättänyt humanitaarisen sektorin kamppailemaan näiden taloudellisten rajoitusten seurausten hallitsemiseksi. Paikalliset viranomaiset etsivät nyt vaihtoehtoisia tukiratkaisuja levottomuuksien ehkäisemiseksi ja sekä pakolaisten että paikallisten hyvinvoinnin varmistamiseksi.