Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Young Sherlock Holmes

Young Sherlock Holmes kertoo tarinan vielä opiskelujaan suorittavasta tulevasta mestarietsivästä

Tällainen kasariajan helmi on jäänyt kokonaan huomaamatta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vuoden 1985 elokuva Young Sherlock Holmes käännettiin aikanaan suomeksi nimellä Pelon pyramidi, ja varmaan sen vuoksi leffa on jäänyt minulta kokonaan huomaamatta aina näihin päiviin asti. Kyseessä on hyvin tehty toiminnallinen draama, joka henkii ajankohtansa tekotapaa niin hyvässä kuin pahassa. Lopputuloksena saadaan miellyttävä elokuva tulevan mestarietsivän varhaisvaiheista.

HQ

Nuori John Watson saapuu oppilaitokseen 1800-luvun lopun Englannissa, ja tuvan viereisellä sängyllä nukkuu nuori Sherlock Holmes. Kaksikko on näin pakotettu tutustumaan toisiinsa, ja kun lähiympäristössä alkaa tapahtua mystisiä kuolemantapauksia, on aika ryhtyä niitä ratkaisemaan.

Keskeisiä henkilöhahmoja on kourallinen, joista osa on tuttuja, ja osa sitten uusia. Kirjallisissa tarinoissa Sherlock Holmesin kilpailijana poliisivoimissa on Lestrade, joka elokuvassa vasta aloittelee uraansa. Uutta väriä tuo Elizabeth Hardy, joka on nuoren Sherlock Holmesin ihastus. Tarinoita lukeneet muistavat Sherlockin elämän suureksi rakkaudeksi Irene Adlerin, joten Elizabeth on elokuvan oma lisäys.

Elokuva etenee varmoin ottein hyvän brittikorostuksen turvin alusta loppuun. 1800-luvun Lontoo näyttää juuri siltä kuin pitääkin. Ajan kulumisen huomaa lähinnä tekolumen laatuna ja erikoistehosteiden muovisuutena. Toisaalta se on sanottava, että tehosteet ovat kestäneet aikaa huomattavasti paremmin kuin monet muut saman aikakauden elokuvat.

Young Sherlock Holmes on nimensä mukainen viihdyttävä elokuva. Se ei ehkä tee suuren suurta vaikutusta, mutta Sherlock Holmesin tarinoita lukeneille ja ehkä elokuviakin katselleille katsomiskokemus on mitä suositeltavin.

Tämä on mainos:
Young Sherlock Holmes
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä