Suomi
Gamereactor
ennakot
1-2-Switch

1-2-Switch

Gamereactor pääsi ottamaan tuntumaa Nintendo Switchin minipelikokoelmaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Yksi eniten huomiota saaneista peleistä Nintendon tilaisuudessa 13. tammikuuta oli 1-2 Switch. Kyse on minipelien kokoelmasta, jonka ainoa tarkoitus tuntuu olevan havainnollistaa Switchin joy-con-ohjaimien käyttömahdollisuuksia.

Gamereactor pääsi testaamaan peliä Lontoossa järjestetyssä tilaisuudessa. Nintendon edustajilta minipelien lukumäärää kysyttäessä oli vastauksena ainoastaan epämääräinen aika paljon (quite a few). Näin ollen pikkupelien tarkka määrä ei ole vielä tiedossa. Pelkän trailerin katsomalla saa käsityksen lännen nopein -kilpailusta, loitsujen taikomisesta, kitaran soittamisesta, urheilulajeista, tanssimisesta, joogasta, lehmän lypsämisestä, miekkailusta, kassakaapin avaamisesta, nyrkkeilystä, pingiksestä ja vielä muutamasta muustakin.

Toisin sanoen ainakin määrällisesti pelattavaa pitäisi olla melkoisesti saatavilla heti 3. maaliskuuta alkaen. Ottaen huomioon uusien ohjaimien monipuolisen käytön on hyvin hämmentävää, ettei peliä ole Switch-paketin mukana. Ennen Nintendolla on ollut tapana lisätä joukkoon jotain pientä ylimääräistä kuluttajia houkuttaakseen, ja 1-2 Switch olisi ollut mitä parhain peli juuri siihen tarkoitukseen.

Gamereactor pääsi Lontoon tilaisuudessa käsiksi ainoastaan kuuteen erilaiseen minipeliin, joten toistaiseksi kattavaa mielipidettä kokoelmasta on mahdotonta sanoa. Nähdyt pikkupelit oli suunniteltu kahdelle pelaajalle, ja kieltämättä ne esittelevät hienosti joy-con-ohjaimien monikäyttöisyyttä.

Tämä on mainos:

Ensin kuitenkin muutama sana joy-coneista. Nämä kaksi palikkaa voi yhdistää erilliseen kelkkaan, jolloin ne muodostavat perinteiseltä vaikuttavan ohjaimen. Ne voi myös pultata ruudun kummallekin puolelle kannettavaa pelaamista varten, ja kolmas keino on ottaa yksi joy-con kumpaankin käteen. Erikseen käytettäessä molemmissa on oma analogitattinsa, perinteiset napit, kaksi nappia ohjaimen alapuolella, liipaisin ja vielä kaksi nappia ohjaimen sivulla. Pisteenä iin päällä sisällä on infrapunatunnistin, joskaan sen käyttöä ei nähty Lontoon tilaisuudessa. Joy-conit ovat pienikokoisia, mutta ne on vankan tuntuisesti rakennettu. Kumpikin joy-con toimii myös liikeohjaimena parannellun HD Rumble -värinätoiminnon kera.

1-2-Switch1-2-Switch

1-2 Switch käyttää kaikkia joy-conin toimintoja, ja vieläpä hyvin monipuolisesti. Ensimmäiseksi testauksessa oli miekan kaappaamispeli. Toinen pelaaja kohottaa ohjaimen päänsä yläpuolelle valmiuden merkiksi, kun taas toinen pitää kätensä yhdessä valmiina ottamaan miekan kiinni taputtamalla. Pelaajien tulee asettua toisiaan vastapäätä eikä suinkaan kasvot kohti TV-ruutua. Toistaiseksi peli mahdollistaa likaisten huijausliikkeiden tekemisen. Onnistunut kaappaus vaihtaa miekalla lyövää pelaajaa. Samaa linjaa jatketaan siihen asti, kunnes toinen osuu.

Kaksi seuraavaksi testattua peliä havainnollistivat hienosti uutta HD Rumble -toimintoa. Toisessa näistä kaksi osanottajaa kilpailee keskenään kassakaapin avaamisesta kiertäen joy-con-ohjainta oikean kohdan löytämiseksi. Mekaniikka muistuttaa Oblivionin ja Skyrimin tiirikointia, mutta Switchin versio on huomattavasti monipuolisempi paremman fyysisen tuntuman vuoksi. Toinen vaikuttava minipeli asettaa arvioimaan puisessa laatikossa olevien marmorikuulien lukumäärän. Laatikkoa voi liikutella joy-conia heilutellen, ja kuulat voi melkein tuntea puisen laatikon sisällä pyörimässä. Kisan tietenkin voittaa se, joka arvaa lähimmäksi oikean lukumäärän.

Tämä on mainos:

Seuraava pikkupeli laittoi toimittajaparan tanssimaan. Toinen pelaaja ottaa asennon, ja toisen osanottajan täytyy matkia kyseinen asento. Peli antaa sitten arvosanan, kumpi suoriutui asennosta paremmin. Just Dance -sarjan faneille tämä tarjoaa ainakin hetkeksi hauskaa hupia. Sitten eteen astui pikkupeli, jossa piti lypsää lehmää. Kaksi osanottajaa istuu vastakkain, ja ohjaimen nappia painamalla sekä ohjainta liikuttamalla lypsetään utaretta. Paremmin hommansa hoitanut pelaaja voittaa.

Viimeiseksi testaukseen saatiin trailerissa eniten esitelty peli eli lännen nopein -kilpailu. Kun on aika vetää, kumpikin osanottaja kohottaa joy-conin ja painaa nappia. Voittaja on se, jonka reaktioaika osoittautuu lyhyimmäksi. Samalla tulee muistaa, ettei pidä ampua liian aikaisin vastustajan jalkoihin. Jokainen kisa oli tarkkaa peliä millisekuntien paremmuudesta. hieman isommille lapsille tämä on epäilemättä mitä loistavin juomapeli.

Mikäli testatut kuusi minipeliä ovat kattava otos kokonaisuudesta, on luvassa runsaasti uusien ohjaimien monipuolista hyödyntämistä. Samaan aikaan on muistettava, ettei iloa irtoa kovinkaan pitkäksi aikaa. Mielenkiinto lopahtaa väistämättä muutaman minuutin testaamisen jälkeen. Tämä huomioiden pelin hintalappu saattaa tuntua liian korkealta paitsi siinä tapauksessa, että pelien määrä korvaa laadun. Lopullinen mielipide selviää vasta konsolin ja pelin julkaisussa. Toistaiseksi näyttää kuitenkin siltä, että 1-2 Switch olisi pitänyt pakata uuden konsolin mukaan.

1-2-Switch
1-2-Switch
1-2-Switch1-2-Switch
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Huhun mukaan 1-2-Switch saa jatko-osan

Huhun mukaan 1-2-Switch saa jatko-osan

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Silloin joskus maaliskuussa 2017 saatiin 1-2-Switch, joka esitteli varsin monipuolisesti tuolloin Nintendon uuden Switch-konsolin kykyjä. Gamereactorin arvion voi lukea...

Kakkosarviossa 1-2 Switch

Kakkosarviossa 1-2 Switch

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gamereactorin entinen päätoimittaja Arttu Rajala arvioi Nintendo Switchin minipelivalikoiman 1-2 Switch. Tsekkaa kakkosmielipide täältä.

1-2-Switchissä on 28 minipeliä

1-2-Switchissä on 28 minipeliä

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Nintendo Switchin ominaisuuksia esittelevä minipelikokoelma 1-2 Switch kattaa kaikkiaan 28 pikkupeliä: asian varmisti Japanin Nintendo . Tsekkaa alta peräti kymmenestä...Ladataan seuraavaa sisältöä