Kuten odottaa saattoi, ei arvokisapeli uudista merkittävästi mainion FIFA 2010:n pelillistä puolta. Pelituntuma onkin erinomainen myös MM-kentillä. Näkyvin pelattavuuteen vaikuttava uudistus löytyy rangaistuspotkuista, joiden tähtääminen on aiempaan verrattuna hillittömän herkkää puuhaa. Vanhaan systeemiin tottuneena laukaisinkin ensimmäiset rankkarini maata kiertävälle radalle, joten harjoittelutilaa kannattaa käyttää hyödykseen ennen tosikoitoksia. Uudella järjestelmällä on pyritty simuloimaan maltin merkitystä rangaistuspotkuissa ja kassien upottaminen vaatiikin entistä vakaampia käsiä.
Koska kyseessä on arvokisapeli, on mukana liuta MM-karsintoihin osallistuneita maita. Itseasiassa mukana on 199 maata 204:stä oikeissa karsinnoissa mukana olleista FIFA:n jäsenmaista. Kun otetaan huomioon, että kansainvälinen jalkapalloliitto tunnustaa 208 jäsenjärjestöä, voidaan todeta jalkapallomaailman edustuksen olevan varsin kattavaa. Poissaolevat joukkueetkin jättäytyivät karsinnoista ennen näiden alkamista, joten käytännössä joukkueita on mukana autenttinen määrä. Pelaajiakin on mukana roppakaupalla, eli pienempienkin jalkapallomaiden edustajistossa löytyy valinnanvaraa kisakokoonpanoon.
Varsinaisen MM-lopputurnauksen lisäksi 2010 FIFA World Cup South Africassa voi kisoihin rymytä tiensä läpi kuuden alueellisen jalkapalloliiton järjestämien armottomien karsintaturnausten. Karsinnatkin on asiaankuuluvasti mallinnettu, eli niin ottelujärjestykset kuin lohkojaotkin noudattelevat esikuviaan. Stadioneita ei tietenkään ole tuotu kaikista osallistujamaista, vaan mukana on kymmenen arvokisa-areenan lisäksi valikoituja futispyhättöjä jokaiselta karsinta-alueelta. Karsintapeleihin lisäfiilistä tuo omien lohkokumppaneiden tilanneseuranta, sillä lopputurnauspaikka ei ole vain omien peliesitysten varassa.
MM-otteluissa tunnelmaa luodaan erilaisen oheisgrafiikan voimin, joka ainakin todennäköisesti noudattelee juuri kisoista nähtävien tv-lähetysten ulkoasua. Kisa-areenat täyttyvät kiiltävästä paperisilpusta ja fanit kannustavat maataan värejä tunnustaen. Peli saavuttaakin kisafiiliksen hyvin, vaikka fanilaumojen elehdintä kaipaisikin hieman enemmän vaihtelua. Myös joukkueiden managerit pääsevät öykkäröimään kentän laidalle, vaikka pienempien jalkapallomaiden peränpitäjät käyttäytyvät ilmeisesti sen verran maltillisesti, ettei heitä nähdä ollenkaan.
UEFA Euro 2008:ssa nähty Captain Your Country -pelitila tekee odotetusti paluun MM-kisojen alla. Pelaajan vastuulla ovat tuttuun tapaan yksittäisen pelaajan edesottamukset ja päämääränä on johdattaa oma joukkue maailmanmestaruuteen, siinä sivussa kapteeninnauhaa itselleen kärkkyen. Parhaimmillaan CYC on kaverien kanssa, sillä kapteenin arvosta pääsee kilvoittelemaan yhteensä neljän pelaajan kesken. Pelisuoritusten arvostelu tuntuu toimivan reilummin kuin viimeisimpien FIFA-pelien Be A Pro -tilassa, vaikka silloin tällöin tuntuukin, että miinuspisteitä tippuu kuin itsekseen.
Pelissä voi myös toistaa karsintojen mehukkaimpia hetkiä erillisessä haastetilassa. Haasteista löytyy mm. Tanskan viime hetken nousu Portugalia vastaan käydyssä karsintaottelussa, jossa pelaaja tehtävänä on nousta yhden maalin takaa-ajoasemasta voittoon, kun ottelua on käymättä vain viisi minuuttia. Lopputurnauksen aikaan pelitilasta avautuu vielä uusia haasteita, joissa oletettavasti pelataan uudelleen kisojen herkullisimpia hetkiä. Pelitilan arvo on varmasti korkeimmillaan ahkerimmille futisfaneille, sillä joukkoon mahtuu lukuisia lujille pistäviä tilanteita tosielämän peleistä. Lyhyimmillään muutamien minuuttien mittaisia haasteita pelaa toki mielellään kevyempinä suupaloina, vaikka jokaista karsinnan yllätystä ei henkilökohtaisesti tuntisikaan.
2010 FIFA World Cup South Africa tarjoaa erinomaista arvokisafutista sekä pelillisesti että sisällöllisesti. FIFA 10:n omistajille se ei varsinainen pakkohankinta ole, sillä julkaisujen pelattavuus on lähes identtinen. Arvokisapalloilussa on kuitenkin sitä jotain, mitä seurafutis ei pysty tarjoamaan, joten paikka futisfanien pelihyllyssä on ansaittu.