Suomi
Gamereactor
arviot
Aerial_Knight's Never Yield

Aerial_Knight's Never Yield

Hip hopin säestämää katu-uskottavaa temppuilua futuristisessa miljöössä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Aerial_Knight's Never Yield

Useamman niin sanotun ison pelin myöhäistäessä julkaisuaan tai odottaessaan sitä oikeaa hetkeä vallata markkinat, on tämä kevät ollut pienempien indie-pelien sesonkiaikaa. Vauhdikkaasti mukana tässä menossa on myös Aerial_Knight's Never Yield, joka tuntuu ottaneen vauhtia ainakin klassisesta Canabalt-mobiilipelistä (Adam Saltsman, 2009).

Sen enempiä selittelemättä pelaaja hyppää viileän parkour-heebon tennareihin, ja pistää juoksuksi pitkin futuristisen kaupungin alueita sivuperspektiivistä. Mutkia matkaan tulee lukuisista eteen tulevista esteistä ja takaa jahtaavista tahoista. Pelaajan tavoitteena on pitää vauhtia yllä sukkuloimalla esteiden ohitse parkour-temppuja hyödyntäen.

Aerial_Knight's Never Yield
Tämä on mainos:

Aerial_Knight's Never Yieldin yksinkertaista ideaa ei ole lähdetty monimutkaistamaan pelimekaniikoilla. Hahmo juoksee automaattisesti ja pelaajan tehtäväksi jää reagoida esteisiin oikeilla tempuilla ristiohjaimen napeista. Temppuja on neljää erilaista, joista ylä- ja sivunapista hahmon saa tekemään korkeamman ison hypyn ja nopean sivuttaishypyn. Alaspäin ristiohjainta painaessa hahmo taas tekee matalan liukumisen ja oikealle painaessa hahmo nopeuttaa juoksuaan. Näitä käskyjä hyödyntäen pelaajan pitää väistellä esteitä, joista saa hetkittäisen hidastuksen lisäksi myös graafisen varoituksen helpottamaan valmistautumista oikeanlaiseen temppuun.

Hahmo reagoi nappien painallukseen hyvin, ja yleinen "flow" pelissä on sujuvaa. Menoa avittaa myös varsin anteeksiantava järjestelmä, joka ei vaadi tekemään temppua juuri tietyssä kohdassa vaan liikkumisvaraa on kivasti ennen ja jälkeen niin sanotun optimaalisen kohdan. Ainoastaan viimeisen tason loppupuolella oleva hyppy tuottaa harmaita hiuksia selkeän bugin takia. Mutta siitäkin selviää, kun ajoittaa hypyn juuri oikein.

Mobiilipelimäisen rakenteen lisäksi Aerial_Knight's Never Yieldin graafinen ilme muistuttaa yksinkertaisine teräväkulmaisine objekteineen puhelinpeleistä. Tämä ei kuitenkaan tee pelistä mitenkään halvan oloista, vaan se tuntuu olevan tietoinen valinta. Räikeillä väreillä, tussatuilla reunoilla ja kuvan päälle vedetyillä tägeillä on luotu miellyttävän katu-uskottava ja rento tunnelma. Ainoastaan hahmon animaatiot ovat hiukan jäykkiä eivätkä reagoi aina niin hyvin odotettuihin liikkeisiin, ja tyylikkäät valikot kärsivät lähinnä huonosti reagoivasta valinnasta. Latauksia ei kuitenkaan juuri tarvitse odotella pelin rullatessa muutenkin sujuvasti Xbox Series X:llä.

Aerial_Knight's Never Yield
Tämä on mainos:

Äänipuolen ratkaisut ovat hiukan kummalliset. Lukuun ottamatta muutamaa hyppymiinan räjähdystä ja auton renkaiden ulinaa pelissä ei ole minkäänlaisia ääniefektejä. Sen sijaan soi jatkuvasti musiikki, joka osittain myötäilee pelin tapahtumia. Musiikkivalintana on hyvin graafiseen ilmeeseen istuva reipas hip hop, jonka napakat rumpubiitit saavat pään pumppailemaan ja jalan polkemaan pelatessa. Muutamaan otteeseen musiikillinen anti notkahtaa liiaksi jonkinlaisen fuusiojazzin kulmille. Tällöin sähkökitaran uilutukset ja saksofonin tööttäilyt alkavat häiritä, mutta kokonaisuutena rytmillinen tunnelma on täysin paikallaan.

Aerial_Knight's Never Yieldin rento ja simppeli meno piristää monimutkaisempien pelien lomassa. Katu-uskottava graafinen ilme ja letkeä musiikki luovat onnistuneesti vahvaa tunnelmaa ja reipasta menoa. Toki animaatioihin olisi voinut panostaa enemmän ja toiminnallisuutta voisi monipuolistaa, kun peli on kuitenkin ihan nykykonsoleille väännetty. Tästäkin huolimatta noin puolentoista tunnin läpipeluuaika rullaa oikein rattoisasti fiilistellessä tulevaisuuden hip hop -parkour-toimintaa.

HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Rento fiilis, vahva omaperäinen ilme, letkeä ääniraita...
-
...muutamat jazzit lurittelut, hieman kankeat animaatiot, huonosti toimivat valikot
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä