Volitionin Agents of Mayhemista on kuultu ennakkoon ainakin se, että siinä pelataan moraalittomilla agenteilla sotimassa pahaa Etelä-Koreaa vastaan. Gamereactor pääsi taannoin Lontoossa ottamaan tuntumaa Saints Row'n kehittäjänä muistettavan yhtiön uuteen peliin.
Demossa pääsi käsiksi kouralliseen tehtäviä. Yksi niistä oli opastusosio, toinen agenttien esittely ja loput antoivat mielikuvaa tulossa olevasta tehtävien kirjosta ja niitä suorittavista agenteista. Tarinallisesti pelistä ei ole paljoa lisää kerrottavaa. Pelaaja on eräs Agent of Mayhem, jonka tulee tuhota paha armeija nimeltä Legion pois maailmaa terrorisoimasta. Jokainen agentti on kuitenkin mukana menossa omista itsekkäistä ja jokseenkin moraalittomista syistään. Odotetusti tämä käy ilmi hahmoissa, jotka eivät pelaa sääntöjen mukaan ja tekevät pääosin hommia yksin muista sen kummemmin välittämättä.
Moraalittoman toiminnan tarkoituksena on kirjoittaa uusiksi pelin sankareilta odotettavan käytöksen säännöt. Hieman samaan tyyliin Saints Row teki pilaa tiettyjen pelien ja elokuvien käyttämistä kliseistä. Demossa nähty (tai oikeastaan kuultu) negatiivinen yllätys oli pelin sanalla sanoen laimea dialogi. Opastusosion hämmentävän kliseinen sanailu onneksi parani muissa nähdyissä tehtävissä, mutta pelin lähtöajatuksen huomioon ottaen aloitus on kehno.
Agents of Mayhem sijoittuu Saints Row'n maailmaan. Alussa nähtävä huone oli kauttaaltaan Saints Row'sta tutun violetin värinen, ja Saints-jengin symboli oli näkyvästi esillä. Kingpin-niminen agentti on Saints Row -peleistä tuttu Pierce Washington, ja viittauksia on paljon enemmänkin. Näin ollen Saints Row'n ystävillä tulee olemaan hauskaa Agents of Mayhemin parissa, vaikkei peli suoraan linkissä olekaan aiempiin peleihin.
Saints Row IV:n faint tulevat olemaan erityisen mielissään. Samalla aiempien - enemmän reaalimaailmaan sidottujen - Saints Row -pelien ystävät eivät varmaankaan ole yhtä innoissaan. Agents of Mayhem on niin sanotusti sata lasissa viilettävä epärealistinen ja värikäs soppa, jossa kaikki tehdään kieli tukevasti poskessa. Kaikki lyödään läskiksi, vaikka tarinassa yksityisarmeija lahtaa miljoonittain ihmisiä.
Sama pätee myös pelatavuuteen. Meininki vaihtelee valitun agentin mukaan, sillä heidän käyttämänsä varustus ja aseet ovat erilaisia. Jutun juoni on kuitenkin pelata kolmannesta persoonasta avoimessa maailmassa ja ammuskella vihollisia. Painopiste on nopeassa liikkumisessa, jossa ei koskaan saa jäädä paikoilleen. Kolmoishyppy auttaa paljon, joka tekee osiltaan toiminnasta jatkuvaa. Hieman helpommalla vaikeustasolla pelatessa hetkenkin paikoilleen jääminen merkitsee välitöntä kuolemaa.
Erikoishyökkäys tehdään oikealla olkanäppäimellä eli bumpperilla, ja Mayhem-kyky käynnistyy painamalla molempia olkanäppäimiä yhtä aikaa. Hieman Overwatchin malliin erikoishyökkäyksillä on oma latautumisaikansa eli niin sanottu cooldown, jonka täytyttyä on helppoa tyhjentää kokonainen huone pahiksista näyttävän liikkeen voimin.
Volition hallitsee kolmannen persoonan toimintapelien tekemisen, ja kaikki osatekijät nivoutuvat yhteen toimivaksi paketiksi. Liikkuminen on sujuvaa, räjähdykset näyttäviä ja aseita on ilo käyttää. Peli sijoittuu jonnekin yli lyötyjen Saints Row IV:n supervoimien ja hieman maanläheisemmän Saints Row: The Thirdin väliin.
Kovinkaan montaa tehtävää ei ollut pelattavana, mutta nähdyn perusteella pelaaminen noudattaa tuttua avoimen maailman kaavaa. Välillä piti siirtyä kartalla paikkaan A ja tuhota kohde B, mutta enemmän tarinavetoisiakin tehtäviä oli tarjolla. Näihin lukeutuivat muun muassa kostea illanvietto ja Tohtori Babylonia vastaan taisteleminen.
Volitionin peleille tyypillisesti mukana oli myös teknisiä ongelmia. Agenst of Mayhem on kuitenkin melkoisen kookas ja julkaisu tapahtuu vasta elokuussa, joten tässä vaiheessa bugeista ei voi kovinkaan suurieleisesti valittaa. Pelattu demo tarjosi vain pienen maistiaisen kokonaisuudesta.
Aiemmat Saints Row -vaikutteet ovat erittäin vahvat Agents of Mayhemissa. Supervoimien ja helvetin reissun jälkeen firma on ottanut tutut ainekset, ja muokannut ne joksikin muuksi. Toistaiseksi huumori ja dialogi eivät oikein iskeneet, mutta varsinkin myöhempien Saints Row -pelien ystävien kannattaa Agents of Mayhem katsastaa sitten elokuussa 2017.