Suomi
Gamereactor
ennakot
APB Reloaded

All Points Bulletin

All Points Bulletin on kuin Grand Theft Auto suuremmassa mittakaavassa, villejä takaa-ajoja ja jengisotia myöten. Adrian heittäytyi Realtime Worldsin toimintapainotteiseen nettiroolipeliin ottaakseen tuntumaa San Paron jättimäiseen kaupunkiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nettipelin luominen tutusta konseptista ei ole omaperäinen idea, mutta se toimii. Markkinoilla hädin tuskin on mitään, mikä vetäisi yhtä hanakasti väkeä kauppoihin, kuin hyväksi havaittuun runkoon perustuva nettipeli. Jopa monotoniset rymistelyt, joiden rahkeet eivät riittäisi innostavaan yksinpeliin, jaksavat netissä kiinnostaa kuukausikaupalla. Ja juuri tähän rakoon All Points Bulletin iskee.

Kyseessä on netissä pelattava toimintaroolipeli, jota voisi hyvällä syyllä nimittää vaikka Grand Theft Auto: Onlineksi. Pelin takana on itse David Jones, joka tunnetaan alkuperäisen Grand Theft Auton luojana. Niinpä ei ole tavaton yllätys, että All Points Bulletin tuntui välittömästi tutulta, kun pääsin pureutumaan peliin Lontoossa.

Peli sijoittuu San Paron sekasortoiseen kaupunkiin. Lain koura ei pidä asukkaita otteessaan, vaan rikollisjengit saavat juosta miltei miten mielivät. Pelaaja voi ottaa rikollisen roolin tai pelata poliisia avustavien Enforcer-joukkojen pussiin. San Paro on suuri ja näyttävä - kuvittele kaupunkia, joka on kuin Liberty Cityn ja Las Vegasin risteytys. All Points Bulletin kuvataan tavalliseen tapaan hahmon takaa, ja toiminta on vimmaista, intensiivistä ja ennalta arvaamatonta, mutta ei kuitenkaan huonolla tavalla. Kamppailut saattavat puhjeta avoimilla kaduilla ja edetä varastorakennukseen, josta jo hetken päästä syöksytään lähimmän auton rattiin ja hurjaan takaa-ajoon.

Pelimaailma on jaettu kolmeen alueeseen, jotka korostavat pelin eri puolia. Sosiaalisessa kaupunginosassa pelaajat ovat täysin turvassa ja voivat hengailla, keskustella ja puuhastella kaikennäköistä. Pelaajat voivat esimerkiksi säveltää soittoääniä, suunnitella vaatteita ja autoja, luoda jengilleen logoja tai tuunata ulkonäköään. Tekemistä on paljon ja pelissä voi myös tienata rahaa myymällä luomuksiaan. On jopa mahdollista myydä tavaroita aidosti - arvokkaat Realtime Worlds -pisteet toimivat valuuttana, ja niillä voi myös lunastaa itselleen lisää peliaikaa. Sosiaalisia piirteitä tukee äänichat, joka mahdollistaa keskustelun tiimikavereiden kesken ja myös lähistöllä olevien pelaajien kanssa. Lisäksi pelaajat voivat säätää äänensävyään äänifonttien avulla.

Tämä on mainos:

Kahdella muulla alueella onkin sitten täysi rähinä päällä. Alueilla voi tehdä tehtäviä ja taistella muiden pelaajien kanssa. Pelasin enforcerilla pienessä kolmen hengen jengissä - osallistuimme tehtävään, jossa tarkoituksena oli noutaa ja toimittaa tietty esine. Yhtäkkiä auto syöksyi härkäpäänä kohti ja tajusimme, että kyseessä oli joukko kriminaalijengiläisiä, jotka olivat saaneet tehtäväkseen pysäyttää meidät. Tässä suhteessa APB:n tehtäväsysteemi on poikkeuksellisen dynaaminen, sillä se heittää vastaan toisia pelaajia typerien tekoälyvastustajien sijaan.

Taistelusysteemi vaikutti todella makealta ottaen huomioon, että samankaltaista liipaisin pohjassa ravaamista on nähty monissa nettipeleissä. Kaikki tapahtuu reaaliajassa, pelaajat säntäävät paikasta toiseen ja pyssyt paukkuvat villisti. Syöksyin eteenpäin ja ammuin pari laukausta kohti vihollispelaajaa, joka suojautui pylvään taakse. Nakkasin perään kranaatin, mikä teki kyykkimään jääneestä roistosta selvää. On kuitenkin syytä mainita, että laajamittaisia sotia pelissä ei käydä. Taistelusysteemi on rakennettu niin, että enimmillään kahdeksan voi taistella kahdeksaa vastaan kerrallaan. Pelaajien väliset yhteenotot painottuvat siten keskitettyihin jengitaisteluihin.

All Points Bulletinin voisi kuvitella sopivan hyvin Grand Theft Auto -sarjan faneille, vaikka peliä on ehkä hieman kevennetty yksinkertaistamalla ajettavuutta ja taistelusysteemiä. Useimpia tällaiset seikat tuskin kuitenkaan häiritsevät. Jos GTA IV:n moninpeli tuntui turhan rajoittuneelta, APB saattaa olla juuri sitä, mitä lääkäri määrää.

APB Reloaded
Tämä on mainos:
APB Reloaded
APB Reloaded
APB Reloaded
APB Reloaded
APB Reloaded
APB Reloaded
APB Reloaded
APB Reloaded
APB Reloaded
APB Reloaded
APB Reloaded
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä