Suomi
Gamereactor
ennakot
Anger Foot

Anger Foot on äänekäs ja värikäs pieksäjäispeli

Gamereactorin brittien Ben Lyons pelasi Free Livesin toimintapelin demoa, ja vaikuttui.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tämän kesän Devolver Digitalin lähetys oli jälleen kerran sanalla sanoen elämys. Samalla paljastui Free Livesin seuraava projekti Anger Foot. Ideana ovat vihaiset jalat ja niiden tuottama tuho. Kokeiltuani Steamin demoa on sanottava, ettei peli tavoittelekaan niin sanottua normaalia.

HQ

Pelaaja on Anger Foot, joka päättää ottaa oikeuden omiin käsiinsä (tai siis jalkoihinsa) jakaen oikeutta paikalliselle rikollisjoukkiolle. Tarina alkaa varsin tavallisesti, mutta muutaman tehtävän jälkeen meno muuttuu. Anger Foot saa tietää, että Goo Police on ottanut parin kenkiä panttivangiksi. Näin Anger Foot on tukkanuottasilla niin paikallisten rikollisten kuin poliisienkin kanssa.

Se varsinainen pelattavuus on erittäin nopeatempoista ensimmäisen persoonan mäyhää, jossa on määrä paukutella läpi kentän, joka on jaettu erillisiin huoneisiin. Pelaajan on tietenkin siivottava huoneet vihaisilla jaloilla tai poimittava matkan varrelta aseita päästäkseen kentän loppuun asti. Peli muistuttaa Ghostrunneria, sillä nopeus on valttia, ja nopea reaktioaika on vielä tärkeämpää. Anger Foot ei kestä kovinkaan paljoa rankaisua.

Tämä on mainos:

Anger Foot ajattelee myös fysiikasta vähän eri tavalla, sillä pahiksia voi päästää päiviltä potkaisemalla ovia pahiksien päälle, tai jopa toisia vihollisia. Niin ikään ympäristöä voi hyödyntää esimerkiksi ampumalla räjähtäviä tynnyreitä ja potkimalla kranaatteja takaisin lähettäjälleen. Kokemus on kaoottinen, ja pelattavuus on sujuvaa.

Anger FootAnger Foot

Demo oli varsin lyhyt, mutta se antoi silti kohtuullisen käsityksen siitä, mitä tulossa on. Vihollisia on toki erilaisia, kuten haulikoivia ja mellakkakilpisiä unohtamatta erilaisia aseita, kuten vaikkapa uzia. Pomotaistoja on niitäkin mukana, jotka ovat vaativaa sorttia vaatien runsaasti keskittymistä potkimisessa. Erilaisia valmentajia ansaitaan suorittamalla haasteita pelaamisen aikana, jolloin saa Anger Footin erikoiskykyjä, kuten keinon ansaita lisää ammuksia jokaisesta aseella tehdystä taposta.

Suurimman vaikutuksen tekee kuitenkin taiteellinen tyyli. Värikäs maailma liskoisine vihollisineen ja pistooleja pitelevine lonkeroineen ovat jotain niin outoa, että oksat pois. Ei tarvitse pelata kuin kolme minuuttia ymmärtääkseen, että nyt on luvassa jotain outoa. Pelin kaupunkikin on nimeltään Shit City. Käännöstä ei varmaankaan tarvita.

Tämä on mainos:

Anger Footin demo oli lyhyt, mutta riittävä herättääkseen mielenkiinnon. Julkaisu tapahtuu vuonna 2023. Suosittelen kokeilemaan demoa, sillä vaikka pelattavuus ei heti kiinnostaisikaan, luotu villi maailmaa saattaa siinä onnistua.

Anger FootAnger Foot

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä