Suomi
Gamereactor
arviot
Angry Birds VR: Isle of Pigs

Angry Birds VR: Isle of Pigs

Klassinen mobiilipeli taittuu harvinaisen onnistuneesti virtuaalimuotoon

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kymmenen vuotta sitten Rovio linkosi suomalaisen mobiilipeliosaamisen koko maailman tietoisuuteen Angry Birds -pelillään. Tämän jälkeen näitä vihaisia lintuja on päästy näkemään lukuisten pelien lisäksi myös muissa eri median formaateissa. Vihdoin nämä kaakattajat ovat löytäneet tiensä myös virtuaaliseen muotoon, johon tuttu meno näyttäisi kääntyneen sujuvasti.

Angry Birdsin ydintarina lintujen ja possujen välisestä välienselvittelystä on sen verran nykysivistystä, ettei sitä ole vaivauduttu edes mainitsemaan erikseen VR-versiossa. Angry Birds VR: Isle of Pigs käynnistyy suoraan tasonvalintaruutuun ja sitten mennään.

Jos on ikinä pelannut Angry Birds -pelejä, tietää VR-version käynnistyttyä tasan tarkkaan, mitä pitää tehdä. Move-kapuloista toinen on muuttunut ritsaksi ja toinen jonkinlaiseksi tarttumapinnaksi. Lähellä pelaajaa olevalta alustalta hyppää ritsaan ensimmäinen punainen lintu ja edessä siintää lankuista kyhätty rakennelma muutaman röhöttävän possun kera. Ritsalla lingotaan lintu kohti rakennelmaa tavoitteena tehdä mahdollisimman paljon tuhoa, mutta ennen kaikkea saada kaikki ilkkuvat possut tiputettua. Lintujen määrä kertoo, kuinka monta mahdollisuutta pelaajalla on onnistua tehtävässään. Onnistumisen myötä peli laskee pelaajan tasosta ansaitsemat tähdet kellistettyjen possujen, tuhotun ympäristön ja jäljelle jääneiden lintujen määrästä. Mobiilipelien mukaisesti tähtien määrä ei päätä pelin etenemisestä vaan virtuaalipuolella se ainoastaan kannustaa yrittämään uudestaan, jos tulos ei ole täyttä kolmea tähteä.

Ritsalla ampuminen on miellyttävän tarkkaa puuhaa muutamia kapuloiden päällekkäisyyksiä kameran edessä lukuun ottamatta. Linnun saa tähdättyä ahtaampaankin nurkkaan, joka on monesti oleellista kunnollisen vahingon aikaansaamiseksi. Lintujen lentonopeus kuitenkin hiukan hämää, sillä se tuntuu huomattavasti oletettua hitaammalta. Aivan kuin linnut lentäisivät ilman sijaan nesteen läpi. Tähän tulee selitys uusien lintujen ilmaantuessa mukaan peliin. Koska erikoislintujen ominaisuudet aktivoidaan yleensä niiden lentäessä, ei pelaajalle välttämättä jäisi aikaa reagoida haluamallaan tavalla. jos vauhti olisi nopea possun linnakkeen kuitenkin ollessa varsin lähellä. Angry Birds VR sisältää kaikki alkuperäiset linnut punaisen lisäksi, eli nopeamman keltaisen linnun, kolmeksi jakautuvan sinisen linnun ja pommina räjähtävän mustan linnun.

Niin sanottuja maailmoja Angry Birds VR:ssä on neljä erilaista. Jokainen maailma tuo omat lisänsä peliin, jotka näkyvät uusien taustojen lisäksi possujen hajotettavien rakennelmien rakennuspalikoissa. Puun lisäksi pelissä pääsee tuhoamaan niin kivi- kuin jääpohjaisiakin rakennuksia, joilla on omanlaisensa ominaisuudet. Haasteita monipuolistamassa on käytetty myös ilmapalloja ja tuulettimia hauskan kekseliäästi.

Tämä on mainos:

Jokaisessa maailmassa tausta pysyy samanlaisena, ja ainoastaan rakennelma muuttuu tasosta toiseen. Virtuaaliversio tuo kuitenkin uuden strategisen puolen ritsailuun kolmiulotteisuutensa ansiosta. Peli mahdollistaa liikkumisen usean eri pisteen välillä possujen rakennelman ympärillä, jolloin tuhoa voi jakaa itsestään parhaiten tuntuvalta laidalta. Paikkaa voi vaihtaa vapaasti jokaisen linnun kohdalla erikseen, tai vaikka vain tarkastellakseen kohdetta yksityiskohtaisemmin ennen hyökkäystä. Tämä on mielenkiintoinen lisä ja tekee samalla pelistä moniulotteisemman täydellistä pistetulosta saalistaessa.

Angry Birds VR: Isle of Pigs myötäilee klassista mobiilipeliä tarkasti graafista ilmettään myöten. Yksityiskohdilla ei olla lähdetty kikkailemaan, vaan kolmiulotteinen maailma on väsätty huolitellusti selkein peruselementein ja kirkkain värein luoden lämminhenkisen ja nostalgisen tunnelman. Immersio pelimaailmasta on vahva ja saa pelatessa hymyn suupieliin, sillä tuntuu kuin seisoisi alkuperäisen mobiilipelin sisällä. Tosin punaisen linnun 3D-malli ei ole onnistunut niin hyvin kuin loput pelin hahmoista. Hieman harottavien silmiensä ansiosta lintu muistuttaa lähinnä kiinalaista halpakopiota alkuperäisestä pehmolelusta.

Äänipuolikin on ehtaa Angry Birdsiä. Linnut huutelevat tuttuja huudahduksiaan lentäessään ilmojen halki. Possut kerjäävät selkäsaunaa lällättelyllään ja rakennukset romahtelevat autenttisesti räsähdellen. Ainoa asia mikä jäi uupumaan täydellisestä äänikokemuksesta, on AriTunesin kyhäämä alkuperäinen teemamusiikki. Kun musiikki puuttui alkuvalikoista, sitä toivoi kuulevansa edes pelin läpäistyä, mutta kun ei niin ei. Kieltämättä tätä jäi kaipaamaan.

Angry Birds kääntyy paremmin VR:lle kuin osasin edes odottaa. Rakennelmien romauttamisessa on edelleen sitä jotain, mikä saa viihtymään pelin parissa tasosta toiseen. Tarkka VR-käännös hyödyntää kolmiulotteista maailmaa oivasti rikastuttaen pelikokemusta ilman minkäänlaisia kompromisseja. Hauskan pelikokemuksen pullonkaulaksi nousee kuitenkin tasojen vähäisyys, sillä lintujen munat pelastetaan possujen kynsistä jo tunnin ritsailulla. Pelin yllättävä lopetus jättää todella kaipaamaan lisää pelattavaa.

Tämä on mainos:
Angry Birds VR: Isle of Pigs
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Toimiva VR, kolmiulotteisuuden hyödyntäminen, Angry Birds
-
Liian vähän pelattavaa, tunnusmusan puuttuminen, halpa kopio punaisesta linnusta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Angry Birds VR saatavilla PSVR:lle

Angry Birds VR saatavilla PSVR:lle

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Angry Birds VR: Isle of Pigs on julkaistu PSVR:lle tänään 26. maaliskuuta. Luvassa on hyvin pitkälle juuri sitä, mitä voi Angry Birdsilta odottaakin. Tällä kertaa meno...Ladataan seuraavaa sisältöä