Suomi
Gamereactor
ennakot
Apex Legends

Apex Legends, Season 3 -ennakko

Gamereactor lensi Los Angelesiin katsomaan EA:n ja Respawn Entertainmentin Apex Legendsin kuulumisia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Apex Legends julkaistiin helmikuussa, ja sen jälkeen ensimmäisen persoonan Battle Royale on ollut otsikoissa. Kolmas kausi starttasi eilen 1. lokakuuta, ja nimenä on Meltdown. Keskeisin osuus on uusi kartta nimeltä World's Edge. Kokeiltuani karttaa varsin perusteellisesti on sanottava, että tarjolla on paljon nähtävää. Kyseessä on areena, jossa urbaanit rakennukset vuorottelevat avoimemman maaston kanssa, ja mukana on runsaasti korkeuserojen vaihtelua.

Respawnin Drew McCoy'n mukaan tarkoituksena on ollut luoda pitkän kantaman taisteluita, johon rohkaistaan luomalla paljon aukeita alueita. Korkeuserojen ansiosta tarkkuuskivääriinsä luottavat myös näkevät kauas, joten avoimilla alueilla liikkuminen on aina uhka. Niin ikään visuaalisesti on tarjolla vaihtelua aina sulaneesta laavasta jäätyneeseen tundraan. Keskellä mappia on korkea torni, ja aluetta kiertää "loottia" täynnä oleva juna. Moinen luo oman jännityksensä, sillä otteluissa suurin osa pelaajista kerääntyy heti aluksi juuri junan ympärille. Tutut elementit ovat nekin edelleen paikoillaan, mutta samalla kartalla on paljon uutta tutkittavaa. Maan alla on lisäksi tunneli, joka johtaa mystiseen holviin. Tätä en valitettavasti päässyt näkemään.

Apex Legends
Tämä on mainos:

Meltdownin mukana tulee myös uusi hahmo Crypto, joka muistuttaa Bloodhoundia siinä, että Crypto keskittyy tiedusteluun ja ympäristön havainnointiin. Xboxin ohjaimella LB-kyky heittää dronen, joka toimii liikkuvana kamerana havaiten automaattisesti avatut ovet ja tietysti myös pahikset laajalta alueelta. Drone on siis oivallinen väline laajojen alueiden kartoittamiseen.

Tietysti dronen käyttämisellä on hintansa. Vehje on hyvin äänekäs, ja jättää jälkeensä vihreän vanan, jota muiden pelaajien on helppo seurata ampuakseen drone alas. Alas ampumisen jälkeen on odotetusti niin sanottu cooldown-aika, ennen kuin dronen voi laskea liikkeelle uudestaan. Käytössä olevan dronen voi myös kutsua takaisin turvaan, jos niin haluaa. Kestää myös jokunen sekunti saada drone ilmaan ja käynnistää sen kamerat, jolloin pelaaja on tuon ajan suojatta. Dronella voi myös hakkeroida ovia, ja Ultimate-kyvyllä voi laukaista EMP-pulssin. Tällöin pahikset ovat hyvän tovin pökertyneinä. EMP myös laukaisee viritetyt ansat.

Cryptolla on myös mehevän näköisiä "skinejä" avattavaksi. Yksi asu pukee Crypton yakuza-pomoksi, ja muilla esineillä Cryptolle saa hienon naamarin ja takkiin naamiovärityksen.

Apex Legends
Tämä on mainos:

Season 3 tuo muassaan myös Titanfallin faneille tutun Charge Riflen, joka on kuvauksen mukaan sekoitus Quaken salama-asetta ja Halon Spartan Laseria. Ase ei ole odotetun voimakas ja kerrasta tuhoava, mutta mielenkiintoinen työväline silti. Aseeseen saa myös kiikaritähtäimiä, mutta Charge Riflen tehokas käyttö edellyttää runsaasti harjoittelua. Latausaika tekee pyssystä myös hyvin epäkäytännöllisen lähitaisteluihin.

Tulossa on Ranked Season 2, joka asettaa kaikkien pelaajien "tierin" alas 1,5. Ottelusta lähtemisestä rankaiseminen on niin ikään tulossa, ja tavoitteena on tehdä kilpailullisesta pelaamisesta parempaa. Season 1:n lopussa jaetaan sitten palkintoja.

Meltdown muuttaa myös tasapainoa. "Buffauksen" kokevat G7 Scoutin vahinko, Hemlokin vahinko, Mozambiquen leviäminen ja rekyyli, L-Starin rekyyli ja ammuksen koko, haulikon ammusten koko ja tarkkuuskiväärien ammusten koko ja kantomatka. "Nerffauksen" kokevat puolestaan R99:n pidennetty lipas, ja rekyyli aseissa R99 ja Prowler. Tulinopeutta lasketaan Longbow DMR:llä ja Hemlokilla. Vahinkoa vähennetään L-Starilla.

Itse pelihahmoilla Gibraltar saa "buffauksen" Domeshieldiin ja Bombardmentiin. Bloodhoundilla buffataan Eye of the Allfather ja Beast of the Hunt. Bangalorella saman kokee Rolling Thunder. Nerffaukseen taas joutuvat Wraithin Dimensional Rift ja Pathfinderin grapple ja zipline.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä