Suomi
Gamereactor
arviot
Aquanox: Deep Descent

Aquanox: Deep Descent

Pintasukellusseikkailu 2020

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Aquanox on pelisarja, jonka ei odottaisi löytyvän uusien pelien listalta vuonna 2020. Sen juuret juontavat itse asiassa aina vuoteen 1996, ja silloin ilmestyneeseen Archimedean Dynasty -sukellusveneräiskintään ja sitä seuranneisiin Aquanox-pelisarjan kaksikkoon. Tämä sittemmin unholaan unohtunut kolmikko vei silloisen ensimmäisen persoonan räiskintäboomin syvyyksien alle, ja Deep Descent jatkaa urakkaa 24 vuotta myöhemmin.

Aquanox Deep Descent on vahvasti faneille suunnattu peli sen Kickstarter-kampanjasta alkaen. Sen sukellusvenetaistelu on sarjalle tyypillisesti lähempänä veden alla käytävää helikopteriräiskintää kuin perinteistä torpedohippaa. Tarinankerronta on myös varsin voimakkaasti läsnä koko ajan, ja puolivapaasta rakenteestaan huolimatta peli etenee hyvin pitkälti sen ehdoilla. Juoni alkaa neljän jäisestä unesta herätettävän henkilön alkukohmeista, ja sen aikana käydään läpi niin maapallon pinnan tuhonneet tapahtumat kuin merenalaiset poliittiset kommervenkit. Jokaisella tehtävällä on siis jonkinlainen punainen lanka, mutta pelaajalla ei ole suuremmin sananvaltaa sen seuraamisessa. Keskusteltavaa on varsin paljon, mutta vain harvat tarinatuokiot paljastavat mitään mielenkiintoista.

Aquanox: Deep Descent
Tämä on mainos:

Kun tarina ei revi pelaajaa nutusta eteenpäin, tämä voi keskittyä vedenalaisen maailman tutkiskeluun omassa tahdissaan. Veden alla liikkumisessa on aivan oma tunnelmansa, ja sitä peli olisi voinut hyödyntää enemmänkin jaksottamalla toimintaa seesteiseen virtojen mukana lipumiseen ja valtaisan meren hämmästelyyn. Iso osa vapaammasta samoilusta käytetään erilaisten komponenttien perässä juoksemiseen, joita tarpeeksi kerättyään pelaaja voi päivittää sukellusveneen osia kuten aseistusta tai suojia.

Sukellusveneet itse ovat varsin vikkeliä versioita oikean maailman esikuvistaan. Mukavana lisänä jokainen pelattavista sukluista on saanut sisuksiinsa täysin mallinnetun ohjaamon uniikkeine HUD-elementteineen. Etenkin alussa niiden kestävyys tulitaistelussa jättää tosin runsaasti toivomisen varaa.

Aquanox: Deep Descent

Vihollissuunnittelussa vedetään sen sijaan vesiperä, ja oivaltavien tai massiivisten vihollisten sijaan suurin osa ajasta käytetään pikkuisten paikallaan pörräävien kopperoiden upottamiseen. Omien ja vastustajien aseistuksen parantuessa toimintaan tulee lisää vaihtelua, mutta pelin olisi toivonut loihtivan ruudulle hitaasti liikkuvia jättimäisiä merenalaisia linnakkeita tai Subnautican kaltaisia orgaanisia titaaneita.

Tämä on mainos:

Ihan nätiksi saatu Aquanox Deep Descent on selkeästi vanhojen pelien faneille alusta loppuun tehty teos. Budjetin rajallisuus näkyy tosin kaikessa vihollisten vaisuudesta ääninäyttelyn vähäisyyteen asti, mutta lopputuloksessa aistii, että tekijät ovat välittäneet tästä pelistä. Ainoana moninpelimuotona olevaa yhteistyötilaa ei tätä peliarviota varten päästy kokeilemaan. Jos mukiinmenevä juoni, merenalainen räiskintä, päivitettävät sukellusveneet ja vedenalaiset maisemat innostavat, Aquanox kannattaa poimia virtuaalikaupasta kyytiin.

Aquanox: Deep Descent
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hyvä tunnelma, kohtalaisesti ostettavaa ja päivitettävää kalustoa, pätevä ulkoasu
-
Mielikuvituksettomat viholliset, itseään toistavat sivutehtävät
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä