Suomi
Gamereactor
arviot
Arizona Sunshine

Arizona Sunshine

Bugisten zombien ammuskelu puolivillaisessa virtuaalimaailmassa on semikivaa, mutta rumaa touhua

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jokin aika sitten Sony lanseerasi Farpoint-pelin ohella uuden virtuaalitussarin Playstationille nimeltä Aim Controller. Onnistuneen julkaisupelin myötä tälle tarkalle aseohjaimelle pedataan nyt runsaasti tukea. Liuta tulevaisuudessa häämöttäviä pelejä on jo ehtinyt mainita tukevansa uutta ohjainta, joista ensimmäisenä jyvälle pääsee zombieräiskintä Arizona Sunshine. On aika vetää liikkuvat taakse, ja lähteä lahtaamaan eläviä kuolleita paahtavan auringon alle.

Nimettömänä pysyvä selviytyjä samoaa pitkin auringon polttamaa Arizonaa. Yksineläminen zombieita tappaen on alkanut kyllästyttää, joten eteen tulevat vihjeet muista elonjääneistä kuulostavat lupaavalta vaihtelulta. Alkaa ruudinkatkuinen matka elävien kuolleiden valtaamassa maailmassa kohti sosiaalisempaa kanssakäymistä.

Tarinallisesti Arizona Sunshine ei kaikessa kliseisyydessään ole kiinnostava. Peli ei tunnu sisältävän mitään omaperäistä, vaan kierrättää perinteiset "löydä tavara x avataksesi ovi y" -pulmat zombieiden ammuskelun ohessa. Putkijuoksumaista etenemistä zombieaallosta toiseen verisuonen ohuen juonen siivittämänä ei helpota päähahmon väkisin vääntämät huonot vitsit ja niille itsekseen nauraminen. Pelin pakottava tarve yrittää olla "cool" on liian ilmiselvää ja tällaisenaan noloa.

Arizona SunshineArizona SunshineArizona SunshineArizona Sunshine
Tämä on mainos:

Liikkumistavaksi voi valita vapaan samoamisen tai teleporttauksen, jossa liikutaan kävelemättä pienin hyppäyksin. Peli suosittelee tätä vaihtoehtoa ja sehän passaakin oikein hyvin sekoittamatta vatsaa. Aim Controller -ohjain sisältää tarvittavat napit tavaroiden nosteluun ja tietysti ampumiseen. Ilman minkäänlaista tähtäysapua örisevien zombien niputtelu on tarkkuutta vaativaa hommaa, joka on kuitenkin miellyttävää puuhaa kyseisellä ohjaimella. Peli tuo hauskasti esille sen ahdistuksen tunteen, kun vihulaisia höökii päälle läjäpäin ja päähän pitäisi osua lippaan vaihtamisen ohella kaiken sen paineen alla. Muuten tunnelmaa ei juuri ole. Olisin toivonut, että pahimman paniikin puskiessa päälle olisi ollut mahdollista huitoa lähimpiä uhkia kauemmaksi. Peli ei kuitenkaan sisällä minkäänlaista fysiikkapohjaista mätkettä, vaan ase on täysin ilmaa pelimaailman tavaroille ja otuksille.

Arizona Sunshine näyttää järkyttävän halvalta peliltä. Mallit ovat kautta linjan todella vähäpolygonisia ja animaatiot kuin suoraan Unityn Asset storen alennuksesta. Tekstuurit ovat suttuista pikselimössöä, eikä perusvalon seurana ole minkäänlaisia tehostetta tai suodinta. Erilaisia zombeja on jonkinmoinen liuta, mutta logiikkaa peli ei käytä niiden lajittelussa. Löysin esimerkiksi lippispäisen skeittarinuoren sotilastukikohdasta reserviläisten sijaan. Sentään raajat voi ampua irti zombeilta ja autojen ovia availla tavaroita etsiessä. Harmillisesti muutaman hiukan paremman näköisen kulkuneuvon ovet pysyvät silti visusti kiinni. Muutenkin peli haiskahtaa todella pahasti keskeneräiseltä tuotokselta. Zombit juoksevat esteiden läpi, animaatiot bugittavat, heitetyt tavarat sujahtavat kohteista läpi tai häviävät yhtäkkiä. Selkeästi keräilyyn suunniteltuja naamioita ei voi kuin nostaa käteen ilman sen kummoisempaa tunnustusta tehdystä löydöstä. Myöskään tiettyjä erityisaseita ei voi viedä pois niille rajatuilta alueilta, vaikka ne voikin poimia vapaasti käteen. Näissä erityisaseissa on loputtomasti ammuksia, eikä niitä tarvitse latailla erikseen. En keksinyt tapaa pysäyttää peliä, saati päästä muuttamaan asetuksia, vaikka latausruudun tietojen mukaan pelihahmon rannekellon kautta sen pitäisi onnistua. Näkyviin kellon kyllä sai, mutta se ilmoitti vain energian ja mahdollisuuden pelin lopettamiseen.

Hienon Farpoint-pelin jälkeen Aim Controlleria tukevana pelinä Arizona Sunshine tuntuu järkyttävältä pettymykseltä. Puolivillainen peli esittelee ehkä historian nuhaisimman Minigun-röpöttelyn koskaan, mutta sentään ohjaimen ansiosta ampuminen on muuten varsin aidon oloista puuhaa. Kaikki muu onkin sitten tylsää, bugista ja halpaa. Vaikkei kyseessä olekaan pelkkä VR-demo tai tekniikkakokeilu, vie Arizona Sunshine toivoa laadukkaista virtuaalipeleistä taas pahasti alaspäin. Todella harmittava takaisku.

Arizona SunshineArizona SunshineArizona SunshineArizona Sunshine
Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Ampumisen tarkkuus ja ilo, hetkittäinen paniikin tunne, lukuisia eri aseita
-
Ruma, buginen, halpa, kliseinen, pakottava tarve olla cool
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Arizona SunshineScore

Arizona Sunshine

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Bugisten zombien ammuskelu puolivillaisessa virtuaalimaailmassa on semikivaa, mutta rumaa touhuaLadataan seuraavaa sisältöä