Suomi
Gamereactor
arviot
Army of Two

Army of Two

Electronic Artsin toimintapläjäys vie yhteistyöpelaamisen uudelle tasolle. Kaveria ei jätetä, tai jos jätetään, käydään myös hakemassa raato pois luotisateesta. Pelatessa taisteluparille naljailu ei ole ainoastaan sallittua vaan suotavaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Yhteistyö on yksi maailman hauskimmista asioista. Myös EA on ymmärtänyt tämän. Army of Two on erinomainen osoitus siitä, miten ennenkuulumattoman suosittua yhteistyöpelaaminen on juuri nyt. EA Montrealin kivikova toimintapläjäys on esteettisesti cool ja pelillisesti omalaatuinen kokemus, jossa überamerikkalainen Hollywood-ilmapiiri sekoittuu älykkäästi suunniteltuihin pelitilanteisiin.

Halo 3, Gears of War ja Splinter Cell. Etenkin Chaos Theory. Näitä kaikkia on mukava pelata kaverin kanssa. Mutta sen lisäksi, että autetaan kaveria ampumalla tuplamäärä kuteja vastustajaan, tai että toinen voi ajaa ajoneuvoa samalla kun toinen ampuu, ei yhteistyömoodissa ole juurikaan ylimääräistä. Eihän se väärin ole, sillä se on hiton hauskaa.

Tässä kohtaa kuvaan astuu Army of Two. Palkkasoturit Elliot Salem ja Tyson Rios kävelevät sisään selkä suorana ja viittaavat kintaalla moiselle. Tämä on yhteistyöpeliä aidoimmillaan. Askeltakaan ei oteta tai laukaustakaan ammuta kaveria vilkaisematta. Osa Army of Twon salaisuutta on Aggro-mittari, joka näyttää, kuinka paljon vastustajan vihaa pelaaja on saanut niskaansa. Ampumalla tauotonta tulta yksi pelaaja voi kiinnittää vihollisen huomion itseensä. Kun mittari on täynnä, voi toinen pelaaja hiippailla rauhassa vihollisen selustaan ja hoitaa vihulaiset tieltä.

Järjestelmä on näppärä. Sen ansiosta sivustatuli ja vihollisen huijaaminen toimivat paremmin kuin koskaan. Siistiä, mutta Army of Two lataa lisää ammuksia piippuun. Pelistä löytyy kymmenkunta erilaista toimintoa, jotka vievät yhteistyöpelin täysin uudenlaiselle tasolle. Yksi pelaaja voi esimerkiksi kantaa kilpeä ja ottaa toisen pelaajan suojaan kilven taakse. Tällöin toinen pelaaja ohjaa molempien hahmojen liikettä ja toinen ammuskelua. Hyvä ja runsas kommunikaatio on elinehto. Kaverin kanssa pääsee etenemään rankassakin tulituksessa.

Tämä on mainos:

Kaverilta voi myös lainata lisää ammuksia omien loppuessa, aseita voi vaihdella, tuupata kanssataistelija korkeammalle tasanteelle... Piirityksen yllättäessä taistelijaparin kanssa voi räiskytellä menemään selät vastakkain. Tällöin helpoiten vahingoittuva selän alue on suojassa.
Yhdessä pysyminen on yksinkertaisesti paras henkivakuutus, jonka Army of Twossa voi saada. Yksin höntyillessä kuolo korjaa. Tällaisessakin tilanteessa kaverin apu on paras apu. Tuupertuvan taistelijaparin voi käydä nostamassa tolpilleen tai raahata suojaan tulitukselta. Jos toverista vallan henki jättää, päästään rehellisiin elvytyshommiin.

Kiitos Army of Twon peruasetelman, läppää lentää jatkuvalla syötöllä. Kilahdin useampaan otteeseen Petterille (joka ohjasi Riosia koko pelin ajan), koska hän ei antanut minulle suojatulta, vaan jätti minut pulaan. Yleinen mesoaminen ja sanasota ovat aina läsnä Army of Twossa, ja tämä onkin osa pelin hauskuutta. Kinastelu toimituksen pelihuoneessa säestikin usein sopivasti Riosin ja Salemin sanailua itse pelissä.

Moni saattaa kauhistella, kuinka poliittisesti epäkorrekti Army of Two onkaan. Kaksi rotevaa amerikkalaispalkkasotilasta kulkee pitkin perinteisiä kriisialueita, joilta löytyy perinteisiä terroristityyppejä, jotka eivät suinkaan kohenna Lähi-idän mainetta... On kuitenkin muistettava ja ymmärrettävä, että kaikki on tehty järeän kaliiperin pilke silmäkulmassa. Peliä ei ole tarkoitettu vakavasti otettavaksi.

Kahden pelaajan voimin Army of Two on hauskinta, mitä heteromies voi toisen miehen kanssa tehdä. Yksinpelissä tunnelma kuitenkin latistuu. Peli on pitkäveteisempi, ja pelaajan täytyy itse kuljettaa molempia hahmoja ympäriinsä. Pelistä tulee persoonattomampi, ja ärsyttäviä hetkiä putkahtelee esiin enemmän. Jos sinulla on kuitenkin käytössäsi verkkoon kytketty konsoli ja räiskintäintoinen kaveri, on luvassa monia hauskoja ammuskeluhetkiä. Näin fiksua yhteistyöpeliä ei nimittäin vielä muista peleistä löydy.

Tämä on mainos:
Army of Two
Army of Two
Army of Two
Army of Two
Army of Two
Army of Two
Army of Two
Army of Two
Army of Two
Army of Two
Army of Two
Army of Two
Army of Two
Army of Two
Army of Two
Army of Two
Army of Two
Army of Two
Army of Two
Army of Two
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
huima yhteistyötila, vaihteleva, hyvää toimintaa, paljon aseita
-
yksin on yksinäistä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Army of TwoScore

Army of Two

ARVIO. Kirjoittaja Jonas Mäki

Palkkasoturipari rynnii läpi terroristivirran vaihtelevassa yhteisymmärryksessä. Yksinpelinä kokemus on vaisu, mutta kaksinpelinä tiukkaa tavaraa.Ladataan seuraavaa sisältöä