Suomi
Gamereactor
arviot
Art Academy

Art Academy

Nintendo DS:n erikoisuudet ovat innoittaneet tekijöitä kokeilemaan jos jonkinlaista peliä ja epäpeliä. Art Academy on yksi tuoreimmista ja kiinnostavimmista tulokkaista jälkimmäisessä kategoriassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Art Academy pistää pelaajat takaisin koulun penkkiin. Oli sitten kuvaamataidon tunneilta hyviä tai huonoja kokemuksia, voi ohi menneitä tai muistiin hautautuneita oppeja muistella nyt herttaisen opetuspelin parissa.

HQ

Art Academy ei tietenkään ole peli perinteisessä mielessä, vaikka se sellaiseksi itseään kutsuukin. Tämän interaktiivisen itseopiskeluohjelman ainoa pelillinen ominaisuus on järjestyksessä avautuvat oppitunnit.

Lineaarisuus onkin oikeastaan ainoa asia, joka ärsyttää. Jokainen pelaaja aloittaa samalta tasolta, eikä oppitunteja voi helposti ohittaa. Alun tutoriaalit aloittavat niin yksinkertaisista piirtämisen kikoista, että itsensä onnettomiksi piirtäjäksi kokevatkin saattavat yllättyä taidoistaan. Jokainen uusi oppitunti on ansaittava siten, että kahlaa edellisen läpi, vaikka sitten vain ruutua sinnikkäästi tökkimällä. Onneksi ohjelma ei seuraa, mitä ruutuun piirtää, vaan töhryjen kelvollisuus jää oppilaan oman arvion varaan. Toisaalta pääoppitunteja on yllättävän pieni määrä ja niillä käydään läpi ohjelman kaikki työvälineet.

Työkalujen haltuun ottamisen jälkeen Art Academy onkin oiva lelu. Sillä on yllättävän hauskaa töhriä virtuaalikangasta aikansa kuluksi. Esimerkiksi itse otettujen valokuvien tai kuvakirjastosta valitun valokuvan päälle asetettava ruudukko helpottaa hurjasti mallista piirtämistä. Art Academy on kätevä elektroninen luonnoslehtiö. Se jäljittelee mukavasti taiteilijan perustarvikkeita, vaikka kaikki ei täysin autenttiselta näytäkään.

Sisällöt ovat niin ikään ihan asiallisella tasolla. Valon ja varjon, värien sekoittamisen ja liikkeen kuvaamisen kikat muiden muassa ovat todelliseen maailmaan siirrettäviä taitoja. Pienenä suolana mukana ovat myös sivumaininnat kuuluisista taidemaalareista.

Tämä on mainos:

Art Academyä on hankala puntaroida tavallisen suorituskeskeisen pelin mittareilla. Se ei sisällä järkevää urarakennetta tai vaadi venymään. Opetusvälineenä se on yksinkertainen ja kompakti, mutta piirtoleluna vallan mainio ja pitkäikäinen.

Art AcademyArt AcademyArt AcademyArt Academy
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Pitkäikäisyys
-
Lineaarisuus ja tasapäistäminen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Art AcademyScore

Art Academy

ARVIO. Kirjoittaja Annakaisa Kultima

Taskukokoinen taidekoulu Art Academy on oiva lelu. Sillä on yllättävän hauskaa töhriä virtuaalikangasta aikansa kuluksi.



Ladataan seuraavaa sisältöä