Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

Erittäin tunnollinen modernisointi vanhasta klassikosta.

Fire Emblem -sarja saapui länteen varsin myöhässä, kun ensimmäinen lokalisoitu peli oli vuoden 2003 Game Boy Advancelle julkaistu Fire Emblem (japanissa Fire Emblem: The Sword of Flame). Fire Emblemistä tuli kuitenkin yksi Nintendo rakastetuimmista pelisarjoista, ja sarjan fanit ovatkin odottaneet ysäriversioita länteen. Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia on uusioversio pelisarjan toisesta osasta, Fire Emblem Gaidenista.

Pelin päähahmoina ovat lapsuudenystävät Alm ja Celica, jotka erotetaan toisistaan, kun heidän kotikyläänsä hyökätään. Pelin tarinassa kaksi jumalaa, Duma ja Mila, käyvät kiihkeää kamppailua. Duma tunnetaan sodan jumalana, kun taas hänen siskonsa Mila on maanläheinen rauhan ja sadon jumala. Milan äkillinen katoaminen ja Duman joukkojen hyökkäys pakottaa Almin ja Celican lähtemään liikkeelle kotikylistään. Alussa pelaaja ohjaa Almin sotajoukkoa, mutta myöhemmissä jaksoissa ohjataan myös Celicaa ja hänen omaa ystäväpiiriään.

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentiassa taistelut tapahtuvat tyypilliseen Fire Emblem -malliin. Taistelukenttä on ylhäältäpäin kuvattu kaksiulotteinen kartta, jossa on suojaa tarjoavia maastoelementtejä (kuten metsää tai rakennuksia). Taistelu on vuoropohjaista hahmojen liikuttamista: lähitaistelujoukot siirretään vihollisten viereen, kun taas esimerkiksi jousimiehet ja loitsijat voivat ampua kauempaa. Jokaisen taistelun lopputuloksen pystyy näkemään ennalta, joten komennon pystyy peruuttamaan ennen hyväksymistä. Taistelu päättyy, kun kentällä ei ole enää vihollisia tai oma päähahmo kuolee.

Taisteluiden välillä pelaaja voi käydä kylissä keskustelemassa asukkaiden tai omien taistelutovereiden kanssa. Kylän asukkaat voivat antaa pieniä sivutehtäviä, joista he palkitsevat kukin omalla tavallaan. Joissain paikoissa on myös takomo, jossa ansaituilla hopea- ja kultamarkoilla voi päivittää joukkojen aseita. Lisäksi pelissä on luolastoja, joissa voi taistella vihollisten kanssa tai etsiä esineitä. Lisäksi useimmissa luolastoissa on Milan alttari, jossa tarpeeksi kokemusta keränneitä hahmoja voi päivittää uusiin ja parempiin hahmoluokkiin.

Fire Emblem Echoes: Shadows of ValentiaFire Emblem Echoes: Shadows of Valentia