Suomi
Gamereactor
arviot
Genital Jousting

Genital Jousting

Free Livesilla oli tarpeeksi munaa tällaisen pelin tekemiseen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Genital Jousting on paljolti juuri sellainen peli kuin mitä nimikin jo kertoo. Pelaaja ohjastaa penistä, joten Genital Jousting ei sovellu sen enempää tosikoille kuin koko perheellekään. Kyse on kuitenkin digitaalisista hepeistä, ja tästä bilepelistä irtoaa paljonkin hupia.

Ideana on se, että kaikkiaan kahdeksan pelaajaa kokoontuu yhteen, ja jokainen ottaa ohjaksiinsa yhden hepin ja parin palleja. Tarkoituksena on sitten sorkkia välineellä kaveria. Kyseessä on bilepeli, jota on helppo pelata, mutta syvällinen hallinta vaatii paljon harjoittelua. Idea on helppo selittää ja ymmärtää, ja peli on parhaimmillaan muutaman nautitun terävän paukun jälkeen. Parhaimmaksi kehittyminen edellyttää kuitenkin työtä.

Peli viihtyi aikansa pelkkänä moninpelinä Early Access -tilassa. Meno alkaa heti aloitusruudussa, jossa joukko heppejä muodostaa pelin nimen. Kokonaisuuden kruunaavat asiaankuuluvat äänitehosteet. Yksin pelaaminen onnistuu myös, mutta ystävien kanssa meno on hauskempaa useiden erilaisten pelimuotojen voimin. Lisäksi pelaamalla avautuu lisääkin erilaisia vaihtoehtoja. Erillisen suostumuksen antamisen jälkeen voi sitten kavereitaan tökkiä menemään mielin määrin. Oma heiluja saattaa kadota massaan ainakin silloin, kun ruutu vilisee muitakin heppejä. Tässä ongelmassa auttavat erilaiset asut. Veitikan voi nimittäin pukea heti alusta alkaen, ja odotetusti lisää aukeaa pelaamalla.

Moninpelin ohella mukana on myös tarinatila, joka onkin sanalla sanoen mielenkiintoinen. Aiemmin Broforcen kehittäjinä kunnostautuneet tekijät ovatkin loihtineet varsin mieleenpainuvan tarinan tällaiseen bilepeliin.

Tämä on mainos:
Genital JoustingGenital JoustingGenital Jousting

Huolen ja tuskan täyttämässä tarinassa seurataan Johnia, joka on jokseenkin ikävä persoona. Hänen uransa on jämähtänyt epätyydyttävään työhön, hän on sinkku eikä kämppäkään viihtyisä ole. Kirjelaatikkoon saapuu kutsu lukion luokkakokoukseen, joka aiheuttaa ahdistuksen: mitä vanhat luokkatoverit nyt minusta ajattelevat? Johnilla on siis kuusi kuukautta aikaa laittaa elämänsä uusiin puihin, ja toivottavasti päästä treffeillekin.

Tarina alkaa hieman samoin elkein kuin The Stanley Parable, jossa pelaajan toiminnot ilmenevät kertojan sanoissa. Moinen lisää mukavasti huumoria kokonaisuuteen. Muutaman tylsän työpäivän jälkeen käy ilmi, että Johnin elämästä puuttuu muutakin kuin vain se niin sanottu parempi puolisko. Tässä vaiheessa vaihde siirtyy elämän parantamisen suuntaan, ja yllättäen meno onkin aika "diippiä" ja filosofista. Kuvio on sellainen, joka on mahdollista toteuttaa ainoastaan pienen budjetin indie-pelissä: elämän syvintä olemusta lähestytään samalla helikopteria heilutellen.

Mukana on myös sosiaalisen todellisuuden kommentointia, kun John koettaa itsekseen puhuen jäljittää ja poistaa omia puutteitaan. Yleensä tämä liittyy varallisuuden kasvattamiseen ja pinnallisiin ihmissuhteisiin. Lisäksi John usein patoaa aatokset sisäänpäin sen sijaan, että puhuisi niistä uskottujen ystävien kanssa. Moinen on niin kiinnostavaa seurattavaa, että on erittäin suositeltavaa pelata myös tarinatila moninpelin lisäksi. Mitenkään epätavallisen syvällistä ei odotetusti ole tarjolla, mutta ottaen huomioon pelin idean heppien heiluttelussa on lopputulos tarinan suhteen yllättävä.

Tämä on mainos:

Pelin kohderyhmä on hyvinkin selvä, sillä kyse on turnajaisista hepeillä. Vessa- ja alapäähuumorista pitävät saavat siis sen, mitä ovat olleet hakemassakin.

Genital JoustingGenital JoustingGenital Jousting
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hauskaa ystävien kanssa, erilaiset pelimuodot viihdyttävät, nokkela ohjaus, yllättävän syvällinen tarina
-
Ei sovellu kaikille, uusien pelimuotojen avaaminen saattaa muodostua tylsäksi, valikoissa parantamisen varaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä