Suomi
Gamereactor
arviot
Blizzard Arcade Collection

Blizzard Arcade Collection

Blizzard juhlii omaa historiaansa julkaisemalla uudelleen muutaman 16-bittisen klassikon.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Tänä vuonna Blizzard Entertainment täyttää 30 vuotta. Maailmalle on annettu kokoelma, jossa on kolme rakastettua klassikkoa 16-bittiseltä ajalta. Pelit ovat The Lost Vikings, Rock N' Roll Racing ja Blackthorne. Pelit nähtiin silloin joskus SNESillä ja Sega Mega Drivella. Valitut pelit eivät ehkä ole yhtä tunnettuja kuin vaikka Diablo tai Warcraft, mutta esittelevät silti Blizzardin menneisyyttä.

Vetoavin kolmikosta on itselleni Rock N Roll Racing. Pidän sekä isometrisestä kuvakulmasta koettavista ralleiluista että rock-musiikista. Alun perin julkaisu tapahtui vuonna 1993, ja ajaminen on niin nopeaa kuin kaoottistakin. Soundtrack on sitten kyllästetty sellaisilla kuin Judas Priest, Black Sabbath ja Deep Purple. Mario Kartista opitun mallin mukaisia aseita on paljon, ja omaa ajokkia jopa päivitetään pelaamisen aikana kertyneellä rahalla.

The Lost Vikings osoittautui sekin mahtavaksi. Pulmailua painottava peli pakottaa käyttämään kolmen erilaisen viikingin kykyjä, sillä muuten ei kentän loppuun asti ole asiaa. Olaf torjuu kilvellä kohti tulevat esineet, ja Baleog hyökkää miekalla ja varsijousella. Monet pulmat tuntuvat luovasti suunnitelluilta, ja jatkuvasti eteen laitetaan uusia pulmia ja ansoja pitämään mieli virkeänä. Se mistä en pitänyt, on pelaamisen yritys ja erehdys -tyylin toteutus. Jokaisen viikingin on päästävä kentän loppuun asti, joten jos yksi pääsee hengestään kesken kaiken, on suosiolla aloitettava kenttä alusta.

Blackthorne on kokoelmasta se, joka ei tee vaikutusta. Kyseessä on elokuvamainen tasoloikka hieman klassisen Prince of Persian malliin, ja mukana on hyvin alkeellinen suojien käyttöön luottava ammuskelumekaniikka. Pidän kyllä Blackthornen ulkonäöstä ja tunnelmasta, mutta en takkuisesta ohjauksesta. Jotta pelissä voisi hypätä tai kavuta tikkaita, on ensin laitettava ase koteloon. Lisäksi liikkumisnopeus on tuskastuttavan hidas, ellei sitten pidä koko ajan juoksunappia pohjassa. Peli on saanut hyviä arvosanoja, joten sille on selvästi olemassa oma fanikuntansa, mutta minuun se ei tehnyt vaikutusta vuonna 2021.

Blizzard Arcade Collection
Tämä on mainos:

Kolmen pelin ohella mukana on muutakin, joiden avulla paneudutaan pelien tekemiseen ja Blizzardin varhaisiin vuosiin. Päävalikossa voi selata alkuperäisiä kansikuvia ja pelioppaita, mukana on mittavia kulissien takaisia haastatteluita, ja mukana on jopa erillinen soitin alkuperäisen musiikin kuunteluun. Mukana ei tokikaan ole tekijänoikeudellista musiikkia sisältävää Rock N' Roll Racingia. Tällaisen lisämateriaalin avulla kokoelmasta kehkeytyy rakkauskirje faneille, ja on hienoa nähdä Blizzardin panostavan tällaiseen enemmän kuin esimerkiksi Nintendo kokoelmallaan Super Mario 3D All-Stars.

Mukana ovat myös ne alkuperäiset SNESin ja Sega Mega Driven versiot kaikista peleistä, ja niin ikään työstetyt "definitive editionit". Tuunatuissa versioissa on ominaisuuksia, joita ei alkuperäisissä ollut, kuten auto-mapping Blackthorneen ja CD-tason versiot soundtrackista Rock N' Roll Racingiin. Niin ikään peliä voi tallentaa koska tahansa, ja jopa kelailla halutessaan taaksepäin mokan sattuessa. Lisäksi mukana on mahdollisuus vaihtaa ruudun kokoa, ja laittaa päälle erilaisia kuvasuotimia.

Merkittävin huono puoli on kokoelman hinta. Valikoiman peleissä ei ole moittimista, ja ylimääräinen sisältö on kiva juttu, mutta 20 euron hintalappu on silti liikaa. Sitä paitsi The Lost Vikings 2 puuttuu, samoin kuin RPM Racing.

Rajallisesta valikoimasta huolimatta Blizzard Arcade Collection esittelee Blizzardin parasta sen alkuajoilta, ja mukana on runsaasti kivaa lisämateriaalia. On siis kuluttajan käsissä, onko hintalappu kokoelmasta liian korkea.

Tämä on mainos:
Blizzard Arcade CollectionBlizzard Arcade Collection
Blizzard Arcade Collection
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Paljon lisämateriaalia faneille, kolme hyvin erilaista peliä, mukana niin SNESin kuin Sega Mega Drivenkin versiot kera tuunattujen nykyversioiden
-
Vain kolme peliä, Blackthorne on hidas ja kömpelö ohjata
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Blizzard Arcade Collection nyt saatavilla

Blizzard Arcade Collection nyt saatavilla

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

BlizzConline on käynnissä, ja samalla julkistettiin retroileva pelikokoelma Blizzard Arcade Collection. Mukana ovat pelit The Lost Vikings, Blackthorne ja Rock N' Roll...



Ladataan seuraavaa sisältöä